Uusin raportti: yksi uusi iPhone saa langattoman latauksen mutta ei täysin uudenlaista –...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15389
Reaktiopisteet
103

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.


Huhut Applen uusista iPhoneista kiihtyvät. Toistaiseksi eri varteenotettavien tahojen raportit kuitenkin ovat toistensa kanssa ristiriidassa eikä näin ole vielä mahdollista muodostaa täydellistä kuvaa, siitä mitä Apple oikein aikoo.

Nyt japanilainen Apple-sivusto Macotakara raportoi jälleen Applelta olevan tulossa 4,7 ja 5,5 tuuman iPhone-mallien lisäksi tänä vuonna uusi 5-tuumainen iPhone. Lisäksi uusista iPhoneista vain yksi lasitaustainen saisi langattoman latauksen tuen.

Macotakaran maine Apple-vuotajana on kohtuullinen: vuosien varrella siltä on usein kuultu oikeaksi osoittautuneita tietoja ensimmäisenä, mutta välillä se on ollut täysin väärässäkin. Toinen tulevista iPhoneista nyt paljon raportoinut taho, KGI Securitiesin mysteerianalyytikko Ming-chi Kuo puolestaan tunnetaan lähes erehtymättömänä Apple-tietäjänä.


iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.


Kuo on samaa mieltä Macotakaran kanssa siitä, että tänä vuonna tulossa ovat 4,7 ja 5,5 tuuman iPhonet, eli suorat seuraajat nykyisille iPhone 7:lle ja iPhone 7 Plussalle – todennäköisesti mallinimiltään iPhone 7s ja iPhone 7s Plus. Muilta osin Kuo onkin sitten eri mieltä: hänen mukaansa kolmas iPhone-uutuus sisältäisi 5,8 tuuman OLED-näytön, josta käytettäväksi aktiiviseksi alaksi tosin jäisi 5,1-5,2 tuumaa. Lisäksi Kuon mukaan ei vain yksi, vaan kaikki uudet iPhone-mallit tulisivat tukemaan langatonta latausta.

Toki voi olla, että Macotakaran raportoima ”uusi 5 tuuman iPhone” on yhtä kuin Kuon esiin nostama 5,1-5,2 tuuman aktiivisella näyttöalalla varustettu iPhone-mali. Silti tahot ovat eri mieltä langattoman latauksen yleistymisestä iPhoneissa. Aiempien näyttöjen perusteella toistaiseksi on pakko uskoa ennemmin Kuota kuin Macotakaraa.


Energousin WattUp-lataus voisi langattomasti ladata useita laitteita kerralla jopa metrien etäisyydeltä. Sitä uusi iPhone ei sittenkään kuitenkaan ilmeisesti ole tukemassa.


Applen iPhonessa käyttöön ottaman langattoman latauksen tyypistä on myös ollut paljon epäselvyyttä. Toiveita on elätelty Energousin teknologiaan perustuvan uuden, lataamisen jopa noin viiden metrin etäisyydeltäkin latauslähteestä mahdollistavan langattoman etälatauksen käyttöönotosta. Näin ei kuitenkaan myöskään Macotakaran mukaan ole. Sen sijaan Apple hyödyntäisi jo monista muiden valmistajien älypuhelimista tuttua Qi-standardin mukaista langatonta latausta, joskin ilmeisesti tukien sen uutta versiota, joka mahdollistaa lataamisen korkeammalla 15 watin teholla.

Qi-lataus hyödyntää induktiota ja vaatii lähikontaktin latausalustan ja ladattavan laitteen välillä. Macotakaran mukaan Apple ei toimittaisi latausalustaa iPhonen myyntipakkauksessa, vaan se olisi ostettavissa erikseen. Latauslaitteen teknologia tulisi Luxsharelta, joka on toimittajana jo Apple Watchin induktiivisesti lataavassa, magneettisesti kiinnittyvässä latauskaapelissa. Lisäksi uusi iPhone latautuisi Applen oman latauslaitteen ohella myös lukemattomilla jo markkinoilla olevilla Qi-latausalustoilla.

Macotakara toteaa myös Applen jättävän tulevista iPhoneista myyntipakkauksesta pois iPhone 7 -puhelinten mukana toimitetun 3,5 mm – Lightning -kuulokeadapterin sekä jatkavan edelleen USB-C-Lightning-kaapelin myymistä erikseen, eli mukana toimitettaisiin edelleen perinteinen USB-A-Lightning-kaapeli.

Viime päivinä on huhuttu myös ainakin yhden uusista iPhone-malleista saavan myös etupuolelle uudenlaisia 3D-sensoreita ja/tai tarkemmin iirisskannerin.

Macotakara ennustaa uuden iPhonen vievän asiakkaita kilpailijoilta, kuten Samsungilta, sen saadessa uusina teknologioina ensi kertaa iPhoneissa OLED-näytön ja langattoman latauksen. OLED-näytöt ovat perinteisesti väritoistoltaan rikkaampia, kontrastiltaan parempia, ohuempia ja vähävirtaisempia kuin iPhoneissa tähän asti käytetty LCD-näyttöteknologia. OLED-näytöllisen iPhonen näytön odotetaan kattavan laitteen etupuolen ja muun muassa sormenjälkitunnistimen olevan integroitu osaksi näyttöä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom