Usb- digiboksi tietokoneeseen

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja Kikkopaeae, 5/4/10.

 1. Kikkopaeae Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   1

  Liittynyt:
  9/5/08
  Viestit:
  1940
  Tykkäykset:
  5
  En löytänyt haulla kyseisestä aiheesta juttua, mutta jos on jossakin niin linkatkaa vaikka tänne.

  Niin eli ostin tuossa vähän aikaa sitten pienen taulutelkkarin työhuoneeseen eikä siellä ole valmiina tv-pistoketta. Ja ainoa pistoke on olohuoneessa jonne tarvisi vetää pikaisen mittauksen perusteella noin 20m antennipiuha. Ja senkin vedossa olisi aika homma, että saisi nätisti ja suht huomaamattomasti vedettyä.

  Jossain välissä mieleen tuli, että jos laittaisi läppäriin usb-digiboksin ja sitä kautta tv:hen kuvan. Kysymys kuuluukin, että kannattaako unohtaa suosiolla tuo ratkaisu? Onko noista mihinkään ja saako toimimaan kunnolla?

  Kokeilumahdollisuus kun tietysti olisi niin voisi testa toimiiko tässä paikassa. Ei viitseisi turhanpäiten ostaa jossei toimi ollenkaan.

  Onko jollakin kokemuksia näistä laitteista ja millaista kannattaisi kokeilla jos ylipäätään mitään? Vai unohdanko heti tuon vaihtoehdon ja koitan saada sen n. 20m piuhaa nätisti menemään olkkariin?
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7538
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Tuo toimivuus riippunee monestakin asiasta. Itselläni Artecin DVB-T tikku käytössä ja välillä toimii loistavasti ja välillä taas ei löydä signaalia laisinkaan. Yhtä virittelyksi taitaa mennä jos ostat antenniverkon digiboxin ja sitten antenni ikkunalaudalle niin ei tarvitse sitä läppäriä siihen sotkea.
   
 3. karpsa

  karpsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/04
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  1
  Itsellä käytössä päivittäin Anysee E30 + Artec DVB-T+DVBViewer. Toimii tosi hyvin, pystyy tallentaamaan neljältä kanavalta tarvittaessa. Ohjelmien nauhoituksia pystyy ajastamaan sisäverkon kautta miltä koneelta tahansa ja katsomaan nahoitettuja ohjelmia.

  Käytössä ollut nyt noin 3 vuotta tuolla yhdistelmällä, itsellä kannettavassa kiinni kaksi näyttöä ja toisessa tulee usein pyöritettyä telkkaria tuolla dvbviewerillä. Noitten usb digiboksien mukana tulevat ohjelmat ovat usein melkoista huttua ja siksi moni käyttää tuota dvbvieweriä katseluohjelma/tallentimena. Ohjelma taitaa maksaa 15 euroa.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mikä sinulla tuossa ideana, noin teknisesti ? haluat välttää antenni piuhanvetämistä, niin lähiverkonkauttako kuvaa ajattelit siirtää ? USB-digiboksi tuossa tuskin kovin siisti ratkaisu, vaan boxi jossa ethernet liitäntä.

  Jos ajatuksesi (jota edellä pari ajatteli) että läppärin tunget tuon taulutelkan viereen ja näytöksi telkka ja läppärin USB viritintä käyttäisit, niin kaapelin veto tarve mihinkään vähene, päinvastoin, halvat USB virittimet on usein heikompia virittimiä kuin Televisoiden tai DigiBoxien virittimet, eli jos telkkasi viritin ei sisä antennilla toimi, niin epätodennäköisempää se on jollain USB rimpulalla. käytettävyydestä puhumattakaan.
   
 5. Kikkopaeae Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   1

  Liittynyt:
  9/5/08
  Viestit:
  1940
  Tykkäykset:
  5
  Toi TV on ns. 2 in 1 eli sitä voi myös käyttää näyttönä joten liitännätkin löytyy. Antenniverkon digiboksi siinä on ja meillä täällä kaapeli.

  Jos olis vaan jokin sopiva ratkaisu tuohon kun antennijohdon vetäminen läpi talon ei oikein houkuta.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Oletko kokeillut siinä telkussa sitä sisäantennia ?, sen sijoituksella on suurimerkitys, mutta ei joka kämpässä kuitenkaan toimi. Jos se ei onnistu, niin sitten antenni rasian lähellä digiboxi jossa ethernet liitin (tai wlan) ja PCn tai jonkin mediapurkin kautta kuva telkkuun. On sitten niitä langattomia AV siltoja, joissa digiboxin videosingnaali ja ääni siirretään langattomasti. ja ei pidä unohtaa TVkaista tyyppisia palveluita...

  Piuhan vetämistä kannattaa miettiä, jos siihen lähtee niin hommaa hyvälaatuista kaapeli ja sipivat välineet, mutta työläshommahan se on jos haluaa siististi homman hoitaa.
   
 7. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7538
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Eipä paljoa auta jos taloudessa kaapeli ja digiboksi on mallia harakka-antenni.
   

Jaa tämä viestiketju