Mobiili.fi Uusi lista suorituskykyisimmistä puhelimista julki: iPhone 7:t kärjessä omilla luvuillaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Apple A10 -järjestelmäpiiri Chipworksin kuvassa.


  AnTutu on suosittu sovellus, jota käytetään älypuhelinten suorituskyvyn mittaamiseen.

  Nyt AnTuTu on julkaissut syyskuun päätyttyä uuden listauksen sen testissä TOP10:een pistemäärässä yltäneistä puhelimista.

  Kärjessä ovat nyt Applen uudet iPhone 7 Plus ja iPhone 7 -mallit selvällä yli 10 000 pisteen erolla seuraaviin, ensimmäisiin merkittäviin Qualcommin viimeisimmällä ja aiempaa tehokkaammalla Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä varustettuihin Android-puhelimiin – LeEcon Le Pro 3:een sekä Xiaomin 5s Plussaan. Myös uusimmat Android-puhelimet ovat näin selvästi parantuneet elokuusta.

  Pienemmässä Xiaomi Mi 5s:ssä sen Snapdragon 821 on varustettu alemmalla kellotaajuudella, joten se peittoaa vain niukasti aiemmin kärjessä olleet OnePlus 3:n sekä muut Android-huippupuhelimet.

  iPhone 7:ssä ja iPhone 7 Plussassa on uusi Applen suunnittelma A10 Fusion -järjestelmäpiiri, joka koostuu kahdesta suoritinparista, joista toinen suunniteltu suorituskyvyn ja toinen virtapihiyden näkökulmasta.

  iPhone 7 Plussassa on lisäksi RAM-muistia 3 gigatavua, kun iPhone 7:ssä vain 2 gigatavua. Tämä voi selittää sen hieman suuremman pistemäärän.

  Applen itsensä mukaan A10 Fusion on 40 prosenttia tehokkaampi kuin edeltävä A9. Alkuperäiseen iPhoneen nähden suorituskyky on jo 120-kertainen.

  [​IMG]
  AnTutun uusi syyskuun lista sen testissä eniten pisteitä keränneistä puhelimista.


  AnTuTun taulukossa yllä olevat luvut ovat keskiarvoja useista mittauksista. iPhone 7:lläkin on esimerkiksi jo aiemmin raportoitu jopa 178 000 pisteen ylityksestä Edeltävä iPhone 6s -malli ylsi reiluun 130 000 pisteeseen AnTuTussa.

  Jos aiemmat merkit pitävät paikkansa, tulevat Android-puhelimet ohittamaan AnTuTulla mitatussa suorituskyvyssä Applen iPhone 7:t vielä ennen ensi vuoden iPhone-uutuuksien esittelyä.

  Toisessa suositussa suorituskykymittauksiin erikoistuneessa sovelluksessa GeekBenchissä iPhone 7:t ovat myös saavuttaneet älypuhelinten korkeimmat pisteet yhden ytimen suorituskyvyssä, mutta eivät moniydinsuorituskyvyssä sillä useissa Android-puhelimissa on vielä useampia suoritinytimiä kuin iPhoneissa, joissa uuden A10 Fusionin sisältämistäkin suoritinpareista kerrallaan hyödynnetään vain jompaakumpaa eli vain kahta ydintä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju