Uudet innovaatiot

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja kana-fin, 30/7/08.

 1. kana-fin

  kana-fin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/06
  Viestit:
  163
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  930
  Eräässä toisessa ketjussa keskusteltiin paljon mitä ominaisuuksia toivoiset puhelimiin tulevan, mutta ajattelin käynnistää keskustelua vähän siihen liittyen.

  Mietin tänään kaverini kanssa mitä uusia innovaatioita on odotettavissa puhelimiin tulevaisuudessa. Itselle ei tullut mieleen kuin kosketusnäytöt ja datatykit.

  Kun miettii vaikka 2000-lukua, on puhelimiin tullut esimerkiksi nopea internet, wlan, gps, mp3 ja kamera.

  Mitä siis on tulevaisuudessa odotettavissa? Toki olen lukenut esimerkiksi taivuteltavista puhelimista, mutta en tiedä kuinka realistinen idea se sitten on.

  Onko matkapuhelinten tulevaisuus siinä, että tekniikka pienenee ja kehittyy: kamerat parantuvat, prosessorin tehokkuus paranee, koko pienenee. Hieman samanlainen tilanne kuin tietokoneissa: internetin jälkeen ei mielestäni ole tullut mitään maailmaa mullistavia keksintöjä, vaan laitteistoa on pyritty kehittämään entistä paremmaksi (loogista sinänsä).

  Onhan selvää, että jotain insinöörit aina keksivät, jotta myynti kasvaisi. Toinen asia on kuitenkin kuinka "isoja" juttuja sieltä on tulossa. Esimerkiksi puhetunnistusta en laskisi sellaiseksi ominaisuudeksi, jonka takia vaihtaisin puhelinta toiseen. Tosiasiahan lienee kuitenkin, että suurin osa ihmisistä ostaa puhelimen sen uusien ominaisuuksien takia (jos vanha luuri vielä toimiva jne).
   
 2. MiCO

  MiCO Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  31/3/04
  Viestit:
  1178
  Tykkäykset:
  2
  Listaamiesi juttujen lisäksi tulisi mieleen ainakin ihan uudet akkuteknologiat, jotka käytännössä poistavat lataamistarpeen hyvinkin pitkiksi ajoiksi.
   
 3. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Innovaatio eli uudennus on jokin uutuus, tavallisimmin jokin uutuustuote, esimerkiksi teollinen tai tekninen keksintö.

  Kosketusnäyttöllisiä laitteita kun on jo ollut joten ei niin innovatiivinen juttu enää luureissa. Datatykki olikin sitten jo uusi termi.
   
 4. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Siitä taivuteltavasta puhelimesta eli Nokian Morphusta lienee jo jonkinlainen proto olemassa. Ainakin siitä on ollut kuvia lehdissä. Taitaisi vaan olla vielä tässä vaiheessa liian kallis toteuttaa ainakin ihan "kansanmalliksi".
   
 5. makedin

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/07
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Seuraavaan kännykkääni haluaisin ainakin seuraavat ominaisuudet, joista yksikään ei ole itse keksimäni, ja joista kaikista on ymmärtääkseni demoja olemassa:

  Taivuteltavuus - olisihan se nyt hienoa, jos ihan taskuun mahtuvasta kapulasta saisi näänneltyä vaikka viisi tuumaisen näytön, joka tietysti olisi kosketukseen - moneen kosketukseen itse asiassa - reagoiva.

  Projektori - viisi tuumaa voi tuntua suurelta kännykän näytöksi, mutta pidettiinhän neljäätöista tuumaakin joskus oikein sopivana kokona tietokoneen näytöksi. Vaikka laite taiteltava olisikin, ei olisi kovin mielekästä, että se olisi avattuna vaikka neliömetrin kokoinen.

