Uusia Nokia-julkistuksia?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja tomppas, 30/1/10.

 1. pasil

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/05
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Jos nuo N98 huhut pitää paikkansa, niin milloinkohan Nokia meinaa julkaista yrityskäyttäjille uuden luurin? Edellinen järkevä E-sarjalainen (E72) julkistettiin viime kesänä. E90 jälkeen ei ole tullut yhtään näyttöresoluutioltaan vastaavaa tuotetta. Pitääkö tässä yritysten siirtyä käyttämään N-sarjan puhelimia?
   
 2. coffee

  coffee

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/1/07
  Viestit:
  498
  Tykkäykset:
  0
  Aikamoista kikkailua tuon 5230 osalta. Nyt myös Nokia Nuron nimellä
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Linkin perusteella vaikuttaa T-Mobilen operaattori versiolta.
   
 4. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16623
  Tykkäykset:
  5595
  Puhelinmalli:
  Nokia 7 plus
  Eikös se tullut myyntiin vasta vuoden lopulla? Eiköhän sieltä kuitenkin tuu tän vuodenkin puolella vielä joku korvaava malli.
   
 5. Pentti Hirvonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/08
  Viestit:
  1286
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nuukia
  Eihän pian AMOLED ole mitään, pitää olla SUPERAMOLED
  http://www.mtv3.fi/uutiset/mediait.shtml/arkistot/mediait/2010/02/1057008
   
 6. LeMuerte

  LeMuerte Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/08
  Viestit:
  876
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  ^Tuohan on jo uudessa Samsungissa. Kunhan tulee megasuperduperhyrdokortizon-led niin sitten on niin hienoa ettei penkissä pysy.
   
 7. coffee

  coffee

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/1/07
  Viestit:
  498
  Tykkäykset:
  0
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuolla lokiikalla olisi siis feikki ? :)

  Kuva vertailussa oli kiinnitety huomioita työpöytiä kuvaaviin pisteisiin, yleenäs virallisissa kuvissa on ollut tuon vasemmanpuoleinen kolme täppää, mutta useampaakin on esiintynyt, kuten tuossa laitekuvassa. Vaaka näkymääkin vähemmän on malliksi ollut, vaikka viimepäivien widget temoissa melkein järjestäin esiintynyt.

  Mutta tuskin kuva kenenkään harrastelijan mielikuvista on, vaikka UI malleja on ollut pitkään tarjolla, niin harvemmin noin huollellista työtä tekevät.

  Toki valmistajat kuvia ja mainosmateriaali julkistamattomista laitteista joita ei ole vielä valmistettu, eikä kaikkia malleja julkaista.
   
 9. coffee

  coffee

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/1/07
  Viestit:
  498
  Tykkäykset:
  0
  Siis tämä kuva päätyi nettiin noin viikko sitten ja tämä video julkaistiin Nokian toimesta 3 päivää sitten.

  Jos tuo kuva on feikki, niin miten tuon kuvan tekijä olisi voinut tietää symbian 3:n työpöytien esittämistavan etukäteen?
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ekassa komenttisani oli hymiö :) Vitsin selitys rautalangasta,

  Jos pekka rakentaa tallin ja saan sen tänään vesikattoon ja lehdessä on ollut valmiista tallista kuva viimeviikolla ...

  Kuvan näyttö ei ollut videolta, Symbianin useampi työpöytä ei ole mikään tämän päivän uutinen, kuvan pisteet, joita oli tarkasteltu, videossa niitä oli kolme, samoin siinä toisessa vertailukuvassa, tuossa laite kuvassa useampi. Videolta niitä ei ole otettu, jos ajatus oli se. Videon kaltaisia kolmen "piisteen" kuvia on julkisuuteen tuupattu jo viimevuonna.

  Jos noihin pisteisiin kiinnitetään huomiota niin Symbianista on kuvia joissa "pisteitä" on enemmän, kuten tuossa laitteessa. mutta ehkä harvemmin noissa mainoskuvissa, ehkä se ero kertookin enemmän....

