Mobiili.fi Uuden Apple TV:n sovelluksille erikoinen rajoitus

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 10/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2130
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Applen eilen illalla Suomen aikaa esittelemä uusi, neljännen sukupolven Apple TV tuo tullessaan kovasti kaivatun uudistuksen, sovelluskaupan. Se tarkoittaa, että jatkossa kuka tahansa Applelle rekisteröitynyt sovelluskehittäjä voi tarjota omia sovelluksiaan Applen uudella mediatoistimella käytettäviksi. Sovelluksiin liittyy kuitenkin erikoinen ehto, joka saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia sovelluskehittäjille, ja joka saattaa jonkin verran rajoittaa myös esimerkiksi Apple TV:lle saapuvia pelejä.

  Useat Apple-aiheiset sivustot, muun muassa 9to5Mac, ovat uutisoineet erikoisesta yksityiskohdasta Applen kehittäjille suuntaamissa ohjeissa. Apple on nimittäin rajoittanut Apple TV:llä käytettävien sovellusten kokoa merkittävästi. Ilmeisesti Applella ei haluta, että uuden mediatoistimen 32:n tai 64 gigatavun tallennustila loppuisi heti kesken, sillä kukin sovellus voi laitteelle asentuessaan viedä enintään 200 megatavua tallennustilaa. Mikäli sovellus on isompi, pitää se jaotella pienempiin kokonaisuuksiin, joita laite tarpeen mukaan hakee pilvestä ja tallentaa muistiin vain tilapäisesti. 200 megatavun raja ei ole ongelma monille pienille perussovelluksille, mutta vähääkään isompien pelien kohdalla tuo raja tulee nopeasti vastaan. Raja tarkoittaa käytännössä sitä, että sovelluskehittäjien on tarkasti mietittävä mahdollinen sovelluksen pilkkominen pienempiin osiin, ettei sovelluksen käyttö epämiellyttävästi keskeydy latauksien vuoksi.

  iOS 9:n myötä Apple pyrkii myös iPhonella ja iPadillä vähentämään sovellusten vaatimaa tallennustilaa, ja Apple TV:n erikoinen rajoitus luultavasti liittyykin juuri tähän pyrkimykseen. Sovellusten on tarkoitus olla universaaleja niin, että periaatteessa sama sovellus voisi toimia sekä iPhonella, iPadillä, Apple Watchilla että Apple TV:llä. Kuitenkin esimerkiksi iPhonelle olisi turha ladata Apple TV:n käyttöliittymään liittyviä tiedostoja, kuten tietyn kokoisia kuvia, joten tarkoituksena on pitää laitteille ladattavien binääritiedostojen koko maltillisena, ja sovellukset voisivatkin pilvestä hakea tarpeen mukaan pienempiä osia riippuen siitä, millä laitteella sitä käytetään.

  [​IMG]
  Apple TV:n uusi käyttöliittymä


  Apple TV:stä on esittelytilaisuuden jälkeen tullut ilmi myös muita mielenkiintoisia seikkoja. Apple ei perinteisesti ole iOS-laitteiden kohdalla kertonut esimerkiksi RAM-muistin määrää, vaan se on käynyt ilmi vasta ulkopuolisten testaajien käsissä. Kuitenkin sovelluskehittäjille suunnatusta materiaalista selviää, että Apple TV:ssä RAM-muistia on kaksi gigatavua. iPhone 6:ssa, joka käyttää samaa A8-suoritinta kuin Apple TV, muistia on vain yksi gigatavu. Lisäksi Apple TV:n langaton verkkoyhteys saattaa toimia nopeammin kuin sen langallinen yhteys. Laite on edeltäjänsä tavoin varustettu maksimissaan sadan megabitin sekuntivauhtiin yltävällä ethernet-yhteydellä, mutta sen 802.11ac-standardia tukeva WiFi-yhteys voi ainakin teoriassa kyetä vielä nopeampaan tiedonsiirtoon.

  Uusi Apple TV tuo tullessaan myös uuden kaukosäätimen, mutta Siri-kaukosäädintä ei kannata Suomeen odottaa. Siri-kaukosäädin toimitetaan laitteen mukana vain kahdeksassa sellaisessa maassa, joissa Siri on käytössä. Useimmissa maissa kuitenkin laitteen mukana toimitetaan uusi Apple TV -kaukosäädin, jossa Siri-painikkeen tilalla on tavanomaisempi hakupainike. Lisäksi uusi Apple TV tukee iOS-yhteensopivia, Bluetooth-yhteydellä toimivia peliohjaimia. Steelseries onkin jo julkistanut Apple TV:lle ja iOS- sekä Mac-laitteille tarkoitetun langattoman peliohjaimen, joka ladataan iOS-laitteista tutun Lightning-liitännän kautta.

  [​IMG]
  Steelseries Nimbus on uudelle Apple TV:lle ja iOS- sekä Mac-laitteille tarkoitettu Bluetooth-peliohjain.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju