Väärin toimiva akun varausilmaisin (Nokia 6610i)?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja AnttiPIP, 18/4/05.

 1. AnttiPIP

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/05
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Ostin kuukausi sitten uuden Nokia 6610i:n. Mua häiritsee puhelimessa mm. se, että akun varausilmaisin (vai mikä onkaan nimeltään) ei vähene lineaarisesti puhelinta käytettäessä. Eli tilanne on se, että muutaman päivän ajan akku näyttää täyttä latausta ja sen jälkeen kaikki tolpat häviävät päivän tai korkeintaan kahden aikana. Viimeisin esimerkki on se, että illalla katsoin jäljellä olevan 2 tai 3 tolppaa 7:stä ja aamulla puhelin oli sammunut, kun akku pääsi loppumaan pelkässä valmiustilassa!

  Käytännössä tämä on häiritsevä ominaisuus. Aikaisemmissa puhelimissani (Nokia 6150 ja 8210 sekä joku Sony) akku on näyttänyt kuluvat tasaiseen tahtiin, eikä yhtäkkiä kuten nykyisessä. Ennen pystyin siis päättelemään onko puhelin ladattava ennen työpäivää vai ei. Nyt joudun lataamaan heti kun yksikin tolppa katoaa. Onko tämä tälle puhelimelle ominaista vai olenko saanut viallisen yksilön?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Taitaa olla nykyisin ominaisuus monessa luurissa, ilmeisesti taustalla on sellainen ajatus että käyttäjä pystyy tarkemmin arvioimaan jeljellä olevan kapasiteetin tyhjenevästä akusta.
  Toki tuo on käyttäjä kohtaista mitä pitää parempana, mutta nyrkkisääntönä että jos akkutolpat täynnä, on akussa vielä virtaa, jos tolpat ovat vähentyneet on akku loppumaisillaan, ja tolpista voi arvioida kuinka lopussa ollaan.
  Nykylaitteita on monen laisia, ja jos käyttäjä pärjää yhdellä latauksella viikon, niin tuollainen asteikko on selkeämpi. Jos taasen käyttäjä pärjää päivän, on tuolalinen asteikko myös hyvä kun pitää viimeisiä säästellä.
   
 3. Duunari

  Duunari Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/03
  Viestit:
  871
  Tykkäykset:
  31
  Mahdoton tehtävä haluamallasi tavalla toimiva indikointi.
  Eihän mittari voi ennustaa että minkä verran akkua tullaan kuormittamaan milloinkin.
  Teoriat saa naputella joku muu...

  Tuo kuitenkin perustuu jännite mittaukseen ja juuri noin jännite fysiikan lakien mukaan käyttäytyy.
   
 4. AnttiPIP

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/05
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Jaa, no melko hyvin se toimi vanhoissa Nokian puhelimissa. Nyt ei toimi ollenkaan.
   
 5. Miki69 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/12/04
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7
  Kuinka kauan akku kestää siinä 6610i:ssä? Ostin kyseisen puhelimen toukokuussa 2004 ja akku kesti noin kaksi päivää vähäisellä käytöllä. Palkit tippuivat nopeasti pelkästään jo siitä, että panin puhelimesta virrat pois ja takaisin päälle. Vein luurin huoltoon ja sain uuden akun. Akun kesto oli yhtä surkea useamman latauskerran jälkeenkin. Vein puhelimen takaisin huoltoon, jossa siihen vaihdettiin joitakin liittimiä tms. Sen jälkeen akku on kestänyt hyvin, jopa 5-6 päivää. Kovallakin käytöllä akku kestää minimissään kolme päivää. Palkit tippuvat melko tasaisesti eikä puhelin ole koskaan sammunut yöllä, vaikka illalla siinä olisi ollut vain yksi palkki jäljellä. Tarkoitan vain, että voi siinä puhelimessakin olla vikaa, kuten minulla oli.
   
 6. AnttiPIP

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/05
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Mulla kestää käytöstä riippuen 3-4 päivää. Päivässä tulee puhuttua keskimäärin ehkä 15 min ja tekstailtua tai leikittyä vähän. Itseasiassa mun puhelin on käynyt jo huollossa, silloin syynä oli se, että akun varauksen ilmaisin ei laskenut ollenkaan tokan-kolmannen latauksen jälkeen vaan se näytti koko ajan täyttä. Täytyy ilmeisesti laittaa uudelleen huoltoon :( ja printata sun vastaus liitteeksi :)
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä akku tolpista voidaan tehdä varsin lineaariset, siis kertomaan aukun varaustilasta, ei jäljellä olevasta toiminta ajasta.

  Toki joissain luureissakin on ollut valmiusaika mittareita ja _joissain_ käyttöoloissa varsin toimiviakin.

  Se että akun varaustilaa arvioidaan jännitteellä ei tarkoita että asteikko pitäisi olla epälineearinen.

  Riippuuan laitteesta ja siis myös akusta, voidaan akun tilaa arvioida yllättävän tarkkaan, mutta tämä kyllä vaatii paljon muutakin kuin jänitteen mittausta, lähinnä sitä että akku kiinteä tai itse akkupaketissa on omat piirit seuraamassa akun kuntoa.


  Alkuperäinen kysyjä kertoi että hänellä on ollut akun kanssa ongelmia ja erityisesti varaustilan näyttämisen suhteen, niin mikä kyllä tuo mieleen että vikaakin voi kokoonpanossa olla.
   

Jaa tämä viestiketju