  En siis yritä todistella tai väittää että kuva olisi jokin harrastelijan hyvä feikki harjoitus.

  Aitoteutta ne toki siinämielessä tukee että jos joku nettipeelo olisi tuollaista väkestelly liimaa menetelmällä niin jälki olisi ehkä ollut myös sen näköistä
   
 11. tu0maz

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  15/2/09
  Viestit:
  114
  Tykkäykset:
  2
  Tuskin on aito

  En itse usko että on aito. Tuolla Engadgetin sivuilla kans sitä suuresti epäiltiin.


  Mutta itse haluaisin virittää keskustelua tuosta Symbian^3 videosta, joka juuri julkaistiin WMC:n aikoihin.

  http://www.youtube.com/user/NokiaConversations#p/u/10/rdGyZYrix9g

  Itseä kiinnostaa kännykän softapuoli/käyttöliittymä paljon enemmän kuin hardware speksit, jotka uskoisin jotakuinkin olevan Nokian tulevassa lippulaivalla kunnossa HDMI liitäntöineen, kapasitiivine näyttöineen ja todennäköisesti qwerty-näppäimistöneen. Kunhan olisi tarpeeksi ohut.

  Omasta mielestä Symbian^3 vaikutti videon perusteella enimmäkseen lupaavalta monin varauksin. Huomioon pitää tietysti ottaa, että kyseessä on mainosvideo, jossa kaikki sujuu näppärästi ilman viiveitä ja bugeja. Tosin näiden parannusta on juuri lupailtu. Videolla oli näyttävän näköisiä juttuja, kuten palmilta ryöstetty moniajokorttinäkymä ja applelta lainattu musiikkilevyjen selailu. Ei kovin omaperäistä, mutta miksipä keksimään pyörää uudestaan jos jokin toimii. Useat kotinäytöt on varmasti toimiva ja erinomainen uudistus. Näin saa kaiken itselle tärkeän muutaman painalluksen päähän.

  Pari asiaa taas huolestuttaa, joita en usko että on "korjattu" vielä Symbian^3:ssa. Liika valikkomaisuus ja aina alhaalla näytön tilaa vievät valikkonäppäimet taitaa olla joka ohjelmassa (ks. esim. videon 0.46 kohdalla kuvien katseluvalikko, jossa valikkonäppäinten lisäksi pikatoimintovalinnat tilaa viemässä). Valikot siis vievät tilaa ja niiden uumeniin on hukutettu toimintoja jotka voisivat olla paremmin näkyvissä. Erityisesti ärsyttää ohjelmien "poistu" valinnan kaivaminen aina valikon pohjilta. Toinen juttu on se, että uskon hienon moniajon pilaavan sen hidas esiinsaaminen jollei sitä ole muutettu. Nykyisin Symbian^1 se on aivan liian kömpelöä: joko painamalla pitkään fyysistä valikkonäppäintä tai kaivamalla se sieltä valikosta. Nämähän on taas puolestaan korjattu Symbian^4:ssa niiden kuvien mukaan, jota siitä on julkaistu. Koko käyttöliittän ilme laitetaan vasta siinä aika lailla uusiksi.

  Juu ja vielä pitää sanoa se, että Symbianin nettiselain kaipaa täydellisen uudistuksen. Sitä ei videolla näytetty joten huonolta vaikuttaa. Operaa käyttäneenä ei tule juuri Nokian omaa selainta käytettyä.
   
 12. hookoo_

  hookoo_ Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/06
  Viestit:
  1515
  Tykkäykset:
  31
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tiedä milla Operalla ja milla asetuksilla ja mitä sivua testasit, mutta kaksi syytä tulee mieleen, S60 selain tukee aivan liikaa sivuja, siine helppo ja yksikertainen nopeutus konsti olisi valinta millä jätetään suurin tauhka tukematta.

  Operalla voi tietenkin käyttää siivoavaa/esikäsittelevää proxyä, mutta ne sulla oli varmaan pois. (no sama onnistuu toki s60 selaimellakkin, mutta valmistaja ei tarjoa palvelua)
   
 14. hookoo_

  hookoo_ Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/06
  Viestit:
  1515
  Tykkäykset:
  31
  Opera Mobilen uusinta betaa käytän ja mitään muuta ei ole päällä kuin fullscreen mode. Mitään eroa noksun omaan selaimeen en ole webbisivujen sisällössä huomannut kuin että flashit ei toimi tässä operassa.
   
 15. Pentti Hirvonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/08
  Viestit:
  1286
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nuukia
  Aika pitkälle samaa mieltä.

  Käytettävyys on tosiaan se mihin pitäisi tulla merkittävää parannusta. Tosin olen pessimisti sen suhteen. Juuri esim. tuo kaivaminen pitää saada loppumaan. Eli nykyisellään ensin pitää kaivaa se haluamansa softa esille ja sitten kun homma on hoidettu niin sovellus pitää saada myös suljettua ja se tapahtuu kaivamalla niitä typeriä valikoita löytääkseen sen lopeta-vaihtoehdon.

  Etenkin kännykän tapauksessa kun usein toiminta tapahtuu liikenteessä, tuulessa ja tuiskussa tms., homman pitää sujua viiveettä ja hieromatta. Tai menee hermot. Onko niin vaikea tajuta sitä?

  Lisäksi sitä niin muodikasta mutta usein turhaa ja typerää silmäkarkkia pitää tarjoilla vasta sitten kun sen laitteen suorituskyky todella mahdollistaa sen että silmäkarkki ei tuo toimintaan mikrosekunninkaan viivettä.
  Usein pelkkä tekstivalikko on toimivampi kuin jotkin miljoonalla värillä ja 3D:llä toteutetut taideteokset joiden avautuminen valikkoon kestää ja kestää.

  Lisäksi moniajo pitää pystyä toteuttamaan niin että kosketusnäytöltä pystyy salamana vaihtamaan sovellusta. Nykyisellään pelkkä laskimen ja yhden toisen sovelluksen switchailu on täyttä helvettiä kankeudessaan esim. 5800:lla.
   
 16. YyyKaaKoo

  YyyKaaKoo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/10
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Kerrotko, mitä tarkoitat kankeudella sovelluksesta toiseen vaihtamisessa? Siihen vaaditaan nyky UI:ssa kaksi painallusta, johon menee tasan kaksi sekuntia.
   
 17. Pentti Hirvonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/08
  Viestit:
  1286
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nuukia
  Kaksi sekuntia on 1.7 sekuntia liikaa. Tarkoitan sitä että sen vaihdon pitäisi pystyä tekemään kosketusnäytöltä tai medianäppäimestä esim. styluksella käyttämättä valkoista nappia. ( Valkoisen napin painaminenhan vaatii sekä stylusta että sormea käyttäessä otteen muuttamisen koska styluksella ei käytännössä yleensä voi fyysisiä näppäimiä käyttää ja sormella käytettäessä nappi sijaitsee sivussa näytöltä. Kosketusnäytön ideahan on juuri se että näppäimiä ei tarvita ja homma sujuu suoraviivaisesti ja loogisesti suoraan näytöllä.)
  Jos sovelluksessa ei ole valinnat-valikkoa josta avoimet sovellukset saa näkymään, ainoa vaihtoehto saada esim. opera minia käyttäesssä taustalla avoimena oleva laskin esille on käyttää valkoista nappia ja se on tavattoman kankeaa jos kädessä on stylus. Pitäisi siis olla mahdollisuus vaihtaa sovelluksia suoraan styluksella vauhdissa näytöltä tai medianäppäintä vastaavasta valikosta. Esim. tuo Tuben medianäppäin on muuten loistava idea koska sillä pystyy "ohittamaan" näytöllä olevan sovelluksen mutta sen tuomat mahdollisuudet on jätetty täysin hyödyntämättä esim. moniajoa helpottamaan. Jos medianäppäintä vastaavaa fyysistä mahdollisutta ei puhelin tarjoa, silloin pitäisi itse käyttiksessä olla näytöllä aina jonkinlainen taskbaria vastaava ominaisuus tai indikaattori jossa avoimet sovellukset ovat välilehtinä tai vaikkapa pikku pisteinä jos ei muuten, näkyvissä ja sovelluksen vaihtaminen käy kyseisen sovelluksen tabia tai pistettä koskettamalla.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vaihto sinänsä sujuu nopeasti, todellinen ongelma on näppärä avoimet sovellukset valikko, XM ym. koneissa multimedia valikko on melkein näppärä, mutta olisi parempi jos olisi nimenomaan avoimet sovellukset valikko, jossa pari kiinteää sovellusta.

