Uudet palvelut/innovaatiot

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Masteri, 5/10/06.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
 2. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Ketjun aloittajan yritys on kyllä kunniakas, mutta tähänastisesta viestien tulvastakin voi arvella, että tästä tulee pituudeltaan samaa luokkaa maineikkaan "Ruotsin voitokkaat sodat" julkaisun kanssa.

  No eii kai sentään, mutta piti päästä sanomaan ;) Kai ne jotain keksii.

  sori OT
   
 3. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
 4. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Jees ja kuten arvata saattaa toimii taas vain Windows XP tai 2000 käyttiksillä. Eli muiden käyttisten käyttäjiä syrjitään....jälleen kerran. Eli homma toimii samoin kuin esim. Elisan netti-tv:ssä ja monien kanavien netti-tv:ssä. Sama ongelma on muuten myös nettimusiikin ostamisessa. Ja monessa muussakin asiassa.
   
 5. BaQu

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/5/06
  Viestit:
  269
  Tykkäykset:
  0
  Skypellä on tulossa vuoden loppuun mennessä S60 alustalle toimiva VOIP clientti. Asiaan perehtymättömille, ts. voit siitä lähtien soittaa datasiirtomaksun hintaan 3G puhelimellasi...


  TIVI sovelluskehittäjä on jo tehnyt moisen aparaatin. Olen testannut puhelun N80 puhelimestani läppärille, ja myös puhelimestani toiseen puhelimeen.. Äänen viime noin 0.5 sec suuntaansa. Ei ihan huono.. huono puoli kyl on et kellään ei o tiviä xD

  nimim. skypee odotellessa ;)
   
 6. BaQu

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/5/06
  Viestit:
  269
  Tykkäykset:
  0
  jos tarkoitat että sinulla on linux ja sinua syrjitään.. Voisit ottaa huomioon myös sen että linux on ilmainen, vapaa janiinedelleen kehittyvä ohjelmisto. Linuxia kehittävät myös mm. itse käyttäjät. Saisitte linux ihmiset halutessanne keksiä ihan itse vastaukset yhteensopivuusongelmiinne, kun kerran olette niin hirveän ylpeitä vapaita radikaaleja. Älkää menkö "urbaanille" tielle jos haluatte että teitä paapotaan. Linuxiin ei ole hirveän kaupallista panostaa kuluttajarajapintoja.

  Jos kyseessä on macintosh niin pahoittelen, luulisi jonkun suht helpon keinon löytyvän...
   
 7. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Eli viestistäsi voi lukea niin rivien välistä että jos on linuxisti on toivoton luuseri, mutta jos on Macisti niin pahoitteluni ja ikävää ettei toimi....

  Eli sinä kuulut siihen joukkoon joka sorsii käyttiksen perusteella. Eikä tässä ole kyse mistään paapomisesta vaan tasa-arvoisuudesta ja tasavertaisesta kohtelusta vaikka eihän se Mikkistä jalustalla pitävälle ole mitenkään tuttua!

  Muistuttaisin että on muitakin käyttiksiä kuin linux ja Mac jotka ei toimi, myös sinun rakkaalla Micro$oftillasi on käyttiksiä jotka ei toimi tuossa systeemissä, esimerkiksi Win98, Win Me, Win NT4 jne. eikä kaikki windows-käyttäjätkään ole siirtyneet uudempiin. Siksi koska ei ole tarvetta. Windows XP on sitäpaitsi tähän mennessä surkein wintoosa joka on markkinoille päästetty ja jahka Visva (ei ole kirj.virhe) pääsee markkinoille niin se ohittaa jo XP:nkin surkeudellaan.

  Mitä yhteensopivuusongelmiin tulee, miten helppoa luulet sen olevan kun kaikki asiaan liittyvät speksit on salattuja? Kaikki linux-käyttäjätkään ei ole koodareita, monet on siirtyneet windowsista linuxiin, ihan tavallisia käyttäjiä. Eli todellakaan kaikki ei ole bittinörttejä jotka tajuaa kaikesta kaiken ja osaa ohjelmoida ja keksiä kaikkeen ratkaisut.

  Vähän terveempää asennetta sullekin ja vähän vähemmän tuota luokittelu windowsistit vs. luuseri-linuxistit.
   
 8. BaQu

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/5/06
  Viestit:
  269
  Tykkäykset:
  0
  Eipä sitä tarvitse mennä noinkaan puolustuskannalle jos kerran olen niin väärässä kuin väität. Se nyt on täysin hullua väittää että kenenkään pitäisi jatkaa 95-98 windowsien tukemista minkäännäköisten ajurien kanssa, käytti sitä kukaan tai ei. Ei varmasti löydy vuonna kahdeksanyhdeksän ostettuun IBM:ään varaosia merkkiliikkeestä jos tänään haet.

  Väittämäsi XP:n surkeudesta verrattuna mikkisoftan muihin tuotteisiin on ylivertaisesti dorkin väittämä ikinä. Ja turhien trendikkäiden adjektiivien käyttö vahvistaa rasittavaa elämänlaatuasi.

  Asennevammasta, jos puhutaan, miettisit että vaikka maailmalla jokin asia olisikin trendikästä.. Oli se metroseksuaalisuus tai linuxin käyttö, jos kuulut vähemmistöön millään tavalla, sinut tullaan luokittelemaan vähemmistöön. Onhan se asennevammaista...

  Ei se ole oikein, eikä kivaa. Mutta niin se on. Useinhan linux ohjelmat saadaan toimimaan jollain tapaa windowsissa, koska koodit ovat standardeja, mutta ei toisinpäin. Miksi sitten ei linux yhteisö tee windows yhteensopivaa kirjastoa?

  Ja monet linuxit eivät ole todellakaan käyttäjäystävällisyydeltään lähelläkään windowsia, muutamin poikkeuksin. Mitäs kun se Windows heebo haluaa trendin tapaan kutsua itseänsä pingwieniksi mutta sit kun jokin ei toimi ollaan pulassa.  Pointti nyt on se, että pitää ymmärtää mikkisoftan vahvuus tässä asiassa. Mikkisofta on oma adjektiivinsa, standardinsa, totuutensa. Jos mikkisofta omistaa reilun osan markkinoista, tullaan aina tekemään tämä etukenossa huomioiden. Mikäli aikaa jää, muut ovat messissä.

  menee senverran offtopic et jos mielit lisää puhua pistä mielluummin PM kuin reply
   
 9. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Raha ratkaisee tässäkin tapauksessa, valitettavasti. Ainoastaan jotakin Linuxiin pohjautuvaa käyttistä (Kubuntu, Suse jne.) käyttäviä on Suomessa sen verran vähän, ettei monikaan yritys katso tarpeelliseksi satsata ko. marginaaliryhmään tuotekehitysvoimavarojaan. Toinen syy lienee se, että ko. alueen erikoisosaajiakin on vielä vähän. Main stream -käyttiksistä myös saa paremman tuoton ja tuotekehityksestä aiheutuneet kustannukset nopeammin katettua.

  Itse käytän kumpaakin, Linuxia ja Windowsia, mutta niin kauan kuin noissa nettimusiikkikaupoissa ollaan rajoittuneita vain yhteen käyttöjärjestelmään, en aio sinne rahojani tuhlata. Kyse on periaatteellisista syistä ihan jo senkin takia, että kaikki tekniset edellytykset ko. palvelujen toimimiseksi muillakin käyttiksillä ovat kyllä olemassa.
   
 10. BaQu

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/5/06
  Viestit:
  269
  Tykkäykset:
  0
  Amen.
   
 11. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  En viitsi alkaa tehdä tästä privataistelua koska on muutakin tekemistä mutta sanon vaan sen että kyllä niitä laitteitakin vielä löytyy joissa on ajurit vielä ihan Win98:llekin ja myös että kyllä niitä Win98:n käyttäjiäkin löytyy!

  Mitä rasittavaa elämänlaatua??? Väite XP:n surkeudesta ei ole tuulesta temmattu, en ole ainoa joka ajattelee niin. Se että tuotteen nimessä lukee Micro$oft ei takaa laatua. Yleensä juuri päinvastoin. Se että käyttiksen saa vain kaupasta rahalla eikä ilmaiseksi, ei tee käyttiksestä hyvää. Se että käyttiksessä on ns. karkkikäyttöliittymä, ei tee käyttiksestä hyvää.

  Metroseksuaaleihin en kuulu joten siltä osin turhaa heitellä v-mäisiä kommentteja. Mutta mitä linuxin käyttöön tulee, onko sinusta fiksua mollata vain siksi että kuuluu sellaiseen käyttäjäkuntaan joka on ns. vähemmistö? Osoittaa varsin kapeakatseisuutta.

  Tiedätkö miksi monet linux-ohjelmat toimii windowsissa? Siksi koska niistä on tehty Windows-versio. Toki windowsiin on olemassa "emu" nimeltä cygwin kuten Wine vastaava linuxille mutta emuissa ei kyllä ihan kaikki ohjelmat toimi. Mutta ei tuossa ole kyse niinkään ohjelmien pyörittämisestä sinänsä vaan mm. formaattiyhteensopivuudesta ja siitä että jos jokin palvelu ei vain toimi niin se ei toimi.

  Ehkäpä Windows tyhmistää joitakin, ei kaikkia. :D No joo, en tiedä millä vuosiluvulla elät mutta nykypäivän distroista enemmistö tai ainakin ne valtadistrot on helppokäyttöisiä ja voittaa siinä suhteessa jopa windowsin, monet ovat windowsista linuxiin siirtyneinä kertoneet positiivisia kokemuksiaan. Jokin tosinörtin Gentoo tms. voi olla sellainen joka on todella asiaan vihkiytyneelle sopiva mutta Fedora, Open Suse/Suse, Ubuntu/Kubuntu, Linspire jne. on kyllä aloittelijoillekin sopivia.


  Mutta kun Micro$soft ei ole aikaansaanut yhtään standardia. Micro$oftin vahvuus on siinä että se on pakottamalla pakottanut laitevalmistajat mukaan, siis laittamaan windowsin koneiden mukaan sanktioiden uhalla ja siten pakkomyynyt windowsiaan lähes jokaiseen talouteen. Tässä on siis kilpailussa selvä vääristymä. Jos halutaan kilpailua tuollekin alalle, on kyllä syytä huomioida muutkin kuin microsoft. Kukaan ei tule loppupeleissä voittamaan. Paitsi jos tarkoituksellisesti halutaan säilyttää Microsoftin lähes monopoliasema.
   
 12. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  OFFTOPIC
  joo no itse en linuksia käytä juuri sen takia että ei ole aikaa joka kerta kääntää jotain kerneliä kun asentaa koneeseen jonkun uuden laitteen. serkku asenti pari viikkoa sit ubuntun ja oli itsellekin ylläri miten paljon sitä saa vieläkin säätää enne kuin kaikki toimii. ja serkkupoika sääti 2 viikkoa ja siltikää ei kaikki koneenseen asennetut kortit suostunut toimimaan ja sit paino deleteä linux osiolle... et ei kyllä itteä houkuta vieläkään asentamaan moista. xp:ssä on paljon korjattavaa muttam inusta paras windows ja voittaa 100-0 linuksin jos vertaa vaivaa mikä aiheutuu käyttäjälle
  /OFFTOPIC

  tais tästä ketjusta tulla joku masterin oma tiedotusketju, ei muita näytä nappaavan tiedottaa jostain leffavuokrauksista sun muusta :)
   
 13. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Heh, jatketaan vielä offtopicia.. Tuo kernelin kääntäminen on kyllä aikamoinen myytti. Tietenkin jos on jokin hyvin harvinainen laite niin voi joutua mutkien kautta asentamaan ajurit mutta useimmat laitteet toimii ihan vaan joko jo asennusvaiheessa tai myöhemmin ja vielä ihan niin että linux itse tunnistaa laitteen. Monitoimitulostimet taitaa olla kaikkein hankalimpia tapauksia, seuraavana on tulostimet mutta esimerkiksi vaikka jonkun digikameran tai skannerin kytkeminen pitäis mennä heittämällä ellei ole jokin tosiharvinainen laite tai peräti laite joka on windows-only (esim. vanhat rinnakkaisporttiin liitettävät skannerit, jotkut softamodeemit jos sellaisia vielä joku käyttää tai monitoimitulostimet). Kaiken kaikkiaan mulla on omissa linux-asennuksissa mennyt vähemmän aikaa kuin windowsin asennuksessa. Työpöydän "säätöä" elikkä taustakuvia ym. ulkonäköjuttuja ei voida laskea koska windowsissakin voidaan tehdä sama, tosin linuxissa voi tehdä monipuolisemmin. Saada vaikka linuxin näyttämään XP:ltä (yöks!) tai Macilta.
   
 14. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Tiedän että koululaiset ovat syyslomalla. Väkisinkin tulee mieleen, kuuluvatko moderaattorit samaan ryhmään? Vai miksi tämä keskustelu ei ole jo lukossa?
   
 15. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Itse aiheesta taitaa olla hyvin vähän keskusteltavaa, joten aihe lukkoon. Käyttöjärjestelmien välinen paremmuusjärjestys, jos nyt joku väkisin haluaa alkaa tätä suota tarpomaan, kuuluu sitten vaikka AV-alueelle.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju