Mobiili.fi Uutuuslaite yhdistää kaikki VR-teknologiat samaan pakettiin – ei tarvetta tietokoneelle

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Sulon Q.


  Sulon Q on virtuaalikentän uusin kilpailija, joka tarjoaa sekä VR- että AR-kokemuksia. Lisäksi laite on itsenäinen eikä tarvitse toimiakseen tietokonetta.

  Sulon Technologien paljasti eilen uuden VR-päähineensä. Sulon Q -nimellä kulkeva silmikkolaite on ulkoisesti hyvin saman oloinen kuin vaikkapa Oculus Rift ja HTC Vive.

  Ominaisuuksiltaan Sulon Q:n kehutaan kuitenkin olevan VR-maailman ensimmäinen ja ainoa langaton all-in-one-laite. Q on siis langaton eikä tarvitse kumppanikseen tietokonetta tai ulkoisia tilasensoreita. Kaiken tarpeellisen luvataan olevan pakattuna suoraan laseihin.

  Lisäksi Sulon Q tukee sekä VR- että AR-kokemuksia. VR eli virtuaalitodellisuus tarkoittaa sitä, kun käyttäjän silmien eteen luodaan kokonaan uusi maailma. Tähän kategoriaan uppoavat esimerkiksi aiemmin mainitut Oculuksen ja HTC:n VR-lasit. AR eli augmented reality taas tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, kun ympäröivän maiseman päälle lisätään VR-elementtejä. Tätä luokkaa edustaa Microsoftin kehittämä HoloLens.

  Voimansa Sulon Q saa vastajulkaistulta AMD FX-8800P -suorittimelta ja Radeon R7 -grafiikkaohjaimelta. Visuaalisesta kokemuksesta taas vastaa 2560 x 1440 pikselin OLED-näyttö. Moniin muihin ominaisuuksiin, kuten langattomalle laitteelle tärkeään akkukestoon, Sulon ei toistaiseksi ottanut kantaa.

  Sulon Q:ta viimeistellään parhaillaan ja julkaisun pitäisi tapahtua loppukeväästä. Tarkempia tietoja hinnasta ja saatavuudesta kuullaan siis myöhemmin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju