Uusi operaattori, joka ostaa puheaikaa muilta tulossa??

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja =Henkkis=®, 12/2/03.

 1. =

  =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  En tiedä saako asiaa julkistaa, mutta en ole minkään kummosen firmanpalveluksessa niin voin julkistaa... ;)

  Kuultu eräältä suomalaisen matkapuhelinoperaattorin työntekijältä, siis ei miltään ruohonjuuritasolla olevalta. En tiedä olisiko Virgin tulossa sitten suomeen (sen tavoista toimia ei mulla ole tietoa). Elikkäs olisi tulossa operaatori X suomeen, joka ostaa itselleen puheaikaa suomalaiselta operaattorilta Y. Operaatorilla Xllä olisi vähän halvemmat hinnat kuin operaattori Yllä. Eli X ostaa hirveän määrän puheaikaa operaattori Yltä, jota sitten myy halvemmalla mitä itse Y myy. En tidä miten tämä toimii, mutta ilmeisesti toimii. Näitähän juttuja ei edes taideta kertoa kauppiaille?? Ja voin varmistaa, että on tulossa "kiinteät" numerot käyttöön, siis ei vaihdu operaattoria vaihdettaessa.
  Eli jos jollain olisi viellä enemmän tietoa tähän listan jatkoksi tai sitten YVllä mulle.
   
 2. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Näitähän on ja hiljan yksi uusisopimus julkaistukkin.
   
 3. N

  Nynny Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/02
  Viestit:
  495
  Tykkäykset:
  10
  Tuossa nyt ei periaatteessa ole mitään mullistavaa. Yhtälailla vaikka sinä voit perustaa "emo-operaattorin" alle palveluoperaattorin, jolla on selvästi emoa halvemmat (lista)hinnat. Homma käy niinkin yksinkertaisesti, että avaat esimerkiksi reilun 6000 Soneran liittymää ja puhututat niillä asiakkaitasi reilulla 500.000 eurolla (alv 0%) kuussa ja saat heti kättelyssä 33%:ia alennusta Soneran listahinnoista: http://www.sonera.fi/GetImages/GetImages_GetImage_pdf/0,1440,13158,00.pdf (siitä pdf:n sivu 3). Loppuasiakkaalle myönnät tietysti sopimuksen tekohetkellä 10%:ia alennusta Soneran hinnoista.

  Jos tosissasi menet Sonelta pyytämään tarjousta 6000 liittymästä ja arvioit kk-laskutuksen olevan yli puoli miljoona egeä, uskon että alet voivat olla vielä tuotakin suurempia.

  Ei se tämän monimutkaisempaa ole.

  Jotenkin tietysti pitää ottaa huomioon, että mitäs sitten kun asiakkaat eivät maksa laskujaan...

  Sori että meni vähän off topikiksi...
   
 4. l

  lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1486
  Tykkäykset:
  1
  Valitettavan monelta on jäännyt se seikka epäselväksi että samainen yhtiö ei voi enään omistaa verkkoja ja myydä kapasiteettia loppukäyttäjille. Siis nykyään on PALVELUOPERAATTOREITA ja VERKKO-OPERAATTOREITA, jonka säädökset määräävät. Valitettavasti nimet ovat liian samankaltaiset. Kuitenkin tällähetkellä tialanne on käsittääkseni seuraavan.

  Sonera Network Carrier'sin verkossa on seuraavat palveluoperaattori:
  Sonera
  RSL-Com
  Saunalahti

  Radiolinja Origon verkossa on seuraavat:
  Oy Radiolinja Ab
  Cubio Communications

  Suomen 2G:n verkossa
  dna Finland
  Maingate

  ÅMT:n ja Telian tarkkaa rakennetta en tiedä. Soneran kohdalla saattaa ola pieniä virheitä tarkoissa nimissä. Tuossa listassa on otettava se huomioo, että Telia ei käytä kaikkialla 2G:n verkkoa vaan vierailee siellä ja siksi en laittanut sitä tuohon listaan. Kansalliset vierailut on sitten oma asiansa.

  Tuossa Vilin mainitsemassa tapauksessa verrataan siihen että X tulee olemaan Y:n omistaman verkkoyhtiön verkossa palveluoperaattorina ja X myy verkkokapasiteettia halvemmalla loppukäyttäjille kuin Y:n palveluoperaattori. Kuitenkin laki määrää siihen että kumpikin palveluoperaattori ostaa kapasiteettia samalta verkko-operaattorilta samoin ehdoin ja hinnoin. Mistä loppukäyttäjä voi tietää todelliset hinnat? Hinnoista voi päätellä että toinen myy palveluitaan pienemmällä katteella.
   
 5. A

  Aero

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2960
  Tykkäykset:
  0
  Jos samoista operaattoreista puhutaan, niin Virginillä ei tämän kanssa ole yhtään mitään tekemistä, eikä asiaa saanut julkaista. Voi olla, että puhutaan "eri uusista operaattoreista". Turha laittaa yv:tä/kysymyksiä, asiasta on vaitiolovelvollisuus toistaiseksi.