Mobiili.fi Uudenlainen lentävä kamera kehitteillä – ottaa komentonsa twiittien muodossa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2148
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Lennokkeja voidaan hyödyntää monilla toimialoilla


  Etäohjattavat lennokit eli dronet alkavat olla alati yleisempiä. Laitteita käytetään esimerkiksi kuvaukseen ja tavarantoimitukseen. Twitter kaipaa nähtävästi mukaan lennokkimarkkinoille, sillä yhtiö on hakenut patenttia sosiaaliseen mediapalveluun sidotulle lennokille.

  Twitterin patenttihakemus kuvailee lennokkia, joka on varustettu kameralla. Tämä ei toki sinänsä ole erikoista, vaan konseptin omaperäisyys löytyy laitteen käyttötavoista. Lennokin pitäisi nimittäin olla sidottavissa sosiaaliseen mediapalveluun – tässä tapauksessa Twitter -tiliin – jolle laite toimittaisi suoraan valikoituja kuvia ja videoita julkaistavaksi.

  Lisäksi lennokki voisi olla ohjattavissa Twitterin kautta. Laite voisi ottaa komentonsa esimerkiksi twiittien muodossa. Tämä herättää toki paljon turvallisuuskysymyksiä, kuten The Vergekin huomauttaa, mutta on samalla ehdottoman mielenkiintoinen konsepti.

  Twitter-lennokin mahdolliset käyttötarkoitukset ovat moninaiset. Laitteella voitaisiin esimerkiksi luoda suoratoistolähetyksiä tapahtumista tai napata yksilöistä lennokki-selfieitä, joille Internet on luonnollisesti jo keksinyt oman dronie-termin. Laitteen kehityksestä tai julkaisuaikataulusta ei kuitenkaan ole tietoja, eikä pelkkä patentti välttämättä takaa laitekonseptin päätymistä markkinoille.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju