Uusi digiraha versio

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja sovelias, 12/11/02.

 1. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
 2. K

  Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Täytyy heti myöntää, etten jaksanut hirveän tarkkaan tutustua tohon faqiin, mutta...
  Olen melko skeptinen näiden digirahahommelien kanssa. Täällä Kotkassahan oli/(on?) myös joku alan pilottihanke ja siihen tutustuin vähän tarkemmin. Siitä huolimatta en löytänyt ko. palvelussa mitään sellaista, minkä takia sen käyttäjäksi olisin siirtynyt...
  Minä en näe mitenkään välttämättömänä sitä, että kaikki arkipäivän toiminnot siirtyvät kännykkään - niille, jotka kuljettavat mukanaan pelkästään puhelinta, voi asia olla toisin.
  Itse pärjään mahdottoman hyvin yhdistelmällä pankki/visakortti + käteinen. Kaikki normaalit ostokset sekä netissä että oikeassa elämässä kortilla, käteinen ihan pikkuostosten tekoon ja satunnaisiin kaljakuppilailtoihin.
  Tämä korttiraha (Avant vaimikälie) on myös yksi uskoakseni melko lailla flopannut tuote: mitä järkeä siirrellä (maksullisesti) rahoja kortin sirulle, kun pankkikortilla asian voi hoitaa yhtä hyvin (nykyään kun mimimimaksurajatkin on poistettu suurimmassa osassa maksupaikkoja)?

  Lisäys: luin nyt kuitenkin hieman enemmän ko. sivua ja siinä onkin kyse myös nettimaksamisesta, eikö? Mitähän hyötyä/etua siinä sitten on normaaliin nettipankkimaksamiseen?? Anonyymius vissiin. Jee, voi ostaa p#¤noa anonyyminä...
  Eli meni osittain off-topic tämä vuodatus, mutta sivuaa ainakin aihetta... :)
   
 3. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Yksi mitä haetaan on tuo kännykkä maksaminen. Ja tärkein varmaan halpaa tapaa maksaa pieniä ja keskisuuria summia.
  Suomessa maksun hintaa hämärtää se että kuluttaja ei joudu maksamaan maksukortin/pankkikortti maksamisen kuluja (paitsi vuosimaksu). Toki vertailua tehtäessä on huomioitava että käteinenkin on kallis maksuväline.

  Tuossa otsikon Digirahassa oli hinnoittelu lähempänä järkevää eli alussa 1 SMS ja myöhemmin 1 SMS + 15c , mutta kalistahan se kuluttajalle joka ei ole tottunut maksamaan suoraan mitään maksamisesta. mutta ihan kilpailu kykyinen hinta verrattuna pankkisiirto maksamisen kuluihin.
   
 4. l

  lassej

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Tuosta Avant-flopista olen samaa mieltä. Pankkien yhteinen Avant on pilannut koko mahdollisuutensa ylihinnoittelemalla tuon systeemin. Jos Avant olisi kuluttajille ilmainen ja kaupoilta perittävät provikat pienempiä, veikkaan että korttimaksaminen lisääntyisi hurjasti myös pikkumaksuissa ja näin ollen pankeille kallis käteisen rahan (ja etenkin kolikkojen) käsittely vähentyisi.

  Ainakin IMHO se hyöty tuossa verrattuna normaaliin nettipankkimaksamiseen on mahdollisuus mikromaksuihin. Eipä taitaisi kauppialle paljoa jäädä käteen jos esim. logoja tilailtaisiin pankkien nettitunnuksilla...
   
 5. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sirukortinlukijat ovat kai tulossa "pakollisiksi" Pankkikortti päätteisiin.
  Eikä ole operaattorit rahastamassa omaa osuuttaan SMS palveluista / palvelunumeroista. Ja luottoriski menee kati lähes nollaan
   
 6. T

  Tapi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  467
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z
  Kävin piruuttani avaamassa "kukkaron". Tekniikan opiskelijan "pitää" kokeilla kaikkea, ainakin kerran tai kunnes tulee näpeille. Ymmärtääkseni kukkaron ylläpito ei maksa mitään myöhemminkään, jos ei käytä sitä.
  Muutoinhan se on 1e/(1/4)-vuosi.
   
 7. T

  Tonppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/02
  Viestit:
  695
  Tykkäykset:
  0
  ONKS TÄÄ NIINKU OPERAATTORIASIA???
   

Jaa tämä viestiketju