Useampi SIM-kortti liittymään ?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja reiska, 4/5/03.

 1. reiska

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/5/03
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Jokin aika sitten lehdistössä oli kirjoituksia että joku/jotkut operaattorit testaavat tuotetta/palvelua jossa on mahdollista hankkia kaksi SIM-korttia samalle numerolle, koska ihmisillä alkaa olla useampia kännyköitä aktiivikäytössä. Onko asia todella näin, ja jos on niin onko mitään arviota koska näitä voisi olla odotettavissa kauppoihin ?

  Itselläni on kaksi puhelinta, toinen kiinteässä autosarjassa (N6310i) ja SE P800, jolla taas auton ratissa oikein voi leikkiä. En jaksa todellakaan leikkiä soitonsiirtojen jne. kanssa, vaan hoitaisin asian itse vaikka puhelinten virtanapilla, vai toimisiko tuo 2 x sim -toiminne sen mukaan kumpi SIM on viimeksi verkkoon "kirjautunut".

  Te, ken tiedätte, kertokaa !
   
 2. pahkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/02
  Viestit:
  1329
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  iPhone5
  Minulle kerrottiin Soneralta tämän vuoden alkupuolella, että yhteen numeroon on mahdollista ottaa vain yksi SIM. Itse olisin halunnut päästä kortinvaihtorumbasta kokonaan eroon, ja ottaa toiseen puhelimeeni kaksoiskortin, ja toiseen tavallisen kortin, mutta eipä tuo ideani kuulemma ollut teknisesti toteutettavissa. Minua myös EVVK tuo jatkuva kortinvaihto, luulisi nyt jo sentään tuon puhelimenvaihdon olevan mahdollista ilman korttisulkeisia... Mutta eipä tuo paljoa operaattoreita taida kiinnostaa, sehän olisi Ihan Oikeasti Käytännöllinen Palvelu (tm). Mieluummin veivaillaan kaikkia p*** logoja, soittoääniä, pelejä yms. , kuin jotain hyödyllistä :(
   
 3. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Muista, että me useamma puhelimen käyttäjät olemme vähemmistö verrattuna niin immeisiin jotka noita logoja ja soittoääniä tilaavat...

  Mutta itse toivon myös, että kaksi (2) korttia voisi samalle liittymälle avata. Käytännöntoteutuksesta en sitten tiedä. Mutta eiköhän toi joskus onnitune?
   
 4. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Muistelisin että jossain päin maailmaa on jollain operaattorilla tuollainen palvelu markkinoilla, tulevat puhelut ja sms:t tulevat ennaltamääriteltyyn luuriin ja lähtevissä puheluissa soittajan numero on aina sama soittipa kummasta liittymästä tahansa.
   
 5. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  No tee siitä P800:sta soitonsiiro kun puhelin ei ole verkossa (äläkysymitenseP800sstehdään) siihen 6310:iin. Kyn hyppäät autoon niin sammutat P800:n ja siihen tulevat soitot ohjautuvat 6310:iin. Autosta poistuessa luonnollisesti pistätä virran taas päälle. Autossa olevaa numeroa et mitenkään mainosta ihmisille ja pistät sen vaikka salaiseksi.
  Tämä on juuri tuo virtanapeilla leikkimis kikka.

  Valitettavasti en osaa sanoa tosiaan miten SE:n vehkeissä nykyään taiteillaan nuo soitonsiirrot, mutta noksussa se menee Asetukset => Puheluasetukset => Soitonsiirto =>Siirto kun ei verkkoyhteyttä. Tämä polku on nimen omaan 6310i:lle
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä näitä on ollut ietajat mailmalla jollain operaattoreilla. Suomessa tuollaiselle ei ole ollut tarvetta , koska numerollisten liittymien kk maksut ovat olleet/ovat alhaisia. Jos kussakin liittymässä on oma numero on tilanne helpompi hallita ja korttien käytettävyys parempi.
   
 7. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1454
  Tykkäykset:
  45
  No mitä ihmeen hyötyä tällaisesta on? Eihän sillä lähtevällä numerolla ole juuri merkitystä. Itseasiassa tollainen olisi huono, jos soitat kännykästä ja vastaanottaja soittaa takaisin, jolloin puhelin soi autossa. Kyllä nimenomaan homman pitää toimia niin että käyttäjä voi joustavasi vaihtaa sitä kumpi puhelin soi. Loogisin tapa olisi että se soi, joka viimeksi on laitettu päälle, josta on viimeksi soitettu tai joka ainoana on päällä. Tietysti molemmatkin kai voisivat soida.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Silloin on puheluiden ohjaukset vähän huonosti.
  Kyllä ihan loogisesti ajateltu, mutta voi aiheuttaa jänniä tilanteita, jos esim dataluuri viimeksilaitettu päälle tai viimeksi soitettu, ja itse ei ole lähelläkään.
  Tässä on jo vähän ajatusta.

