Vääntäkää rautalangasta: 3650 ja sovellusten hankinta?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja onoff, 2/9/03.

 1. onoff

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/03
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Eli kun aloittelijana sekoittaa tuo tarvitsenko nyt gprs -yhteyden esimerkiksi photographerin asentamiseen? Pelkkä wap-yhteys ei riitä?(esim. täältä hankkiessa: http://netshop.openbit.com/AdSites/Photographer/fi/index.jsp)

  Sanottaessa "voit ladata asennuspaketin suoraan WAP:sta puhelimeesi" tai "nämä sovellukset saatavilla myös osoitteesta wap.radiolinja.fi" ei ilmeisesti tarkoiteta että voit ladata wap-yhteydellä?

  Todella kaunis kiitos avusta!
   
 2. Tomcat

  Tomcat Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/02
  Viestit:
  187
  Tykkäykset:
  9
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3T
  Saat Photographerin wap.sonera.fi ladattavat sovellukset kautta. Soneran mobileplazan www sivuilla on lisätietoa latauksesta ja tuotteesta.
   
 3. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Wap tarkoittaa tässä vain "paikkaa, josta ohjelman haet". Vähän kuin haet uutiset ylen www-sivuilta tai maitopurkin lähikaupasta: Photographer-ohjelman voi ladata wap-sivuilta.

  GPRS tarkoittaa keinoa saada yhteys tuonne wap-sivulle. Toinen keino on soittaa datapuhelu, mutta se on yleensä kalliimpaa, koska silloin maksat joka minuutista, kun selailet wappia tai haet sitä ohjelmaa. Molempiin on omat asetukset, riippuen operaattorista (Radiolinja tai Sonera tms.).

  Jos nyt verrataan tätä wappihommaa www-sivujen lukemiseen kotitietokoneella niin voit yhdistää koneesi internettiin perinteisellä modeemilla tai sinulla voi olla kiinteä adsl- tai vaikkapa kaapelimodeemi-yhteys. Wappisivuja voi lukea (tai ohjelmien latauksia wapista) gprs-yhtedellä tai datapuhelun avulla. Tässä siis puhutaan tavasta, jolla kännykkäsi ottaa yhteyttä "wappiin".

  Käytkö lähikaupassa taksilla vai bussilla vai polkupyörällä? Sama asia sen maitopurkin kannalta. :)

  Mikä tahansa "wap-yhteys" riittää: kunhan pystyt selaamaan wap-sivuja, pystyt myös lataamaan ohjelmia.

  Juuri sitä se tarkoittaa. Kysymys on siitä, että et tarvitse tietokonetta siinä välissä: voit ladata ohjelmat puhelimeesi suoraan puhelinverkon kautta. Ja tässä voit siis käyttää joko gprs-yhteyttä tai soittaa datapuhelun.

  Rautalanka alkaa loppua, joten kysy lisää, jos jäi vielä epäselvää.
   
 4. onoff

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/03
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos erittäin selventävästä vastauksesta, oli rautalankaakin riittävästi ja termit alkaa olla nyt selvempiä! :)

  Hämäsi aloittelijaa kun radiolinjan sivuilla sanotaan: "tarvitset sovellusten lataamiseen gprs-yhteyden jonka voit tilata tästä plaaplaa"

  ja et siis kuitenkaan sitä välttämättä tarvitse. Jotain ihme RL:n gprs-yhteyden pakkomyyntiäkö.
   

Jaa tämä viestiketju