Mobiili.fi Uusin Android saatiin toimimaan kulttiklassikko Nexus 5:llä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2113
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nexus 5.


  Googlen ja eri laitevalmistajien yhteistyönä syntyneet Nexus-puhelimet ovat jo itsessään olleet jonkinlaisia kulttisuosikkeja, ja varsinkin LG:n valmistama, syksyllä 2013 julkaistu Nexus 5 on jäänyt nauttimaan aivan erityistä asemaa Nexus-fanien keskuudessa. Moni Nexus 5:n omistaja olisikin varmasti ollut mielissään, jos kyseinen puhelin olisi vielä virallisesti saanut uusimman Androidin, muutama päivä sitten julkaistun 7.0 Nougatin. Näin ei kuitenkaan käynyt, mutta yritteliäät harrastajat ovat silti saaneet Nougatin toimimaan myös Nexus 5:llä.

  XDA-Developers -foorumin väki ja erityisesti nimimerkki Santhosh M on onnistunut asentamaan Android Nougatin Nexus 5:lle ja saanut sen jossain määrin toimivaksikin. Luomusta kutsutaan vielä alpha-versioksi, eli käyttöjärjestelmää ei missään tapauksessa suositella arkikäytössä olevaan puhelimeen asennettavaksi. Alkukankeuksien jälkeen suurimpia puutteita on kuitenkin jo saatu varsin hyvin paikattua, ja viimeisimpien viilausten myötä esimerkiksi kamera ja Bluetooth-yhteys on saatu toimimaan.

  Vaikka Nexus 5:n epävirallinen Android Nougat vielä saattaakin olla varhaisessa alpha-vaiheessa, eikä virallista versiota ole missään tapauksessa tulossa, saattavat XDA-Developersin innokkaat harrastajat hyvinkin saada täysin toimivan käyttöjärjestelmän Nexus 5:lle valmiiksi jo lähitulevaisuudessa. Jos nurkissasi pölyyntyy toimeton Nexus 5, suuntaa keskustelupalstalle ja katso, kannattaisiko uutta Androidia vanhalla puhelimella kokeilla.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju