Uutta S60 -puhelinta ostamassa, apuja tarvitaan.

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Korg, 6/9/09.

 1. Korg

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Morjens!
  Vanha N73 meni jo rikki jonkun aikaa sitten, joten uuden puhelimen hankinta on edessä. Vaihtoehdoiksi ovat päätyneet N79, N85 ja N86 8Mp.

  Aloitetaan N79:stä http://www.nokia.fi/tuotteet/kaikki-puhelimet/nokia-n79:
  Kävin kokeilemassa puhelinta kaupassa, tuntui muoviselta ja helposti rikkoontuvalta. Näppäimetkään eivät vastanneet odotuksiani, tosin kyse voi olla siinä ettei se ole oikea puhelin, pelkkä toimimaton mallikappale. Muuta huonoa en ole tällä hetkellä löytänyt. Hinta on näistä kolmesta halvin.

  N85 http://www.nokia.fi/tuotteet/kaikki-puhelimet/nokia-n85: Julkaistu samaan aikaan N79:n kanssa,mutta päivityksiä ei enään tehdä tähän puhelimeen, joka on huono asia. Hyvän tuntuinen puhelin teknisten tietojen perusteella, joskin ainakin yksi vika löytyi pienen etsimisen jälkeen. Niistä olisi kiva tietää lisää, ja muutenkin puhelimen ominaisuuksista, käytettävyydestä. Puhelinta ei myöskään enää myydä Elisa Shopitissa(ainakaan netissä), toisin kuin N79:ä, joka kummastuttaa.

  N86 8Mp http://www.nokia.fi/tuotteet/kaikki-puhelimet/nokia-n86-8mp: Uusin puhelin näistä kolmesta, ja kallein myös. Kaikin puolin hyvän olonen puhelin, joskaan en ole tätäkään päässyt vielä kokeilemaan kädessä. Miinuksena huomasin, että puhelin ei tue Nokia PC Suitea, onko tämä mahdollista? Puhelin tukee kuitenkin Nokia Ovi Suitea. Ajaako tämä saman asian kuin PC Suite, onko samat ominaisuudet kuin PC Suitessa(varmuuskopiointi, videoiden siirto jne.)?

  Näistä puhelimista siis lisää tietoa kaipasin, ja jos on joku selvästi parempi puhelin tiedossa, niin sitäkin voi ehdottaa. Hintakatto max 500 €, mielellään paljon alle.
  Puhelinta tulee käytettyä mulla enimmäkseen valokuvaamiseen, pelien + muiden lisäohjelmien käyttämiseen ja netin käyttöön (Opera Mini & Youtube). 5 Mp kamera riittää aivan mainiosti minulle puhelimeen. Puhelimen tulisi kuitenkin olla suht nopea, ainakin reilusti N73 nopeampi, sillä olen kyllästynyt siihen hitauteen. Puhelin on mulla ollut yleensä ahkerassa käytössä. Ja Nokia PC Suite on pakollinen.

  Ja vielä kysyisin, että mikä hyöty tosta "Navi Wheel" -näppäimestä on ja mitä se tekee?

  Kiitos paljon avusta! :)
   
 2. TemeM

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/09
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  Kannattaa Spekcejä vertailla, mutta n86:sta voi sanoa että ainaski muisti ja kamera on parempi. Sisäinen 8gb+muistikortti. Kamera 8mb jolla jo kuvia saa otettua.
  Pidätkö ite "patukka" mallisesta vai liukuläpästä?
  n79 on pienempi näyttö, mutta onko olennainen?
  N85-N86 löytyy myös nuo pelinäppäimet jos tulee pelailtua sekä isolta näytöltä videoitten kattominen onnistuu.

  N85:n rakenteesta sen verran, että on moitetta saanut klapista joka esiintyy kun liukuläppä on avattuna ja painaa niistä ala näppäimistä. N86 on saanut kehuja rakenteesta ja näppäimistä.

  Keskihinnat:
  N79=n.350€
  N85=n.400€
  N86 8Mp=n.450€


  Tosta näkee mitä Navi-Wheel tekee
  http://www.youtube.com/watch?v=RNmtjt0pcas
   
 3. murmelinpapana

  murmelinpapana

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/07
  Viestit:
  821
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA, Htc Dream
  PC -suite on Nokialla muutenkin poistuva "tuote", joten sen puute on ihan ymmärrettävää ja siitä ei kannata häiriintyä. Ovi -suitessa on samat ominaisuudet kuin PC -suitessa, mutta Ovi on vaan uudempi keksintö. Eli varmuuskopiointi ja videoiden tuonti onnistuu kaiken muun lisäksi. :)
   
 4. Korg

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksista. :)
  Isompi näyttö on tietenkin aina plussaa. Sillä ei ole niin väliä onko liukuläppä-mallinen vai tavallinen.
  Kävin eilen myös kokeilemassa N86 ja tuntui oikein hyvältä puhelimelta, eikä kirjoittaminen tuntunut älyttömän vaikealta. Tosin nuo pienet päänäppäimet (vai mitkä lie) tuntuivat vaikeilta mutta ei niidenkään painaminen ollut loppujen lopuksi vaikeaa. Kaikin puolin hyvän tuntuinen luuri, ainoa miinus tietenkin tuo hinta..
  Ja jos Ovi Suitella saa tehtyä kaikki samat asiat mitkä PC Suitessakin niin en näe syytä olla vaihtamatta uudempaan.
  Eli N86 ensimmäisenä noista kolmesta. :)
   
 5. TemeM

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/09
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  Plussana N86:lle on myös isompi muistikortti-tuki(ainakin 16) jos tarvii niin isoa, ja myös pöytätuki on hyvä jos katselee leffoja :)
  Jos ei oo rahasta pulaa niin varmasti paras vaihtoehto, riippuen tietenkin mitä puhelimelta hakee, mutta tossa nyt on jo kaikki tarvittava.
   
 6. Korg

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Jep. Pöytätuki vaikutti kyllä ihan kätevältä. Mulla ei sille kuitenkaan käyttöä varmaan löydy usein, hauska ominaisuus silti :) Kallishan se on, mutta omasta mielestäni kuitenkin sen arvoinen (tässä vaiheessa vielä :D) ja siitä kyllä löytyy kaikki ne ominaisuudet joita tarvitsen, joka on hyvä juttu.
   
 7. Korg

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  N86 tuli tänään ostettua ja hyvältä puhelimelta vaikuttaa! :) Kiitoksia kaikille vielä avusta.
   
 8. TemeM

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/09
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  mullakin oli aikeina ostaa tuo, ja eilen sitten tilasin :) Tulee huomenna tai maanantaina, mutta tuskin jo huomiseks kerkee.
   
 9. Korg

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Noni :) Toivottavasti yksi tyytyväinen käyttäjä kohta lisää :p ellei siinä ihan kauhiasti vikoja ole :D
   

Jaa tämä viestiketju