  Mainittu SMS on tietyntasoinen ongelma, mutta ei ne ongelmat katoa kummallakaan ratakaisulla. Usein SMS:t halutaan tiettyyn pää luuriin, muuthan ovat usein ns. apu liittymiä (data, auto jne.), mutta joissain tapuksissa taasen halutaan että SMS seuraa perässä.

  Mutta jokatapauksessa operaattoreilta löytyy erittäin monipuolisia palveluita tavoitettavuuteen ja kaikkien liittymien ei tarvitse edes olla saman operaattorin.
   
 9. hifi

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  564
  Tykkäykset:
  0
  Jos en nyt kauhean väärin muista, niin mielestäni DNAn liittymissopimuksessa oli jokin maininta tuplakorteista... en nyt tarkkaan muista asiaa, mutta tällainen muistikuva on jäänyt. Sopimus ei ole tällä hetkellä käden ulottuvilla, mutta voin tarkastaa sen myöhemmin. En iedä liittyikö mitenkään tähän, mutta kuitenkin.
   
 10. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  hifi kirjoitti:
  >Jos en nyt kauhean väärin muista, niin mielestäni
  >DNAn liittymissopimuksessa oli jokin maininta
  >tuplakorteista... en nyt tarkkaan muista asiaa,
  >mutta tällainen muistikuva on jäänyt. Sopimus ei ole
  >tällä hetkellä käden ulottuvilla, mutta voin
  >tarkastaa sen myöhemmin. En iedä liittyikö mitenkään
  >tähän, mutta kuitenkin.

  Juu mutta tuossa Dnan tuplakortissa ei ole kyse kahdesta erillisestä Sim-kortista vaan on yksi Sim-kortti jossa on kaksi liittymää ja ne valitaan valikosta kumpaa haluaa käyttää. Yleinen yhdistelmä on esimerkiksi Dna Perusliittymä tai Dna Liittymä ja sen kanssa Dna Cityliittymä.
   
 11. Pakana Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  554
  Tykkäykset:
  0
  Soneralla taisi olla aikanaan sellainen yhdistelmä että NMT ja GSM soivat samaan aikaan. Ja mun ymmärtääkseni se pelasi niin että kummatkin puhelimet soivat yhtä aikaa, ja kun toiseen vastasi niin toinenkin vaikeni.

  Mä muistan jostain kuulleeni tai lukeneeni että tuollaisen sim kortin kloonaamalla olisi saatu kaksi puhelinta pelaamaan samassa numerossa, tosin niin ettei kumpikin puhelin voinut olla yhtäaikaa päällä. Tosin tuosta saa linnaaputkaavankilaa.
   
 12. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  No jos kyseinen temppu olisi mahdollinen RL:lla niin ottaisin sen heti, yhtä numeroa on kivempi jakaa kuin kahta, varsinkin kun ne soittajat soittavat ja lähettävät viestinsä kuitenkin ensin siihen väärään numeroon.
  Tottakai sitä pitää voida vaihtaa, vaihdon voisi tehdä vaikka tekstiviestiohjauksella.
  Toisaalta ihan hyvä, mutta olisi rasittavaa kun toisessa luurissa näkyisi vastatutkin aina vastaamattomina.
   
 13. pahkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/02
  Viestit:
  1329
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  iPhone5
  Juu, muistan muistan, joka ikinen kerta, kun ihmisten ilmoille eksyn (Suomi soi miljoonalla eri tavalla ;) )

  Luulisi tuon onnistuvan, eiköhän kyse ole lähinnä tahdosta. Kun tarpeeksi moni asiakas tuosta vonkuu aspaan päin, niin se toteutetaan, ei ennemmin. Toivottavasti mahdollisimman pian. Ja tuo soitonsiirto ei minun tapauksessani auta, koska SMS:t pitäisi myös saada seuraamaan mukana (miksiköhän niitä ei voi ohjata eteenpäin?)
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aikoinaan tuollaisiin on ollut kiinnostusta, harvoin enään nykyään olen kuullut. Kyllä sellaiseen varmaan tuote tulee (jos operaattorien järjestelmät siihen helposti taipuu) jos todellista kysyntää syntyy, parituhatta kiinnostunutta tuskin vielä riittää, ja täytyy ymmärtää ettei se ilmain systeemi ole.
  Tuo SMS on myös ongelma 2 korttia yksi numero systeemissä. Monelle käytettävä vaihtoehto olisi että toimitetaan "pää" simille, mutta ei kaikille . Jos toimitetaan sille joka ensinnä sattuu vastaan ottaa tällöin saattavat viestit mennä aivan väärin ja ei missään tapauksessa kaikille sopiva vaihtoehto, eikä myöskään ongelmaton vaihtoehto että toimitetaan kaikille korteille, kuinka pitkään odotetaan että menee perille? Ratkaisu tietenkin että käyttäjä voi itse määritellä miten toimitaan. Mutta tähänkin on muita ratkaisuja. Tällöin ei kuitenkaan jää yhdelle numerolle/monelle SIMille muuta etua kuin että ulospäin liikenteessä näkyy aina samanumero. Ehkä joillekkin tärkeä asia. Ja en ihan sata varma onko tähänkin jotain muuta ratkaisua.