  Langattomalla sähköllä latautuva - tämä olisi tietysti todella kätevä vasta sitten, kun langattoman sähkön "hotspotteja" alkaa olla vähän siellä sun täällä, utta olisihan sekin jo jotakin, ettei kotiin tullessa tarvisi muistaa änkeä laitetta piuhan perään.

  Ruumiinlämmöstä tuotettavalla sähköllä latautuva - hyötyjä tuskin tarvii juuri kummastella.

  Lisäksi toivoisin tietysti, että laite olisi aika pikkuinen ja kevyt, virtansa se voisi saada jostakin nanoteknologian tuotoksesta. Mahdollisimman avoin kaikelle softalle, ja tuki kaikille vähänkin tarpelliisille yhteyksille. Lisäksi se saisi tunnistaa miten päin on taskussa, ja modostaa toiselle puolelleen säteilyä läpäisemättömän kerroksen samaan tapaan kuin joissakin vyökoteloissa on metallilevy kenhon puolella. Sitten voisi pitää puhelinta taskussa ilman pelkoa kivessyövästä.

  Jos pidän tämän vaatimustason, taidan saada kiikuttaa nykyisellä kännykälläni aika tovin.
   
 6. Ronkoteus

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/08
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Miten olisi v-lan tukiaseman tapaan toimiva kapistus jolla voisi viedä nopean 3g verkon alueille jossa sitä ei ole?
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  UMA (+wlan + netti yhteys)
  Operaattorin puoleta toki sopiva 3G tukiasema paras ratkaisu.
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No ne liittyy pintamateriaaleihin ja nanoteknologiaan. Muistit tulee 10 vuoden sisään kasvamaan hemmetisti. Pinnotteet semmosiksi jotka hylkii likaa ja akkuteknologia jossa ei tarvi ehkä vuosiin latailla akkuja, jopa vuosikymmeneen.
   
 9. Ronkoteus

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/08
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Ei uusi innovaatio,mutta!
  Puheohjaus numeroita on puhelimissa yleensä 10kpl sen voisi nostaa esim.20kpl:n suuruiseksi tai jopa 50kpl! Ei liene vaikea toteuttaa mutta miksi niin ei tehdä?
   
 10. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Eikös se nykysin mm. nokialaisissa toimi ihan niin monelle numerolle kuin osoitekirjassavain löytyy eli koneen tulisi osaa yhdistää lausutun nimen äänneasu automaattisesti parhaiten sopivaan kirjoitettuun nimeen? Osumatarkkuudenkin tulisi parantua ajan kanssa, kun sille mahdollisen väärän valinnan jälkeen näyttää, mikä sen tulisi olla.
   
 11. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Miten olisi kännykän kuoret ja näyttö, mitkä eivät naarmuunnu tai likaannu. Nykyään tuntuu vähän jokaisella valmistajalla kuuluvan puhelimien ominaisuuksiin kuluminen ja naarmuuntuminen. Vaikka omaakin luuria tulee pidetyä kuin kukkaa kämmenellä, niin tuntuu ettei puhelimelle tarvitse kuin näyttää avaimia, niin luuri on jo naarmuuntunut pilalle.
   
 12. jakevm70

  jakevm70

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/11/04
  Viestit:
  666
  Tykkäykset:
  2
 13. evok

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  15/6/04
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  0
  Kamera, 3G, bluetoot, wlan, navi, kosketusnäyttö, ziljoonavärinen näyttö, netti, videota etc. etc. on toki kivoja lisäleluja, mutta mikä niistä on elämää helpottanut? Monimutkaistanut vaan käytännössä yhteen perus tarpeeseen tehtyä laitetta. Minun tulevaisuuden visio on että puhelimien kanssa käy kuten autojen:

  -Isin 2008 Bemari: kaikki samojen nappien ja näytön takana, yksi kerrallaan näkyvissä. Joudut käymään monta valikkoa ja nappia läpi kun haluat vaikka näppäillä radiota ja sen jälkeen säätää ilmastointia...

  -Vaarin 1990 Corolla: kaikki laitteet päällekkäin erillään, samaan aikaan näkyvissä ja yhden napinpainalluksen päässä. Voit vaikka säätää ilmastointia ja radiota samaan aikaan.

  missäkohtaa on kehityksessä menty eteenpäin? :)

  Siksi oma toiveeni olisikin että puhelimista tulisi käyttäjäystävällisempiä, tällähetkellä mennään juuri päinvastaiseen suuntaan. Haluan nopeasti ja helposti jokapaikkaan ja tarpeellisuusjärjestyksessä.

  Esim. nykyisessä kapulassani Google on yhen napinpainalluksen päässä, kun tekstiviestinkirjoitus on kolmen (????!!!!?!?). Mikään ei ole niin viisas kuin insinööri (mikä minustakin tulee...).
   
 14. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Yksittäisiin asioihin takertuminen on joskus hauskaa... :)

  Eli kyllä toi BT on mun mielestä ainakin elämää helpottava ominaisuus. Ei tartte hands-free johtojen kanssa kikkailla, ja esim. kuvan siirtäminen kaverin puhelimeen ei vaadi enää infrapunaporttien kanssa tähtäilyä.
  Niin ja saahan tuolla BT:llä jo musiikin volyymiä säädettyä... jos se tulee koneelta, jossa on BT. :D
   
 15. evok

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  15/6/04
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  0
  Ihan aiheellinen huomautus :)

  Joutui listaan vähän ajattelemattomasti. Tosiaan BT:n pointtina on saada rasittavat piuhat pois välistä, mikä on askel eteenpäin.
  Hidashan se on, mutta ei sillä suuria määriä ole tarkoituskaan siirtää.

  Muut kyllä edelleen allekirjoitan.
   
 16. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Samaa mieltä noista muista itekin... ihan näppäriä ja kivojahan ne on/olis puhelimessa olla, mutta ei ne mitenkään kriittiäsiä valintakriteereitä meikäläisellä oo, toisin ku tuo BT. :)
   
 17. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Casiolta kännykkänäyttö uskomattomalla resoluutiolla

  Casio on saanut mahdutettua kahden tuuman kokoiseen näyttöön uskomattomat 960*560 pikseliä. Ja näyttö toistaa vieläpä tietokonenäytöistä tutut 16,7 miljoonaa väriä. Casio ilmoittaa tuovansa näytön jo lähitulevaisuudessa laitevalmistajien ulottuville.

  Ihan mielenkiintoinen uutuus kyseessä, tuolla samalla pikselitiheydellä saisi FullHD-resoluution aikaiseksi jo neljän tuuman näyttöön. HTC FullHD, anyone?:)
   
 18. Esa Sakkinen

  Esa Sakkinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  870
  Tykkäykset:
  0
  3-ulotteinen näyttö ja 3D-selaus on kannettavassa laitteessa heti, kunhan se vain saadaan yleensä toimimaan teknisesti.

  Oma realistisin visioni on näyttö, joka illusoi 3D-kentän näytön eteen + liiketunnistin, joka löytää sormen paikan siinä tilassa.

  Ikkunoiden reunoista työnnetään syrjään, otsikoista tartutaan kiinni ja linkit/painikkeet toimivat, kun sormenpää on oikealla etäisyydellä...
   
 19. Markkanen Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  20/1/07
  Viestit:
  855
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 6
  Sais tulla sellanen että kännykkä ottas virtansa/energiansa liikkuttelusta, samalla tavalla kun jotkut rannekellot.
   
 20. XSquad

  XSquad

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/3/07
  Viestit:
  344
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  GT-I8910 ja Elisa
  Tuo olisi ihan hyvä. Se liike-energia ei luultavasti lopettaisi laturin tarvetta lopullisesti, mutta ainakin vähentäisi sitä selkeästi.
   

Jaa tämä viestiketju