Mobiili.fi Uudet iPhonet jopa 11 prosenttia vanhoja painavampia – syy voi yllättää

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPhone 6s ja 6s Plus


  Apple esitteli viime viikolla uudet iPhone 6s ja iPhone 6s Plus -puhelimet. Perinteisesti s-välipäivitykset ovat olleet hillittyjä, mutta tällä kertaa puhelimet uudistuvat monin tavoin. Mukana on sekä uusia materiaaleja että ominaisuuksia. Samalla puhelinten painot ovat nousseet. Syy ei kuitenkaan yllättäen ole materiaalivalinnoissa.

  iPhone 6s ja iPhone 6s Plus on valmistettu aiempaa vahvemmasta 7000-sarjan alumiinista. Samalla laitteiden painot ovat kummassakin tapauksessa nousseet noin 11 prosenttia edeltäjistään. Olisikin helppo päätellä, että vahvemman alumiinin täytyy painaa enemmän, mutta näin ei kuitenkaan ole. iPhone 6s:ssä alumiini kattaa jopa gramman vähemmän puhelimen painosta iPhone 6:een verraten.

  The Vergen vertailu paljastaakin, että itse asiassa suurin massaero löytyy uusista näytöistä. iPhone 6:ssa näyttö painoi 12 grammaa, kun taas iPhone 6s:ssä näytön paino on 29 grammaa. Plus-mallien välillä näytön paino on taas noussut 19 grammasta 40 grammaan.

  [​IMG]
  3D Touch


  Painoerojen syynä onkin siis uusi 3D Touch -näyttö, joka tunnistaa kosketuksen voiman. Tulevissa iPhoneissa voimakkaampi painallus tarjoaa tilanteesta riippuen esimerkiksi oikoteitä ja esikatseluita.

  Noin kymmenyksen painonnousun saattaa huomata, mutta useimmille käyttäjille erolla ei varmasti ole juurikaan merkitystä. Tästä huolimatta on mielenkiintoista tietää, mikä eron todella aiheuttaa.

  [​IMG]
  iPhone 6 -versioiden materiaalien painojakaumat

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju