Mobiili.fi Uusi iPad mini 4 korjaa kaikkia aiempia minejä yhdistäneen vaivan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPad mini 4


  Applen hiljattain julkaisema iPad mini 4 viimeinkin korjaa erään heikkouden, joka on yhdistänyt kaikkia aiempia iPad mini -malleja. Ensimmäistä kertaa Applen pikku-iPad saa nyt oikeasti laadukkaan näytön. Aiempia malleja vaivannut huono väritoisto on nyt poissa, ja iPad mini 4 nousee kärkisijoille tablettien näytöistä puhuttaessa. Parantunutta väritoistoakin suurempi parannus on näytön vähentynyt heijastelu.

  DisplayMate-sivusto testaa ahkerasti mobiililaitteiden näyttöjä, ja sai hiljattain haltuunsa myös uuden iPad mini 4:n. Kun kaikissa aiemmissa iPad mineissä näyttö on onnistunut esittämään sRGB-väriavaruudesta vain 62 prosenttia, yltää iPad mini 4 peräti 101 prosenttiin. Tällä lukemalla mini 4 nousee suurin piirtein tasoihin isompien iPad-mallien mainion väritoiston kanssa, eivätkä värit mini 4:n näytöllä näytä enää samalla tavalla haalistuneilta tai vääristyneiltä kuin ne saattoivat aiempien iPad mini -mallien kohdalla näyttää.

  [​IMG]
  Tältä näyttää iPad mini 2:n (vas.) heikko väritoisto Samsung Galaxy Tab S 8.4:n (oik.) rinnalla. Uusi iPad mini 4 parantaa väritoistoa roimasti edeltäjiinsä nähden.


  Väritoistoakin merkittävämpänä parannuksena DisplayMate pitää iPad mini 4:n näytön vähäistä heijastelua. DisplayMaten mukaan useimmissa tablettien näytöissä heijastuvuutta on yleensä viidestä 6,5:een prosenttia, mutta iPad mini 4:lle mitattiin heijastuvuutta vain 2,0 prosenttia. Vertailun vuoksi viimevuotinen iPad Air 2 saavutti heijastelua vähentävän pinnoituksensa avulla 2,5 prosentin heijastuvuuden, iPad mini 3:n jäädessä 6,5 prosentin lukemiin ja alkuperäisen iPad mini -mallin heijastellessa peräti yhdeksän prosenttia. DisplayMaten mukaan uuden mini 4:n erinomaisen alhainen heijastuvuus tekee käytännön katselutilanteissa vielä parantunutta väriavaruuttakin suuremman vaikutuksen kuvanlaatuun. Näytön kontrasti valoisassa ympäristössä on jopa 2,5 tai 3,2 kertaa parempi kuin keskivertotabletin näytöllä ja pieksee iPad Air 2:nkin 36 prosentilla.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju