Mobiili.fi Uudesta ”Nexus 5:stä” tihkuu lisää tietoja – pätevä parannus edeltäjäänsä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Vuotokuvassa väitetty Nexus 5 (2015)


  Googlelta odotetaan tänä vuonna peräti kahta uutta Nexus-puhelinta, joista huhujen mukaan isompi ja tehokkaampi olisi Huawein valmistama, pienemmän tullessa LG:ltä. LG vastasi vuoden 2013 Nexus-puhelimen, Nexus 5:n, valmistuksesta, ja huhujen mukaan myös uusi malli voisi olla nimeltään Nexus 5. Alkuperäinen Nexus 5 nautti kovaa suosiota, koska laite yhdisti tehokkaan raudan, sulavasti toimivan puhtaan Androidin sekä kohtuullisen hinnan. Niinpä nyt vuotaneita uuden mallin teknisiä tietoja kelpaakin vertailla alkuperäiseen Nexus 5 -malliin.

  Android Police -sivuston vuotamat tiedot vastaavat aiempia huhuja, joiden mukaan vuosimallin 2015 Nexus 5 ei sisällä kaikkein tehokkainta rautaa, mutta tarjoaa silti varsin pätevän kokonaisuuden ja ennen kaikkea pyyhkii pöytää alkuperäisellä Nexus 5:llä. Järjestelmäpiiriksi on huhujen mukaan tulossa Snapdragon 808, joka on Qualcommin tämän hetken malleista toiseksi tehokkain. Siinä missä kärkimalli 810:ssä on neljä tehokasta A57-ydintä ja neljä virtapihimpää A53-ydintä, käyttää 808 kahta A57-ydintä ja neljää A53-ydintä. Grafiikkapiirinä 808:ssa on Adreno 418, jonka sanotaan vastaavan teholtaan viimevuotista 420-mallia, joka löytyy esimerkiksi nykyisestä Nexus 6 -puhelimesta.

  Keskusmuistia uudessa Nexus 5:ssä huhutaan olevan kolme gigatavua, ja näytön kooksi kerrotaan 5,2 tuumaa. Näytön tarkkuuden kerrotaan olevan Full HD -tasoa, eli 1920 x 1080 pikseliä. Nykyteknologia sallisi helposti tarkemmankin näytön, mutta taustalla saattaa olla ajatus järjestelmäpiirin kuorman vähentämisestä ja muun muassa hieman pienemmästä virrankulutuksesta.

  [​IMG]
  Parin vuoden takainen Nexus 5


  Siinä missä alkuperäinen Nexus 5 sai moitteita huonosta akkukestosta, saattaisi uusi malli pärjätä ainakin jonkin verran pidemmälle. Vuoden 2013 Nexus 5:ssä akun kapasiteetti oli 2300 milliampeerituntia, mutta uudessa mallissa akun kapasiteetiksi huhutaan 2700 milliampeerituntia. Latausliitäntä uudessa Nexus 5:ssä tullee käyttämään uutta USB Type-C -liitintä.

  Kamerapuolella uuden Nexus 5:n huhutaan käyttävän viiden megapikselin etukameraa ja 12,3 megapikselin takakameraa, eli ei markkinoiden terävintä kärkeä, mutta asiallista keskitasoa, ainakin pikselimäärän osalta.

  Tallennustilan osalta pettymyksiä saattaa tulla, sillä huhujen mukaan uusi Nexus 5 tulisi tarjolle kahtena versiona, joko 16:n tai 32 gigatavun tallennustilalla varustettuna. Värivaihtoehtoja sanotaan tulevan tarjolle kolme, eli musta, valkoinen ja sininen.

  Uusien Nexus-mallien julkaisuajankohdasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta jossain vaiheessa syksyä uusia malleja voidaan odotella. Viime vuonna Nexus-laitteet julkaistiin lokakuun puolivälissä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju