Uudet Desiret HD vs. Z

Keskustelu osiossa 'HTC', aloittaja Pete-fin, 13/12/10.

 1. Pete-fin

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/4/06
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  Olen tässä pohtinut kumpaan uusista Desire -puhelimista lankeaisin. Yritän tässä listata eroja ja olisin kiitollinen josko joku tarkentaisi ja täydentäisi listaa.

  Hinta:
  Z on pikkusen halvempi. Ero on kuitekin pieni eikä nouse kynnyskysymykseksi.

  Prossu ja RAM:
  Z:ssa 800 MHz ja 512MB, HD:ssa 1 GHz ja 768MB. Onko ero kuinka merkittävä? Lagaako Z selvästi enemmän heikomman prosessorin takia?

  Näppäimistö:
  Z:ssa on hardware -näppis. Itselle TP2:n omistajana olisi luonnollinen valinta. Olen kuitenkin testannut SWYPEä Galaxy S:llä ja se toimi uskomattoman hyvin. Pärjäisinköhän on-screen näppäimistöllä.

  Näyttö:
  HD:ssa isompi näyttö. Resoluutio kuitenkin sama. Eli ero on siinä, että HD:ssa kuva on vähän isompi, mikä toisaalta tekee ruudun tökkimisen tarkemmaksi. Toisaalta iso näyttö vienee enemmän virtaa.

  Akku:
  HD:ssa 1250mAh, Z:ssa 1300mAh. Jostain syystä HTC lupaa Z:lle enemmän puheaikaa ja HD:lle enemmän valmiusaikaa... Onkohan oikeasti eroja?

  Kamera:
  HD:ssa 8Mpx, Z:ssa 5Mpx. Pikselien määrällä ei ole minulle merkitystä, mutta kummassa on terävämpi ja kohinattomampi kuva? Entä hämärässä. Kumpi kuvaa paremmin? HD:ssa parempi salama? Kameraan käyttäisin lähinnä asioiden dokumentointiin tarvittaessa. Valokuvausta harrastan järkkärillä.

  Onko muita eroja?
   
 2. pyrjola

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/10
  Viestit:
  104
  Tykkäykset:
  1
  Päätit sitten aloittaa ihan uuden ketjun, vaikka molemmista on sivukaupalla keskustelua ?
   
 3. Pete-fin

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/4/06
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  Näin tein. Tarkoitus oli vertailla näitä malleja keskenään. Uskoisin, että moni muukin miettii näiden välillä ja noiden erillisten ketjujen sisällöstä en saanut irti sitä mitä kaipaan. Modet voivat poistaa tämän ketjun jos tämä aihe sopii paremmin jommankumman luurin omaan ketjuun.
   
 4. kenzy

  kenzy Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/07
  Viestit:
  367
  Tykkäykset:
  48
  Suurimmat erot löytyy näytön koosta ja fyysisestä qwertystä. HD:ssä on 1000MHz prosessori, mutta se on vanhempaa valotustekniikkaa, ja hieman virtasyöpömpi kuin Z:n 800MHz uudemman valotustekniikan lähes saman suorituskyvyn omaava prosessori (800MHz ja pienemmällä valoitusetäisyydellä saavutetaan hyvin lähelle vastaava suorituskyky kuin 1000MHz suuremmalla etäisyydellä, mutta pienemmällä tehonkulutuksella ja lämmöntuotolla, vrt. tietokoneiden 60nm. & 45nm prosessorit) Eroa suorituskyvyissä ei ole muun kuin keskusmuistin osalta, joka sekään ei liene normaalikäyttäjällä mikään kynnyskysymys. Akunkesto on Z:ssa ainakin lukemieni kokemusten mukaan n. tuplaten parempi kuin HD:ssä johtuen em. ominaisuuseroista.
   
 5. pyrjola

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/10
  Viestit:
  104
  Tykkäykset:
  1
 6. TheMiklu

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/7/09
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  2
  Ihan hyvä vertailla näitä. Itellä nämä kilpaili keskenään.
  Jostain syystä vierastin HD:n suurempaa pinta-alaa vaikkei se oikeasti ole on niin paljon isompi. Z on sen sijaan paksumpi ja painavampi.
  Fyysinen näppis on kyllä iso tupla-plussa. Sille ei oikein ole korvaajaa jos haluaa kirjoittaa tasan sillä tyylillä ku haluaa. Tunnistuksiin perustuvat on sitten kirjakielistä ilmaisua silmälläpitäen tietystikki kivoja.
  Testikuvia ja videoita katellessa Sonyn S-LCD miellytti enemmän kuin HD:ssa oleva Sharpin S-LCD. Lisäksi kuulokeliitännän kautta ääni oli vertailuissa parempi Z:ssa.

  Pikku jutuista (esim voi vastata puheluihin tai herättää luurin Z:n trackpadia painamalla ku lataa oikean softan) tuo muodostuu ja tietysti omista tarpeista. Ovat kuitenki sen verta erilaisia kamppeita imho. Ja laatupelejä kumpikin!
   
 7. detonatorFIN

  detonatorFIN Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/11/10
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  HTC Desire HD, Saunalahti
  Itselläni ollut nyt monta vuotta käytössä Nokian E71 ja taistelen itseni kanssa siitä, että kumman näistä puhelimista nyt valitsen: HD vai Z? Olen jo vähän kallistunut HD:n puolelle mutta silti Z kiinnostaa, suurimmaksi osaksi fyysisen näppäimistön ansiosta. Toisaalta totun hyvin nopeasti eri asioihin niin en usko virtuaalinäppiksen tuottavan ongelmia.

  Shopitissa päässyt molempia kokeilemaan ja HD tuntuu kyllä mukavalta kädessä ja sopivan kokoiselta. Kun taasen joillekin 4,3' tuntuu olevan pikkuisen liian iso. Henkilöstä tietenkin kiinni tuollainenkin asia. Eniten mikä ehkä Z hankkimisessa ns. vaivaa mieltä on se, että en ole ikinä pitänyt siitä, että puhelimessa on liikkuvia osia. Outoa, tiedän.

  Kun saan päätöksen tehtyä niin voin tänne pistää infoa mihin päädyin :)
   

Jaa tämä viestiketju