  Normaalisti päivittäisissa sovelluksissa tuo ei ole kuitenkaan ongelma, oli sitten näppis tai kosketus kone, yhdellä symbia napin napautuksella pääsee sovellusvalikkoon josta sitten tökkäsee halutun ohjelman (näppiskoneill joikkarilla tai numeronäppiksellä), esim laskin tai selain. Se on todella nopeaa kaikilla symbari koneilla jos ei mitään tehosteita käytössä.

  Se voisi kehittyä niin että valikoitujen softien lisäksi olisi vaikka ylärivi "viimeksi käytetyt" (poislukien muuten näkyvät, puhelin ja valmiustila)

  Nykyisinhan avoimet sovellukset homma toimii niin että painat ja pidät Symbian nappia pohjassa, jonka jalkeen sillä samalla napilla valitset halutun softan, tai nuolilla tai sormilla.

  Punainen luuri monessa koneessa vei suoraan valmiustilaan ja vähän softasta ja koneesta riippuen on myös poistu, tupla napautus symbian nappia vie valmiustilaan, joka tuoreissa UIssa sisltää monesti oleellisimmat päivittäiset asiat.

  Kolmosessen osalta on esitetty että avoimet sovellukset voidaan esittää pienoisikkunoina, onko se hyvä, vie enemmän tilaa, mutta ohjalmat helpommin tunnistettavissa.
   
 19. tu0maz

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  15/2/09
  Viestit:
  114
  Tykkäykset:
  2
  Amen brother!

  Todellakin näin. Ensin tulisi hoitaa perusasiat kuntoon Symbarissa ennen kuin säädetään hianoja visuaalisia efektejä, jotta saadaan myytyä puhelimia mainosvideoilla. En usko että olisi vaikea toteuttaa nämä yksinkertaiset muutokset, joita Penttikin ehdotti mutta Symbian foundation (=Nokia) ei jotain syystä ole valmis luopumaan vanhasta systeemistä jonka ajattelee olevan kuluttajille tuttua ja ehkä toimivaa. Nämä muutokset tuodaan sitten varmaan Symbian^4:lla isojen rummunpäristysten säestyksellä ja oikeastaan muuttuu aika vähän: selkeämmät perustoiminnot. Tosin niitä nyt kaivattaisiin nopeasti.

  Pentillä oli toimivia ehdotuksia moniajon toteuttamiselle. Mielestäni maemossa se näyttäisi toimivan todella tyylikkäästi ilman viiveitä ja vaikeuksia kaivaa sitä esille. Tälläinen moniajohan helpottaa ohjelman sulkemisia myös. Ensin painat aina yläkulmassa olevaa moniajonäppäintä ja siitä näkymästä olevaa rastia ohjelman kohdalla. Tosin se rasti voisi olla aina siellä ohjelman toisessa yläkulmassa. Kyllä pitää mainita se kirottu iphone tähän väliin ja sanoa että siitä helpommaks ei voi ohjelmista poistumista tehdä. Onnistuu törpöimmiltäkin ulkona kylmässä ja kovassa myräkässä.
   
 20. merccu

  merccu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/9/08
  Viestit:
  325
  Tykkäykset:
  48
  Puhelinmalli:
  iPhone 8

Jaa tämä viestiketju