Uudet 3G-puhelimet ja valmistautuminen kosteusvaurioon

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Heksa123, 18/4/07.

 1. Heksa123

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/07
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Koska vaikuttaa että uusien 3g -puhelimien ilmankosteuden/varsinaisen nestemmäisten aineiden kestävyys on nykyään todella heikkoa, niin ajattelin kysellä ennakoivasti myös teiltä neuvoja tai vinkkejä kuinka tämä vääjäämättömästi lähestyvää kosteusvaurio olisi mahdollista välttää tai muuten lakia/vakuutusta taivuttaa, jottei joutuisi satojen tai tuhansien 3g-puhelimien käyttäjien tavoin maksumiehiksi kännykkävalmistajien/operaattoreiden nokkeluuden takia.

  Näistä kosteusvauriosta tuntuu olevan valitettavasti perillä myös kuluttajaliitto, jonka mukaan "kosteusvaurioisia" ja näin ollen takuuttomia puhelimet aiheuttavat suurta murhetta ja yhteydenottoja tulee joka viikko. Lähde: http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1784

  Olen kuukausi sitten hankkinut käyttööni Saunalahdelta Samsung SGH-Z720 puhelimen ja MegaviestiX -liittymän. Käyttökokemukset ovat hyvät ja laajakaistamodeemin korvaajana puhelin on lähes pätkimätön, mutta kuinka kauan, sillä vaikuttaa että jopa muutaman kuukauden normaalikäyttö saattaa aiheuttaa ilmankosteudesta johtuvan kosteusvaurion.

  Olenkin yrittänyt miettiä jo valmiiksi mitä tuon kosteusherkän puhelimen kanssa tulisi tehdä, sillä kuitenkin ulkoiltua tulee ja kosteita iltoja vietettyä, jolloin tälläinen yliherkkä kännykkä on vaaraksi alttiina.

  Tulisiko esim. ottaa saunalahden kännykkävakuutus, jonka kanssa yrittää pullikoida eteenpäin kun puhelin viimein lakkaa toimimasta. Näitä "mystisiä kosteusvaurioitahan" kyseinenkään vakuutus ei korvaa, mutta katoamisen kyllä. Eli käytännössä puhelinta ei voisi vian/toimimattomuuden ilmentyessä lähettää edes takuuhuoltoon, vaan tulisi se välittömästi "kadottaa", jolloin uskoisin kuluttajalla olevan huomattavasti paremmat mahdollisuudet saada rahojaan edes osaksi takaisin.

  Valmistajat, operaattorit ja takuuhuollot kusettavat köyhää, niin miksi ei myös köyhä heitä? Joku maksaa aina ja kerrankin olisi mukava vaihtaa osia.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vaikka viesti ilmeinen trolli, niin vastaan kuitenkin.

  keskimäärin nykyluurit kestää ihan hyvin normaalia asianmukaista käyttöä, malleja on eri käyttötarkoituksiin, kosteisiin iltoihin voi hankki sopivampaa kalustoa, varsinkin näin sulien vesien aikaan.

  Puhelimet ovat myös halpoja ja kulutus tavaraa.

  Toki jos luuri verkkareiden takussa hiihtaa 10km hiihtolenkin 30c pakkasella ja sen jälkeen laittaa -30c kylmänluurin pukuhuoneessa pöydälle jossa jääkiekko joukkueellinen voittaja äijjiä on käynyt juuri suihkussa ja tätä toistaa riittävästi, niin en ylläty että ongelmia tulee.

  Tuo ei kuulu yleensä vakuutusten piiriin (ei yllättävä vahinko) ja vielä vähemmän takuuseen ja ei tietenkään operaattorille.

  Mutta kuningaskuluttajaa voi kiinnostaa.
   
 3. kimmo Vieras

  0   0   0

  Itse olen kyllä sitä mieltä, että puhelinten valmistajien pitäisi tällaiset ongelmat pystyä estämään. Nythän on kyse matkapuhelimesta, silloin voidaan kuvitella, että välillä ollaan ulkona pakkasessa, sieltä tullaan sisätiloihin jne. Luurin on kestettävä "normaali" käyttö ja mielestäni esmes lämpötilan vaihtelut kuuluvat tuohon oleellisesti.
  Pöytäpuhelinta käytetään yleensä vakio-olosuhteissa, joten siihen ei tarvi panostaa, m-puhelimen käyttö tyystin erilaista, joten se pitäisi ottaa huomioon jo valmistusvaiheessa.
  Kiviseinäporan pitää kestää aikansa poraaminen vaikkapa betoniin, puuporan ei tarvitse. Käyttötarkoitus erilainen, siksi jo valmistusvaiheessa otettu huomioon.
  Kuningaskuluttaja yrittää olla tavallisen kuluttajan asialla, sitä ei yleensä valmistajat/operaattorit ole. On hyvä että joku yrittää hieman jarruttaa täysin ala-arvoisten tavaroiden valmistusta/kauppaa, yksittäisellä kuluttajalla on hieman vaikeampaa sen suhteen. Toki aina mahdollisuus jättää ostamatta.
  PS "normiluuri" maksaa jo lähemmäs tuhannen, toki halvemmallakin saa, mutta sitä ei voi käyttää kaveripiirissä. Itselleni ainakin tuo on aika iso raha puhelimeen laitettavaksi, toki ihmisiä jotka antavat tuon verran portsarille illassa.
   
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29298
  Tykkäykset:
  7553
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Tropiikissako asut?

  Suomen olosuhteiden kosteusprosentit (jopa syys-sateiden aikana) on niin alhaiset että turha tuollaisesta on edes lähteä keskustelemaan. Mikseipä vaikka mietitä miksei jokainen auto starttaa pakkasilla. Syyhän on selvä. Asiaan vaikuttaa välinpitämätön ylläpito ja hoito.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Pystytään tekemään suojatumpaa, tosin ne eivät kuluttajia useinkaan kiinnosta ,ulkonäössä ja hinnassa.

  On aivan toinenasia käydä hyvin pukeutuneena ulkona ja puhelin hyvin suojassa, kuin hihtoreissulla ja suihkussa.

  Nykykoneet sietävät hyvin pidettynä suomalaisiakin käyttöolosuhteita, varsinkin huomioidaan kuinka herkästä elektroniikasta loppujen lopuksi on kyse.  ei, vaan saada aikaa juttuja, joskus onnnistuen joskus täysin epäonnistuen.


  No jos ei ole varaa tonnin luuriin,kanattaa ehkä katsella halvempia tai ainakin pitää huolta laitteestaan, jos varaa tonnin luuriin, niin ehkä riittää vähän rahaa toiseen luuriin jota käyttää vaikeammissa oloissa, mm. sitä varten erinlaisia malleja on.
   
 6. Jase

  Jase

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/1/07
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Nexus
  Onhan näitä töhöille tarkoitettuja puhelimia, jotka kestävät vähän enemmän normaalikäyttöä, kuten Nokian 5500. 3G mallit tulevat sitten aikanaan.

  Vai oliko tämän kaiken pointti siinä, että kalliita 3G kännyistä ei tehdä nuita sportti versioita, jotta niitä saataisiin enemmän myytyä (ym. salaliittoa).

  Oma 6600:ini oli minulla armeijassakin, aina ei muistanut minigrip pussiin laittaa ja puhelin oli hiestä märkänä tunti kausia. Puhelin on käytössä vielä iltapäivään asti kunnes saan ysivitoseni postista.
   
 7. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ymmärtääkseni nämä puhelimet voidaan suojata sisäpuolelta, se ei juurikaan ulkonäköön vaikuta.
  Toki, tässä kohtaa vaan herää kysymys, että miksi sitä puhelinta ulkona kantaa, jos se pitää pitää povitaskussa villasukkaan käärittynä.
  Näin olenkin tehnyt, en silti haluaisi ostaa uutta luuria viikottain, vaikka maksaisi vaan kympin/kpl. Valmistaja voisi myös liittää pakkaukseen ilmoituksen, jos puhelin tarkoitettu pelkästään sisäkäyttöön.
  Pointtina tässä itselläni on se, että tavaran pitäisi kestää niissä olosuhteissa missä sitä voidaan kuvitella käytettävän. Mistään ääriolosuhteista en puhu, enkä tarkoita että luuri kädessä voi mennä saunaan/uimaan jne.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Käyttöohjeessa on yleensä kerrottu tarkemmin jos yleinen elämänkokemus ei riitä. Vain olohuono/toimisto käyttöön suunniteltuja 3G puhelimia ei paljoa ole.
  Sinun pitää kertoa myyjällä olosuhteita missä sinä kuvittelet sitä käyttäväsi, myyjä ei voi tietää kuvitelmiasi.

  Kuten tiedät, pakkasesta sisälle lämpimään tulo on vastaava tilanne.

  Niin no, vaikuttaa enemmän tai vähemmän, sitä kautta toki myös hintaan ja kokoon.
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kyllä mä olen hapettuneisiin piirilevyihin törmäillyt joskus... Aikasemmin kun Noksut oli 2 piirilevyn toteutuksia, näitä sattui useinkin. Vihreetä mönjää oli joka paikassa tai "sokerikuorrutusta". Riippuu tietty kellä puhelin missäkin on käytössä. Se on tuttua, että kylmästä sisälle tultaessa kondensoituu vettä, jos niin voi sanoa. Nää on hankalia juttuja, mutta vastaus alkuperäseen kysymykseen, ei mitenkään. Se on yhtä perseestä raahata dvd:soitinta ulos ja sisään. Toisaalta matkapuhelin pidetyään matkassa ja se on normaalia, että lämpötilavaihteluja näillä leveysasteilla on ja paljon, joskus jopa 70 astetta.. Huolto ja putsaus kuuluu huollon tehtäviin ja kannattaa nyt säännöllisesti käydä huollattamassa jos kokoajan ramppaa ja tuntuu siltä että joku takkuaa puhelimessa. Ei siihen muuta konstia ole. Itse toki huollan ja tarkistan vielä lopuksi omat puhelimeni. Ja jos joskus törmään, niinkuin nyt peräliittimet on aina hapettunu enemmän ja vähemmän, putsaan ne tai vaihdan uusiin.
   
 10. stume Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  492
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Apple
  Pakko lisätä omat kokemukseni keskusteluun, minulla puhelimet kulkevat aina taskun pohjalla eikä IKINÄ ole ollut mitään ongelmia minkään puhelimen kanssa, joka johtuisi esim. jostain kosteusvauriosta.
  Syitä miksi puhelimet ovat minulla kestäneet, on ehkäpä että puhelimia on käsitelty melko hyvin, tai sitten toinen mahdollisuus miksi en ikinä ole vikoja huomannut johtuu siitä koska vaihdan puhelmia niin usein, aivan maksimi vuos per puhelin. Mutta kuten sanottu puhelimet on käyttötavaraa, jotkut käsittelevät puhelimiaan hyvin, jotkut huonosti.

  Miten sitten määritellä kuinka puhelinta käsitellä, sen saa jokainen itse keksiä tapauskohtaisesti. Sanoma oli vain se että itse en ole saannut puhelinta rikki vaikka se on normaalissa käytössä, välillä kovassa käytössä takin taskussa ulkona autokentillä kesän ukkosmyrskyjen aikaan.
   
 11. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Samoja kokemuksia kuin stumella, kaikki puhelimet kestäneet hyvin (väh 2v), vaikka käytetty vesisateessa, lumilautaillessa, pakkasesta tuotu sisään, urheillessa ym.. Saunaan tosin ikinä viety, eikä uimaan, joten rikkomalla ei yritetty rikkoa. Ja nykyisenä puhelimenä kuitenkin tällainen "herkkä" 3g-puhelin (6630) ja päälle 2v kestänyt. Et kyllä nuo ainakin tuntuis hyvin kestävän vaihtelevia olosuhteita, vaikka varmasti melkoisen herkkää tekniikkaa ovat.

  Mutta toki joillekkin sattuu maanantaikappaleet, ja puhelin ei kestä edes normaalia käyttöä, mutta en usko ongelman olevan kovin suuri.
   

Jaa tämä viestiketju