Uusi MacBook Air purettiin – osoittautui aiempaa helpommaksi korjattavaksi

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
10476
Reaktiopisteet
37

Applen uusi MacBook Air on edeltäjämalleja helpompi korjata.


Applen vastikään julkistettu MacBook Air on aiempaa helpompi korjattava, iFixitin perinteinen raportti kertoo. Erot ovat pieniä, mutta merkittäviä.

Applen uusi 13 tuuman MacBook Air sisältää ensimmäisenä MacBook Airina laadukkaan Magic Keyboard -näppäimistön saksimekanismilla. Näppäimistö on sekä aiempia Butterfly-näppäimistöjä kestävämpi että helpompi korjata. Muun muassa painikkeiden vaihtaminen on yksinkertaisempaa, ja lisäksi saksimekanismia pidetään yleisesti toimivampana. Uusittu näppäimistö tekee MacBook Airista 0,5 millimetriä aiempaa paksumman.


Esimerkiksi kosketuslevy irtoaa huomattavasti näppärämmin.


Toinen korjausta helpottava muutos on se, että kosketuslevy on nyt kiinni emolevyssä helposti irrotettavalla klipsumekanismilla. Näin ollen kosketuslevyn saa irti heti, kun tietokoneen kuoren poistaa. Kosketuslevyn johdot irrottamalla pääsee näppärästi käsiksi myös akkuun, jonka vaihto-operaatio on ”helpoin ikinä”.

Moni asia tekee kuitenkin korjauksesta yhä kokonaisuutena haastavan. Useat komponentit, kuten SSD-tallennusmuisti, on lisäksi juotettu kiinni emolevyyn, joten niiden vaihtaminen ei onnistu ensinkään.

Kokonaisuutena Applen uusi MacBook Air sai korjattavuudesta arvosanan 4/10, kun 0 tarkoittaa mahdotonta ja 10 helpointa mahdollista korjattavaa. Aiemmat MacBook Airit ovat yltäneet vain arvosanaan 3/10.

Näytä uutinen Mobiili.fi:ssä
 
Top Bottom