Mobiili.fi Uusi Moi sai kylmän vastaanoton – ”Tuo operaattori ei kauaa pysy pystyssä noilla hinnoilla”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2178
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Moi kertoo panostavansa moderniin verkkokauppaan ja toimintatapaan.


  Suomessa aloitti tänään uusi DNA:n verkossa toimiva Moi-operaattori. Moi pyrkii erottautumaan joukosta modernilla verkkokaupallaan ja kuukausimaksujen hoitumisella kortilta laskujen sijaan, mutta ennen kaikkea myös uudenlaisella hinnoittelumallillaan ja määräaikaisten sopimusten puutteella.

  Moin peruspalvelun hinta on 18 euroa kuukaudessa. Sillä saa kolme eri numerollista SIM-korttia, joilla on yhteistä dataa käytössä 12 gigatavua kuussa. Rajaton datakäyttö maksaa lisää 15 euroa / SIM-kortti / kk. Lisä-SIM-kortit tilaukseen maksavat 6 euroa / kortti / kk, ja lisäkortti tuo korttien jakamaan pottiin neljä gigatavua lisää datakäyttöä. Puhelut ja tekstiviestit maksavat 5,5 senttiä minuutti/kpl tai 15 eurolla saa 10 tunnin eri SIM-korttien kesken jaetun puhepaketin.

  Millaisia tunteita uusi Moi-operaattori herättää? Poimimme kumppanimme Matkapuhelinfoorumin keskustelupalstalta muutamia kommentteja. Näin Moita kommentoidaan:

  Hinnoittelua pidetään yksimielisesti liian korkeana


  ”Moin rajaton tiedonsiirto on järkyttävän hintainen. Liittymäkokonaisuuden 18 €/kk lisäksi tulee korttikohtainen maksu 15 €/kk niille korteille, joihin se halutaan kytkeä. Huh, pelkän lisämaksun hinnallahan saa muilta operaattoreilta jo erillisen dataliittymän.”, kommentoi nimimerkki irritus.

  ”Näillä hinnoilla, heidän slogan pitäisi olla, ”olette tyhmiä, tulemme ryöstämään rahanne”. Nähtäväksi jää firman tulevaisuus.”, kommentoi puolestaan nimimerkki cliq.

  ”Tämähän on selvästi rikkaiden ja muiden lottovoittajien liittymä, kun saa erittäin vähän, maksamalla erittäin paljon. Moi, ei nähdä enää. Datarajat, kallis hinta ja lisäpalvelut, kuka yksin asuva tekee yhtään mitään kolmella kortilla? Mistä tahansa muualta saa parempaa vastinetta fyffelle.”, lyttää uutuuden nimerkki mobiilikeiju.

  Huutia keskusteluissa saa lisäksi Moin 10 euron veloitus paperilaskusta. Moi pyrkii ohjaamaan asiakkaansa maksamaan palveluistaan maksukortilla.

  Sisältyvän datasiirron määrä herättää kysymyksiä


  ”Oikeasti 12 gigaa kolmelle laitteelle? Herran vuonna 2016 jolloin datamäärä sen kuin vaan kasvaa entisestään. Ei jatkoon! Käytännössä on pakko ottaa toi rajaton data ja se on sitten 15e per simkortti. Kallista!”, kommentoi nimimerkki kosmikk.

  Myös koko kolmen SIMin peruskonseptia epäillään


  ”Ei kyllä herätä mitään intohimoja. Jos haluaa 12Gt dataa ja 3 SIM korttia eikä mitään muuta, niin tuo voi olla ok.”, nimimerkki miklex toteaa.

  ”Ovatko Moin sim-kortit rinnakkaiskortteja yhdellä ja samalla puhelinnumerolla, eli Multi-SIM? Mikäli kortit eivät ole rinnakkaiskortteja, niin mielenkiinto loppui kyllä suunnilleen nyt ja heti.”, nimimerkki irritus ihmettelee.

  Puheluiden minuuttiveloitus nyppii


  Moi käyttää nykyisin melko harvinaista minuuttikohtaista veloitusta sekuntipohjaisen sijaan. Jokaiselta alkavalta minuutilta menee siis Moilla koko minuutin hinta.

  ”Entä puhekäyttö? Minuuttiveloitus on ummehtunut tuulahdus reikänauhojen aikakaudelta. Tarkoittiko miljoonien eurojen sijoittaminen IT-kustannuksiin reikänauhalävistimen ostamista museolta?”, ihmettelee irritus moderniksi itseään mainostavan operaattorin käytäntöjä.

  ”Niin, jos soitat vaikkapa 15kpl 15 sekunnin mittaista puhelua niin maksat niistä 15 minuutin hinnan? Ihan jees?”, kyselee nimimerkki jaska915.

  Miten Moille käy?


  Suomesta ovat palveluoperaattorit lähes kadonneet markkinoiden jakautuessa vain suurille DNA:lle, Elisalle ja Soneralle, sekä niiden alabrändeille. Moi on käänne tähän kehitykseen, mutta pystyykö se kestävään toimintaan, jää nähtäväksi.

  ”Tuo operaattori ei kauaa pysy pystyssä noilla hinnoilla”, ennustaa nimimerkki tth78.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju