Vaativan käyttäjän laite. Onkohan tommosta ees olemassa.

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Sunspire, 7/3/04.

 1. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  (Olen kyllä kolunnut foorumin syövereitä mielestäni riittävästi, mutta vieläkään ei ihan tämmöstä tunnu löytyvän)

  Toisinaan pitää olla mukana mm seuraavat kapistukset:
  Kännykkä
  Grafiikkalaskin
  Taulukkokirja + muuta tekstimateriaalia
  GPS laite
  Nettiyhteys, browseri, meili jne,
  Kalenteri
  Muistikirja.
  Tekstieditori, taulukkolaskin sun muut semmoset.
  Joitain muita ohjelmia kuten matlab chemsketch jne.

  Kyllähän kaiken tämän saa kulkemaan mukana, mutta siihen ei takintaskut millään riitä.

  1. Ratkaisu
  Hommaa luuri puhumiseen ja läppäri kaikkeen muuhun.
  + Lopputulos on varmasti toimiva ja käytettävä.
  - Läppäri tuppaa viemään sen verran tilaa, ettei sitä joka paikkaan tule kannettua

  2. Ratkaisu
  Hommaa joku pieni vempain, jossa kaikki tämä on integroitu. Luurin vois kyllä pitää erillään tästä, koska integroidussa härvelissä pitäis olla kännyn näyttöä isommat näkymät. Luurin kuuluu olla pieni ja tarkoituksen mukainen, kun taas läppärisydeemipeedeeaahärvelipalmin tulee olla taskukokoinen ja käytettävä. Taskukoko tarkoittaa tässä yhteydessä myös isoja takintaskuja, joihin mahtuu vaikka keskikokeinen kirja.
  +Kulkee mukana.
  -Mitenköhän tommoseen mahtaa saada mieleisiä softia asennettua?
  -Onko kaikkia tarpeellisia ohjelmia edes olemassa tuohon laitteeseen sopivina versioina?
  -No eihän niitä tietenkään ole, joten mites mahtaa olla vastineiden kanssa?

  3. Ratkaisu
  Hommaa joku härveli jossa aivan kaikki on integroitu.
  +Noh. Eipähän tartte kanniskella mitään muuta mukana.
  -Taitaapi tulla semmoinen hybridi, että kun yhdelle kumartaa niin toiselle pyllistää.

  Foorumia selaillessa vastaan on tullut jos jonkinlaisia laitteita, mutta vielä en ole löytänyt mitään aivan näitä kaikkia vaatimuksia vastaavaa laitetta. Periaatteessa hakusessa on taskukokoinen läppäri, joka siis on ihan oikeasti läppäri eikä mikään karsittu välimuoto. Näitä kevytläppäreitä on vaikka millä mitalla. Ne suoriutuvat useimmista vaatimuksistani suht puhtain paperein, mutta sitten kun pitäisi alkaa laittamaan grafiikkalaskinta sekaan, niin sitten tuleekin tenkkapoo. Joihinkin on olemassa tiettyjä matikkasoftia, mutta vielä ei ole vastaan tullut semmoista ihan oikeaa matikkasoftaa, joka osaisi mm seuraavat temput:
  -symbolinen laskenta (Tämä siis tarkoittaa sitä, että laskin derivoi, integroi ja sieventää. Vain harva laskinkaan osaa tämän)
  -Matriisilaskenta
  -Erinäisiä tyypillisten funktioiden ratkaisuohjelmia.
  -hyvät graafiset toiminnot.
  -muuttujien käyttäminen yhtälöissä siten, että vaikka seuraava temppu onnistuu:
  1=a (muuttuja a saa arvon 1)
  2=b
  f=a+b^2 muuttuja f ei saa arvoa vaan funkiton, jonka arvo muuttuu muuttujien mukaan.
  f (Suorittaa f:n Tällöin f sisältää yhtälön a+b^2, joka siis on 1 + 2^2)
  ans = 5
  Mikäli a:n arvo muutetaan vaikka kolmeksi (a=3), niin silloin f onkin 3+2^2, eli 7
  excelissä ja matlabissahan muuttujat voi nimetä melkein vapaasti, joten ei tarvitse tyytyä yhden kirjaimen nimisiin muuttujiin, kuten monissa laskimissa. Täten ihan oikea matikkasofta pitäisi olla.

  Monissa PDA vempeleissä ei ole näppistä. Laitteen sujuva käyttö vaatii näppiksen. Tekstin syöttäminen tulee olla näppärää. Kynällä sohiminen ja suhertaminen ei välttämättä ole näppärää.

  Joissain laitteissa on WLAN laitteisto integroitu. Ei tästä haittaa ainakaan ole.Vielähän toi verkko ei Suomessa kovin laajalle ulotu, joten sen täysipainoinen hyödyntäminen ei vielä onnistu.

