Uusi pohjaliitin selvä huononnus - mallinumerot?

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja oikeusturva, 19/5/06.

 1. oikeusturva Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/8/05
  Viestit:
  37
  Tykkäykset:
  3
  Monissa uusissa Sony Ericssonin puhelimissa on uusi pohjaliitin.

  SE:n mukaan uudessa on nopeampi datasiirto PC:lle/PC:ltä.

  MUTTA: Alkuperäinen (Käytössä ainakin R320s, T39, T65, T68, T68i, T230 ja monet muut) on suunniteltu niin, että voi liittää yhtäaikaa 2 laitetta, ei kuitenkaan datakaapeli + HandsFree.

  Mutta vanhaan voi liittää esim. HandsFree + laturi tai datakaapeli + laturi.

  Tosin tuossa homma toimii oikein vain Ericsson/Sony Ericsson -alkuperäistarvikkeilla, monien kloonivalmistajien HandsFreen liitäntäplugi on väärin suunniteltu siten, että sen viereen ei (kunnolla) mahdu laturin liitintä, vaan se jää luonnottomalla tavalla vinoon, jos mahtuu ollenkaan.
  Tarvikkeista ainoastaan Celly näyttäisi oikein tehdyltä, mutta tämä perustuu näköhavaintoon avaamattomassa pakkauksessa muovikuplan läpi, joten en takaa tiedon 100% oikeellisuutta.

  Sensijaan uudessa SonyEricsson pohjaliittimessä ei saa kuin yhden lisälaitteen kerrallaan. Paljon puhuva todellakin tarvitsee tuon HandsFree + laturi -mahdollisuuden!

  SE tuotetuki ei luvannut asiaan apua, mutta Maifonista 2 vinkkiä:

  1. pöytäteline CDS60, hinta 24 euroa, jossa haaroitus peräti 3:een, eli HandsFree + laturi + datakaapeli yhtäaikaa ilmeisesti mahdollinen.
  Muuten hieno juttu, mutta ensinnäkin tulee lisähintaa, ja toiseksi sitten olet sidottu HandsFreen johdonmitan päähän pöydästä, jolla pöytäteline!

  2. Autolaturissa (TupSyt -liitäntä 12/24V DC) on lisäliitäntä HandsFreelle.

  Tosin, kun tuossa ei lue 12-24V DC, vaan 12/24 V DC, niin jää epäselväksi, kestääkö ehjänä Biltemalaisen TupSyt -muuntimen (22-141) kanssa kotona käytettynä. Tuo kun antaa 1A kuormituksella kylläkin 12V DC, mutta kuormittamattomana n. 17V.


  http://www.biltema.fi/osteri/osteri....htm&linkki=22141.htm&tuote=22141&ryhmaid=120

  Tuosta Biltemalaisesta on aiemmin ollut myös versiota, jossa TupSyt -pistorasia on erillisen johdon päässä, mutta nyt en onnistunut sitä enää Kevään 2006 tuoteluettelosta löytämään.

  Ikävä kyllä SE:n tuotesivut eivät kerro, missä mallissa on kummankinlainen pohjaliitin. Ei myöskään puhelinvertailu.com.

  Joten, jos kaikki Sony Ericssonin omistajat tai muuten asiasta tietävät laittaisivat tänne mallinumeroja, ja tiedot siitä, kumpaa pohjaliitintyyppiä ko. puhelin käyttää.

  Käsittämätön on myös se tosiasia, että esim. Z800i, ja K600i -puhelimissa on erillinen USB -liitin PC:lle, mutta kummassakaan se ei ole mini-USB, vaan molemmissa joku Sony Ericssonin oma liitintyyppi, ja vielä keskenään erilainen näissä kahdessa! Eihän tuo ole muuta kuin yritys rahastaa tarvikejohtojen myynnillä, jotka taatusti ovat kalliita erikoistuotteita ja vain SE jälleenmyyjiltä, mini-USB -johtoa kun löytyy varmaan jokaisesta PC -tarvikkeita myyvästä liikkeestä ja standardin liittimen osalta hintakilpailu varmasti pitää hinnatkin kurissa!

  Olen pitkään pitänyt Ericsson / Sony Ericsson -tuotteita alan parhaana.
  Niissä on mm. paras AT -komentotuki, tehokas laturi.

  Mutta tällä menolla pitäisi kai alkaa katsella muita merkkejä, mikä neuvoksi, Samsungko ?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kaikella kunnioituksella, mutta verkkovirtalaturi+ langallinen HF tuntuu aika hmm. hankalalta, eli olisko aika siirtyä langattomaan aikaan. ja/tai pöytäpuhelimeen.
   

Jaa tämä viestiketju