  Hintahan tälläisen suosion ratkaisee, jos yhteenliittymään saa useita sim kortteja (joita voi käyttää yhtä aikaa) joissa kaikissa samat palvelut ja kustannuksiltaan on huomattavasti edullisempi kuin erilliset liittymät, tietäisin myös monia jotka olisivat kiinnostuneita.
  Jos hinta sama kuin erillisillä oikeilla liittymilla, voi se kiinnostus hiipua.
   
 15. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  En ole tamankaan jutun asiantuntija, mutta ymmartaakseni Vodafonella on UK:ssa ko. palvelu. Haluttu SIM aktivoidaan soittamalla johonkin numeroon. Molemmat SIMit eivat ole yhtaaikaan aktivoituna.
   
 16. Niko Maekinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  278
  Tykkäykset:
  0
  Soneralta löytyy parikin palvelua tuohon käyttöön... Tosin yrityksille ja hinnat on ei kukkaroystävällisiä, ainakaan itselleni. :)

  Sonera Avainnumero: 840,94 €
  Sama numero lankapuhelimella ja kännykällä.
  Tavoittavuusprofiilit muokattavissa netissä (3 vaihtoehtoa):
  1. Puhelu soi GSM
  2. Puhelu soi lanka
  3. puhelu soi kummassakin

  Sonera vaihdepalvelu --> Ryhmäkutsu 925,03 € kytkentä, 7,57 €/kk
  Yhteen numeroon soitettaessa kaikki numerot soivat ja puhelu kytkeytyy ensimmäiselle vastaajalle.

  Ryhmänumero 3,36 €/kk
  Tuohon voi liittää 7 numeroa, jotka soi yhtäaikaa. Puhelu kytkeytyy ensimmäiselle vastaajalle. Jos ei vastata, niin menee ns. ryhmävastaajaan.


  Elikkä tuo ryhmänumero tuntuu hyvältä ratkaisulta tuollaiseen. Eikä ole kauheita kustannuksia... En laittanut kaikkia maksua eritellen, joten lisähintoja myymälöistä tai soneralta..
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ja joitain muitakin. Suuressa osassa palveluissa on nykyisin varsin laajat "säätömahdollisuudet" mm. ajastuksia, ja kuten ajemmin todettu ei edes tarvitse kaikissa palveluissa olla saman operaattorin liittymiä.
   
 18. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  130
  Ois kyllä omaan käyttööni pirun kätevä, mutta tuo hinta on vähän niinku hik hik...
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos haluat että soi useammassa numerossa yhtäaikaa, mutta et muuta ihmeellistä, niin tuo ryhmänumero voisi olla ratkaisu.
  Verolliset hinnat ~
  4.1e/kk palvelu
  Alaliittymät
  2.05e/kytkentä
  2.05e/kk (sonera gsm)
  muut
  4.1e/kk
  ns. ryhmänumerosta voi palvelua hallinoida.

  Toki muut palvelut ovat monipuolisempia, mutta hintakin nousee. Edellä mainittu palvelua käyttävät ne joilla on useita eri liittymiä eri luureissa (esim auto, Communicator, pikku luuri jne.) Tai pikku firmoissa "vaihteen numerona" operaattoriltahan löytyy puhelun edelleen siirto palvelu jos tarve siirtää puhelu toiseen numeroon.

  Eipä tuo Sonera Puhelunohjauskaan ole kallis.
   
 20. krisu

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/3/03
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Tuohan olisi mulle hyvä tuo ryhmänumero ku kikkailen nyt kolmen liittymän ja niitten puheaikojen kanssa. Pitää vaan laskea tuleeko enää kannattavaksi puheajat jos nuo kuukausimaksut tulee.

  Soneralta olen myös kysellyt tekstiviestisiirtoja mutta on ilmottanu ettei ole toistaiseksi ainakaan mahdollista. On toki kolme puhelinta mutta ei aina jaksa kaikkia niitä eikä liittymiäkään raahata mukana.

  Tällainen löytyi vielä kahden liittymän käyttäjälle

  ja tuo siis soneran sivulta.
   

Jaa tämä viestiketju