Uusin TM ja kuvapuhelinten testi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja blade, 10/12/03.

 1. blade Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/02
  Viestit:
  2104
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Milestone
  Pikaisen vilkaisun perusteella eilen töissä yllätys, yllätys Nokia voitti!Taisi olla 6600 malli kyseessä!
  Kyseessä oli siis kuvapuhelinten testi, mutta eikö esim. 6600, P900 kuitenkin pyöri hiukka eri kastissa muiden nykymallien kanssa?
  Se myös pisti erityisesti silmään, että Sampan E700:sen kamera sai moitteita.(lue:huonoa-->kamera)
  Myös hiukka ihmetytti se, että Moton E365:sen kameraa sai kehuja, kun taas V500:sen kamera moitteita.Tietääkseni kummassakin mallissa on sama kamera.Myös P900:sen kameraa moitittiin.
  No, ehkä siitä avautuu lisää tänään, kun kotiin lehti kannetaan:)

  "Tässä jutussa saattaa olla paljonkin virheitä, koska muisti on kyllä hyvä, mutta helvetin lyhyt!;)"
   
 2. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  No niin, pitkästä aikaa TM on taas tehnyt testin, joka dumpataan maan rakoon kaikilla tunnetuilla foorumeilla. Sama tilanne on muuten soitintestessä (hifi) , joita kyseinen lehti tekee. Alan harrastajat nauravat (olemattomaan) partaansa niitä lukiessaan. ;) . Itseäni aina erityisesti kiinnostaa kuinka testaajan omat mieltymykset, ennakkoluulot jne. vaikuttavat. Nuo kun yleensä paistaa tekstistä läpi, ellei ihan suoraan ole toisaalta kopsattu.
   
 3. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Pitääpä kohta katsoa lehti. Mutta eikös se niin ole, että vaikka tulos olisi mikä, niin ikinä se ei sovi kaikille?
   
 4. blade Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/02
  Viestit:
  2104
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Milestone
  Näinhän se melko pitkälle on!
   
 5. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Näin juuri, siksi yritin kirjoittaakin tuon tekstini siten, että siitä paistaa läpi selvästi se, että oli testi kuinka hyvä ja asianmukainen hyvänsä, niin ei käy minulle ;) . No omiin osto- tai muihinkaan päätöksiini nuo testit eivät vaikuta mitenkään ja ainahan niistä (huonoistakin) jotain irti saa. Ja kiinnostaa tuo, jospa ovat saaneet tuon P900:n testattua asianmukaisesti.
   
 6. blade Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/02
  Viestit:
  2104
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Milestone
  Täytyy lukea lehti tarkasti ennenkuin antaa "kunnon" palautetta, mutta ihmetyttää vaan, että miten esim. E700 ja P900 sai haukkuja kamerasta?(muistaakseni)Mielestäni kameran laatu kummassakin on hyvä!

  EDIT:Mistä muuten TM saa luurit testiin, mitkä ei ole vielä myynnissä Suomessa?
   
 7. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Olipa yllättävä tulos. Aakkosjärjestyshän tuon teki oli pari muutakin samoilla 9,0 pisteillä.
   
 8. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Erittäin hyvä kysymys, on jopa esitety väitteitä tälläkin foorumilla, etteivät edes ole tastanneet kaikkia jutussa olevia luureja, mutta se taitaa mennä jo tuonne salaliittoteorioiden puolelle ;)
  Toisaalta, saavathan operaattoritkin testiin luurit jo hyvissä ajoin ennen myyntiin tuloa, joten ehkä TM on kuitenkin lehti, jolla on mahdollista niitä saada.
   
 9. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  No TM:n testeihin kannattaa aina suhtautua varauksella. Oli sitten kyseessä puhelimet, hifit tai autot. Hyvänä esimerkkinä oli joskus talviautotesti. Jo kansikuvaa katsomalla tiedettiin faijan kanssa voittaja eli Audi (Saabi kun ei ollut testissä mukana). Faija kovin epäluuloisena kaverina laski pisteet uudelleen monella eri tavalla ja ja aina voittaja oli joku muu ja Mersu putosi keskimmäisiltä sijoilta viimeiseksi. Ei auttanut vaikka pisteiden painoarvot olisivat olleet samat.
  Tekniilan maailmalla on yleensäkkin pisteiden painotus hieman kyseenalainen, joten ei kannata tulkita lehteä kuin raamattua. Jokaisesta lehdestä saa jotain irti jos on vain objektiivinen, eikä anna arvostelun vaikuttaa.
   
 10. kepsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/9/03
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  En ole vielä uutta TMää saanut kouriini mutta nämä lehden testithän ja niiden taso ei vuosikymmenten aikana ko.lehden suunnalta ole suuri yllätys. Lehden pitäisi pidättäytyä niissä autoissa ja jättää kaikki muut muiden alojen ammattilaisille. Selviä tiedon puutteeseen liittyviä mainintoja ja asiayhteyksiä löytyy näistä jutuista paljon. Jossakin vaiheessa vuosikymmenten aikana lehti on älynnytkin lopettaa tiettyjen alojen jutut kun ei rahkeet riitä (esim.ase- ja soitinalan jutut).
  Lehteen tulisikin mielestäni suhtautua hiukan skeptisemmin, viitteellisenä informaationa, ei minkäänlaisena kiveenhakattuna "tietäjänä"..millaisena sitä on vuosikymmenenet kylläkin pidetty.

  Testeistä...vuosien varrella on paljon juttuja herättänyt tiettyjen merkkien ainainen pärjääminen lehden testeissä ja samalla vihjailtu kuinka sama merkki on yllättäen saanut paljon suurta mainosalaa vuosien varrella..eli siis kyseinen merkki on ostanut huomattavalla summalla mainostilaa lehden vuosikerrassa. Samalla kuitenkin tämä sama ainainen testivoittaja testeissä annetaan ristiriitaisia lausuntoja muihin testattaviin nähden.
  Lopulta testivoittaja voi voittaa vain testiraadin mutu ja mieltymysperustein..onko tämä sitten korkeaa teknistä tertailua?
  Myös aikaisempina vuosina nämä tietyt testivoittajat (esimerkiksi rengastestit) on perinteisin taulukko- ja diagrammi osoituksin pystytty esittämään ylivertaisina...diagrammin skaalauksella saadaan yleisölle kummasti haluttu mielikuva.

  Salaliitosta...hyviä kysymyksiä voisi olla omistuspohja, löytyykö ko.lehden taustalta tahoja jotka hyötyisivät kun tietyt kotimaiset renkaat tai/ja puhelimet menestyisivät aina..ja voisi olla "yllättäen" niin että tuo rengas- ja puhelinvalmistaja olisikin sama taho? Joo, spekulointia...

  Ja uusista tuotteista...kuinka paljon ko. lehti ostaa juttujansa muualta? ...vaikka he kiistäisivät moisen niin se ei kovin tavatonta tai harvinaista ole, muut lehdet tuon julkisesti vain ilmoittavat. Samoin jos testin tekee "kirjeenvaihtajamme" maailmalla..totanoin, tälläisen testaamisen taso on vähintäänkin kyseenalainen.

  Mutta hauskaa luettavaa TM on, ihan hauskaa ajanvietettä eli viihdearvo ainakin meikäläisen mielestä kohdallaan. Kunhan ei anna liiaksi sen vaikuttaa omaan ajatukseen.

  Muuten, miten noin yleensä noi uudet Moton mallit pärjäsi? ..V500?
   
 11. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Pitääkö teknaria lukiessa heittää aivot narikkaan ja lopettaa ajatteleminen? Mikäli lehden käyttämät arvostelupainoitukset eivät miellytä itseä voi toki katsoa mittaustulokset sekä arvostelut. Niiden perusteella voi sitten päätellä mikä olisi juuri MINULLE se oikea merkki ja malli.
   
 12. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Hiukan selasin, ja tasapisteissä (9,0) oli Nokia6600, Samsung SGH-E700 sekä SE P900. Järjestys sitten aakkosten mukaan...

  Yksi asia mikä hiukan hymyilytti, että noilla kaikilla oli kiitelty "ominaisuuksia", varsinkin kun E700:ssa ei niitä kovin paljoa ole (puuttuu esim nettiselain, meiliclientti, ...).

  Oli muuten hyvin arvelluttava tuo taitto, sillä puhelinten järjestys oli hoidettu siten että tekstin kanssa samalle sivulle mahtui 1 puhelin (6600, ylläri), ja loput oli sitten toisella aukeamalla. Eli mielestäni korostettiin tuota voittajaa, joka oli siis ykkönen aakkosjärjestyksen perusteella... :eek:) (Älä ota tätä tosissasi! :eek:) )
   
 13. kepsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/9/03
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Ehkä hyvä olisi nakata aivot välillä narikkaan näitä lukiessa..tai sitten voi rakentaa oman tietämyksen ja uskomuksen sille pohjalle että joku Pekka Pölhönen kirjoittaa testiin jollekkin osapuolelle että se on paremman näköinen ja täten pisteyttää tätä paremmin. Jos samoin perustein pisteytetään käytön helppous ja mukavuus niin jovain saavutetaan loppuarvostellun kaulaa toisiin nähden.

  On totta että kannattaa tutkia todelliset specksit ja mittaukset, niiden pohjalta tehdä omat päätelmät. Lehti edustaa vain toisinaan vahvaa provosoivaa osapuolta, hiukan samoin kuin telkkarin Idols-touhu. Tuomarit evät päätä jatkoon menijöitä MUTTA arvostelevat ne julkisesti ennen kuin kansa päättää..tottakaihan se arvostelu jollakin tavoin ohjaa äänestäjien valintaa, olihan tuo äänestysprosenteista nähtävissäkin.

  Joskus TMssä törmää melko outoihin testeihin, verrataan eri luokissa olevia tuotteita keskenään. Esimerkiksi jonkun hyvän valmistajan halvin malli vastaan huonomman valmistajan kallein malli. Hintaero voi olla suuri ja ihmehomma, niin on arvostelun lopputuloskin. Ainakin sen halvan valmistajan kalleimmassa mallissa on huomattavasti ominaisuuksia,jne ja lehden raati päättää että ko.merkki on tuota toista parempi.
  Toisinaan myös Lehti laittaa melko outoja asioita testiin keskenään, vaikka voisi kärjistettynä kuvitella että testataan 6sivua Mersun E-sarjan autoa ja Opel vectraa, yllätys Mersu voitti 40000-50000Euroa kallimmalla autolla, enpä olisi uskonut... Näitä ei todellisuudessa autopuolella ollut niin paljoa, itse asiassa melko vähän mutta muistan aikoinaan kun lehti testasi sähköpianoja, vanhassa rahassa 30000Smk versio voitti 5000Smk laitteen ja lehti totesi että tuo häviäjämerkki on huono kun hävisi..???
   
 14. saeaetaejae

  saeaetaejae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/03
  Viestit:
  4601
  Tykkäykset:
  0
  Tekniikan Maailmailma on niin vahva vaikuttaja, että kun sieltä soitetaan: "saadaanko testiin puhelin?", niin ei ole varaa kieltäytyä yhdelläkään valmistajalla. Pinkoodilla on tähän vielä pitkä matka. Tosin ilmeisesti testeihimme luotetaan enemmän kuin TM:n. Pitääkin tehdä aiheesta tutkimus.
   
 15. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Ihan asiallinen ja luotteva testi. Nokian 6600 oli laitettu ensimmäiseksi, mutta samoissa pisteissä olivat E700 (Samsung) ja P900 (Sony Ericsson).

  Testissä mainitaan, että E365 (Motorola) on parhain kamera. Ihmetyttää hieman, että onko tosiaan näin?

  Testissähän ovat keskenään seuraavat puhelimet:
  -C550
  -E365
  -V300
  -3200
  -3660
  -6600
  -X70
  -E700
  -P400
  -MC60
  -P900
  -T230
  -Z600

  Mitäpä tästä muuta sanomaan, että nyt etsimään pikavauhtia testistä virheitä. Sitähän täällä foorumilla on ennenkin harrastettu TM:n vertailujen jälkeen.
   
 16. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  mä en nyt 6600:lle p900:lle ja e700:lle antais ihan samoja arvosanoja. toisaalta jokasella on omat hyvät puolet että ei se laatu ollu varmaan kaikki kaikessa
   
 17. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Pikaisesti laitetut loppupisteet:


  1: N 6600 ***** 9.0

  1: Samsung SGH-E700 ***** 9.0

  1: SE P900 ***** 9.0

  4: N 3660 ***** 8.8

  5: Motorola V500 **** 8.6

  5: Panasonic X70 **** 8.6

  5: SE Z600 **** 8.6

  8: Motorola E365 **** 8.4

  8: N 3200 **** 8.4

  8: Samsung SGH-P400 **** 8.4

  11: Motorola C550 *** 8.2

  11: Siemens MC60 *** 8.2

  11: SE T230 *** 8.2

  Rivitys ei oikein onnistu, mutta saa kai niistä jotain selvää.
   
 18. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Kannattaa ensin lukea ne tekstit ja arvostelut, ennen kuin alkaa tällä kommentoimaan.

  Vilkaisit väärin, Nokia ei suinkaan voittanut, vaan jakoi ensimmäisen sijan P900:n ja E700:n kanssa. Kaikilla kolmella ensimmäisellä oli 9.0 pistettä.

  Edit: ylle joku ehtikin ennen mua laittamaan pisteet...
   
 19. Bizarre

  Bizarre

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  9/3/03
  Viestit:
  693
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Moto X (2014)
  Lukaistessani nuo pikaisesti oli aika yllättävää kun lähes jokaisessa miinuksena kamera, vaikka se on melkeinpä parasta mitä nyt täällä Suomessa voi olla. Mieluummin luotan tulevaisuudessakin tähän mpfoorumiin :)
   
 20. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  onkos siin testis ilmotettu ne % et kuinka paljon mikäkin osa vaikuttaa?

  nimittäin ei se kameran laatu siin varmastikkaan kaikkea merkkaa vaan myös esim e700:lla varmaan nosti arvoa ne kuvan muokkausomináisuudet jotka siinä on valmiina toisin kuin esim s60:llä joihin tarvii erilliset ohjelmat
   

Jaa tämä viestiketju