  Kun puhelimeen ja PDA laitteeseen on ujutettu GPS, niin monissa tapauksissa lopputulos ei aivan ole vastannut vaativat GPS käyttäjän vaatimuksiä. Läppärillä on käsittääkseni olemassa ihan oikea GPSsäkin hienoine karttoineen. Vähään aikaan en ole seurannut PDA laitteiden kehitystä, joten tietoni ovat varmasti puutteelliset monilta osin. Toivottavasti joku on jyvällä näistä vehkeistä, niin voisi hieman antaa vinkkiä.

  Eli. Mikähän vaihtoehto olisi tällähetkellä realistisin ja toimivin? Pitääkö mennä läppärikauppaan vai rupeanko hamuilemaan jotain taskumasiinaa? Ja mikäli kallustutte taskukoon puolelle, niin mahtaako olla mielessä jo jotain tiettyä laitetta? Hyviä välimuotoja ja kompromisseja on, mutta onko olemassa yhtään vempelettä, joka täyttää kaikki vaatimukset?
   
 2. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Mihinkään puhelimeen tai "älypuhelimeen" ei huomatakseni saa aivan noin monipuolisia sovelluksia, joten lähtisin liikkeelle kämmenmikrolinjalla. Missään laitteessa ei tietysti ole kaikkia noita erikoissoftia (graafiset laskimet) oletuksena mukana, mutta ainakin Palmille ja Pocket PC:lle niitä saa erikseen hankittuna.

  Eli tällöin nettiyhteys toimisi PDA + puhelin -yhdistelmän linjalla. On toki puhelimen ja kämmenmikron yhdistäviä laitteita, kuten Palm-puolella Palm Tungsten W ja Treo 600 sekä Pocket PC -puolella Pocket PC Phone Edition -laitteet vaikkapa Qtekiltä, mutta näiden käytettävyys ei omien kokemusteni pohjalta ole kännykkänä kovin hyvä. Sekä Palm- että Pocket PC -laitteita saa kyllä QWERTY-näppäimistöllä varustettuna ja lisävarusteoptiona.

  Suomenkielistä MAOL:n taulukkokirjaa tms. tuskin myydään suoraan mihinkään kämmenmikroon, mutta jos käytettävissä on siitä joku PDF- tai Word-julkaisu, saisi sen toki kämmenmikroon mukaan.

  Pelkissä puhelimissa lähimmäs tarpeitasi pääsee minusta Sony Ericsson P800/P900:lla, mutta siinä näppäimistö on vain sekundäärinen kirjoitustapa.

  Tulevista laitteista esmes Nokia 9500 Communicator ja Motorola Mpx voisivat vastata melko tarkkaan noita vaatimuksia, mutta niitä ei ihan heti myynnissä nähdä.

  t. tero
   
 3. Touho..

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  218
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Htc one dual sim
 4. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä

  Itseasiassa olen törmännyt kyseiseen laitteeseen joskus aikaisemminkin netissä. Vaikuttaa kieltämättä melko lupaavalta. Eikä ees oo pahan hintanen 995€ :p Samalla rahalla hommaa tsiljoona kertaa vahvemman läppärin, mutta niinhän se on, ettei pientä halvalla saa. Pitääpä laittaa mietintämyssyyn.

  Vaikuttaa siltä, että tuo kapistus vastaa aika tarkkaan kaikkiin vaatimuksiin. Kas kummaa. Tuohon masiinaanhan menee vielä simmikorttikin. Siihenpä sitten kuulokket sun muut piuhat kiini, niin siitähän saapi handsfreepuhelimen.
   
 5. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  30
  Re: Kyllä

  Melko lähelle alkuperäistä vaatimuslistaa pääsee tällä http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=7493818 . Itse tosin käytän Palmin puhelitonta Tungsteniä irtopuhelimen kanssa, mutta W:ssä on kaikki, jopa melkoisen pitkä toiminta-aika. Ohjelmistot varsin isossa mitassa ilmaisia.
   
 6. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Oikeastaaan palmin/pocket pc:n saa melkoisen hyvin täyttämään vaatimuksesi jos vain laittaa rahaa kiinni. Ainoastaan mathcad voi olla sellainen ohjelma mitä ei saa. Näppäimet ei tuota ongelmia sillä on olemassa taiteltavia näppäimistöjä, jotka menee hyvin pieneen tilaan. Hyvät laskin ja matikka ohjelmat ovat tietysti maksullisia, mutta luulisin että MAOL:in saa scannattua muistiin (siis ihan luvallisesti). Melkein kaikki muut vaatimasi ovatkin jo valmiina, tietysti GPS:än joutuu hommaamaan. Miinuksena läppäriin verrattuna on pieni näyttö.
   
 7. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  kyllä

  Nyt olen ottanut selkoa tuosta palmihommelista, ja kyllä siltä vaikuttaa, että taidan jonkinmoisen palmin hommata. Tuo matikkasoftatarjonta on vielä hieman kysymysmerkki. GPS:n ja kännykän tuohon kapistukseen kyllä saa jos vain lompakon nyörit ei ole liian tiukalla. Taiteltava lokitekkiläinen näppis oli stokkalla 169 € tjsp. Samaa rahaan saa sitten valita, että haluaako kovan taiteltavan näppiksen, vai kumisun tuntuisen palmin ympärille rullattavan joustavan näppisken. Se joustava malli ois siinä mielessä kätsä, että siitä muodostuu laitteella samalla suoja. Tulispa näppis kannettua koko ajan mukana. Kaikki palmithan ei tota näppistä huoli. Siinä kovassa on IR liitäntä ja pehmeässä uviversaali. Firman mukaan 4.x on uusin palmiossi, jossa ton näppiksen saa skulaamaan, joten aivan uusimmat mallit eivät käy. Toisaalta uusimmat palmit kyllä sitten maksaakin jo siihen tahtiin, että moista hankintaa tulee pohdittua muutamaan kertaan.

  Että semmosta. Kiitos vinkeistä.
   
 8. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Re: kyllä

  Aivan varmasti siihen saa ajurit jotka tukee OS 5:sta ja väittäisin, että se kova näppis on kuitenkin kirjoittamisen kannalta parempi vaihtoehto. Kannattaa varmaan käydä Palmin omilla sivuilla, siellä ainakin oli noita näppiksiä ja niissä oli vaatimuksena Palm OS 4.0 tai uudempi 83€.
   
 9. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  palm tungsten w

  Nyt on ruvennu ihan oikeasti kiinnostamaan tuo W. Jonkin verran joutuu tunkimään noista matikkavaatimuksista, mutta kait siihen löytyy joku melkein hyvä softa. Mahtaakohan kenelläkään olla kokemuksia ko. laitteesta? Mites sillä soitat ja puhut? Tekstarien kirjottaminen lienee helppoa ja hauskaa, kun on se qwerty näppiskin.
   
 10. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Re: palm tungsten w

  Ei ole W:stä kokemusta, mutta olen tekstivistejä kyllä ihan sillä tekstin tunnistus systeemillä kirjoittanut useinkin (siis jos on pidempiä viestejä tarvinnut tehdä), sillä itse ainakin kirjoitan sillä nopeammin kuin minkään kännykän näppiksellä. W on kyllä sen puolesta hyvä, että siinä on se puhelin, mutta itse ehkä kuitenkin pitäisin puhelimen vielä erillisenä ja ostaisin uudemman mallisen palmin. Se on tietysti ihan mistä tykkää, mutta kannattaa katella ja vertailla niitä muitakin Tungsten malleja, ennen kuin päätöstä tekee.
   
 11. traveller

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/03
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
 12. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos

  Kiitos vinkeistä. Sattumalta löysin kyseisen laitteen ja vieläpaä suht edullisesti. 350€ meni ja seuraavaksi ruvetaan etsimään muistikorttia ja näppistä. Tai no pitää nyt vielä kattoa tartteeko tota näppistä. Kyllähän tälläkin jo kirjoittelee yhtä sun toista, kunhan mitää romaaneja ei rupea rustaamaan.

  Voipi olla, että pidemmänpäälle sille vielä ilmaantuu tarvetta. Jokatapauksessa löysin vieläpä hyän laskinsoftan, joka on eräänlainen matlab klooni. Symbolista työkapulakkiahan tuossa ei tosin ole, joten kuvaajien ja derivointien kanssa tarvitaan vielä hieman näppäryyttä.

  Hyvä kompromissi.
   
 13. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Re: Kiitos

  Oliko tää jopa joku ilmainen softa? Jos niin, kerrotko mistä löysit.
   
 14. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  lyme

  No pahus kun ei nyt tuu mieleen, että mikäs osote ja firma se taas olikaan. Noh. Kuukkelia kehiin vaan. lyme palm hakusanaksi, niin seuraava sivu pongahti näkyviin: http://www.calerga.com/products/LyME/

  Vähän hankala toi on kyllä käyttää. On siinä suurinpiirtein samat jutut kuin matlabissakin, mutta ainakin näin yhtäkkisilteen väittäisn kuvaajien piirtämisen olevan vaikeampaa, kuin matlabilla. Tossa ei oo symboolista toolboxia, joten derivoinnit on tehtävä itse. Myös ezplot funkio puuttuu, joten kuvaajien tekeminen ei olekaan enää aivan mutakonta.

  Muuten kyllä aivan kelpo softa. Ei sitä monella ookaan taskussa matikkasoftaa. tietyt graafiset laskimethan toki toimittavat samaa vrikaa, mutta ne sitten kustantaakin jo ihan eri malliin.
   

Jaa tämä viestiketju