Mobiili.fi Välittömästi jättimäinen hitti: Pokémon-peli rynni sovelluskauppojen huipulle – yli 150...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2137
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Pokémon GO -peli.


  Laajennetun todellisuuden Pokémon GO -peli julkaistiin aiemmin tällä viikolla ensimmäisillä markkinoilla – ja käytännössä ennennäkemättömällä tavalla rajatusti keskiviikon aikana julkaistu peli nousi heti ensimmäisenä päivänä App Storessa ykkössijalle Yhdysvalloissa sekä latauksissa että eniten myyneiden sovellusten listalla. Se on myös toistaiseksi pitänyt nämä sijansa.

  Pokémon GO toisti saman listanousun samantien kärkeen sekä latauksissa että tuottavuudessa Applen App Storessa sekä Googlen Play-kaupassa kaikissa kolmessa maassa eli Yhdysvaltojen lisäksi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, joissa se vasta on saatavilla.


  Hitting Number 1 in US iPhone revenue in a week is an exceptionally rare feat; I don't think any other game has done it in a day.

  — Tero Kuittinen (@teroterotero) July 8, 2016


  Pokémon GO on Ingress-pelistä aikanaan tutuksi tulleen Niantic Labsin tuotos. Niantic toteutti pelin yhdessä Nintendon ja The Pokémon Companyn kanssa. Peli hyödyntää paikkatietoja ja mobiililaitteen kameraa sijoittaakseen Pokémonit tosimaailmaan. Otusten jahtia ja kamppailua harrastetaan siis liikkumalla ympäriinsä ja tarkkailemalla maisemia tarvittaessa kameran lävitse.

  Kuten aiemmin jo myös kerroimme, on pelin suosio saanut aikaan jo lieveilmiöitäkin pelaajien kulkiessa paikkoihin, jonne ei heitä välttämättä toivota.

  Legendaarista pelitaloa Nintendoa on lähes rukoiltu tuomaan pelinsä laajasti ja laadukkaasti tarjolle nykyisin suosituimmille mobiililaitteille eli älypuhelimille sovelluskauppojen kautta. Pokémon-pelin huikea alkusuosio on vain nostattanut näitä toiveita. Esimerkiksi hyvin tehtyjen Mario- ja Zelda-pelien voisi povata saavan aikaan aivan vastaavaa hurmoksen. Nintendo on lupaillut tulevansa älypuhelimiin, mutta toistaiseksi liikkeet ovat todella varovaisia. Nintendon ensimmäisenä julkaisema pelillinen Miitomo-viestisovellus epäonnistui yleisön koukuttamisessa.

  Pokémon GOn suosio on yllättänyt myös sen takana olevan Nianticin ja suuresta pelaajamäärästä johtuen pelin taustapalvelimet ovat olleet lujilla ja ongelmia on esiintynyt runsaasti. Tämän vuoksi pelin laajempaa kansainvälistä julkaisua sovelluskaupoissa uusien maiden markkinoille, joita olisi jäljellä vielä yli 150 nykyisten kolmen jatkoksi esimerkiksi Applen App Storen osalta, on lykätty.

  Muun muassa Suomessa suurinta Pokémon GO -huumaa saadaan siis vielä odottaa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju