Uusi grafiikka-arkkitehtuuri julki – näin iPhonen suorituskyky voi saada lisää puhtia

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
Apple on ollut pitkään Imagination Technologiesin asiakas ja myös sen osaomistaja. Nyt Imagination on esitellyt seuraajan jo vuonna 2010 lanseeratulle edelliselle Rogue-grafiikkasuoritinarkkitehtuurilleen. Uusi arkkitehtuuri kantaa nimeä Furian.

Furianiin perustuva grafiikkasuoritin voi löytää tiensä iPhoneen kenties ensi vuoden syksynä. Vielä tämä vuosi on liian aikaista, sillä varsinaiset uuteen arkkitehtuuriin perustuvat suoritinratkaisutkin esitellään vasta myöhemmin tänä vuonna.

Applen iPhonen osalta toki pakkaa sekoittavat myös Applen omat toimet. Se on viime aikoina myös grafiikkasuorittimissa liikkunut kohti kustomoituja ratkaisuja, mutta säilyttäen edelleen pohjalla Imaginationin arkkitehtuurin.

Uusi Furian-arkkitehtuuri tarjoaa saman lopputuloksen kuin suoritinpäivityksissä on tapana: lisää suorituskykyä, pienemmällä virrankulutuksella. GLOPSein mitattava suorituskyky on kasvamassa 35 prosentilla, mutta käyttöliittymän ja pelisuorituskyvyn osalta tärkeä ”pikselien tuottokyky” eli fillrate-suorituskyky jopa 80 prosentilla. Pelaamisessa kokonaissuorituskyky onkin Imaginationin mukaan nousemassa 70-90 prosenttia, kun todellisten käyttötapojen tulosten kerrotaan parantuvan osien summaa enemmän.

Furianin myötä voidaan hyödyntää myös korkeampia tarkkuuksia, millä on merkitystä erityisesti virtuaali- ja lisätyn todellisuuden käyttökohteissa.

Arkkitehtuuria kuvaillaan hyvin laajennettavaksi sekä skaalautuvaksi, eli se tulee sopimaan myös edullisempiin suoritinratkaisuihin huippuluokan ohella.


Furianin arkkitehtuurimuutoksia.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom