Vähän selvitystä termeistä ja tekniikoista liittyen GPRS...

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja GOzi, 10/12/02.

 1. GOzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/02
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Terve, täyty tulla ihan tänne viisaampien joukkoon oppimaan jotain uutta. Luulin, että asia GPRS ja WAP ois ollu mulle selvät, mutta nyt kun sitten ostin puhelimen jossa on GPRS (aikasemmassa oli vain wap-tuki tai jotain :) ) ja tajusin, että tämä juttuhan on ihan mysteeri vielä. Mutta pidemmittä puheitta kysymykseen/kysymyksiin:

  Eli siis olettamukseni on: GPRS on siis vain erilainen "kytkentätapa" jossa sitä voi pitää kokoajan auki, mutta laskua tulee vain pelkästään siirretystä tavarasta? Maksaako yhdistäminen aina jonkin summan rahaa vai onko järkevintä aina pätkiä yhteys poikki/päälle?

  Tossa nyt mitä tuli mieleen, kun iski yllätys kauhea kiire päälle. Jos osaisitte vastailla noihin (lähinnä siis ymmärrätte mitä kysyn tässä) niin olisin tooodella kiitollinen ja saattaisin jopa keksiä jotain muutakin kysyttävää :) Kiitoksia jo etukäteen!
   
 2. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Terve terve.

  Laskua tulee riippuen operaattoristasi joko siirretyn datanmäärän mukaan (sonera ja radiolinja) tai kiinteään kuukausihintaan (telian tarjous ja dna). Yhdistämisestä ei erityistä maksua mene, joten lienee melko yhdentekevää hinnoittelun kannalta pistätkö yhteyden poikki vai et. Enemmän dataahan tuossa siirtyy jos kerta toisensa jälkeen "kättelet" uudelleen serverin kanssa jonne yhdistät joka kerta, tuskin kuintenkaan mitään ratkaisevia bittejä laskun kannalta.
   

Jaa tämä viestiketju