Urban exploration

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja kieran, 18/1/07.

 1. kieran Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1402
  Tykkäykset:
  0
  Onko täällä immeisiä jotka ovat kiinnostuneet tuosta UE:stä, eli hylättyjen teollisuusrakennusten, asuintalojen yms. tutkimisesta? Itse olen tehnyt sitä joskus -90 -luvun puolen välin kieppeillä ammatikseni museoviraston töissä, sen jälkeen exploraatio on jäänyt vähän taka-alalle, mutta nyt viimeisen parin vuoden aikana on tullut seurattua ahkeraan alan foorumeita ja itsekin jotain pienimuotoista tullut käytyä katsomassa.

  Hyvä ja kiehtova tapa tutustua historiaan ja menneeseen aikaan
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29296
  Tykkäykset:
  7552
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Mitäs kaikkea tuo pitää sisällään? Mennään autioituneeseen teollisuushalliin isolla ryhmällä taskulamppujen kera, potkitaan seiniä ja todetaan et onpa vankaa tekoa nää entisajan talot.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Olet nähtävästi asian ytimessä... ;)

  Mä saan töissä kuulla monesti asiakkaiden kertomana juttuja mikä on paikan historia ym... ihan mielenkiintosta kuulla joskus. hmm.. oon nähtävästi ollut aikaani edellä. Mua enemmän sillon nuorena sällinä kiinnosti kaikki paikat ja välillä tuli spurttia kunnolla otettua kun meni luvatta paikkoihin mihin ei saa mennä. Juosten mua ei kiini saanu kukaan koskaan, jos perään lähti, nykyään en viitsi tutkia paikkoja ellei ole jotain tosimystistä luvassa. Imatran Valtionhotelli on erittäin mielenkiintoinen paikka, suosittelen ;)

  hö... kaikkee hullua sitä on tullu tehtyäkin elämässään kun oikeen muistelee. Kerran menin tutkimaan Keminmaassa asuessa Karihaaran voimalaitosta ja pääsin vielä sisällekki ja kerran kävelin tukkiränniä pitkin edestakaisin. Sitten kävelin tukkeja pitkin 500m rannasta joelle. Kemijoki onkin vissiin kilometrin leveä niiltä main ellei paljonki enemmän. Sieläkö olisi livennyt jalka, en kirjoittasi mitään tänne.

  Ei tule muuta mieleen kuin ne lukuisat ns. kummitustalot ja sen sellasta mieleen mitä ollaan öisinkin tutkittu ym. Kouvolassa ennenkuin alettiin armeijan tiloja laittamaan kuntoon, tutkimme kaverin kanssa koko alueen ylösalaisin. Ei löydetty tunnelia Vekaranjärvelle ;)) Ehkä emme tutkineet tarkasti, mutta pirun isot tilat sieläkin oli...

  Vekaranjärven legendaariset tilat melkeen pääsin tutkimaan armeijassa ollessa. Tuli oikeen jännät paikatkin. Keittiöstä pääsee ainakin hissillä syvälle maan sisään. Ja portaita myös. Siellä alhaalla oli niin isot teräsovet ja paksut, etten ole eläessäni nähnyt. Niitä oli kaikkiaan 3 tai 4 peräkkäin. Jokainen ovi oli n. 4m korkeita, yli metrin paksuisia ja 4m leveitä. Kynnys oli puoli metriä maasta ja puulaudat, lankut vedetty kynnyksiltä toiselle. Tunnelin perällä oli häkkiovet joista en päässyt eteenpäin ensimmäisellä kerralla. Häkkiovien takana oli kasa näkkileipää, arvioisin noin 8 lavaa vaan. Toisella kerralla paljastui enemmän. Siellä missä säilytetään kenttäkeittimiä keittiön alle vievällä tiellä, pääsee suoraan sinne myöskin keittiöstä. Kerran häkkiovet oli auki, livahdin tutkimaan ja sit kyl tuli otettua jalat alle. En ollu keittiövaatteita ehtiny vaihtaa päälle, joten en jäänyt kiinni. Kauhee kaplakka siitä tuli. Armeijalla on erittäin isot varastot ruokaa esimerkiksi jos sitä tarvitaan. Vekaranjärvellä on näkkileipää piilossa niin paljon, että 3500 henkilöllä kestäisi syödä 7 vuotta sitä määrää Vekaranjärvellä. Se oli aika jännä paikka. Kesäisin urheilukentällä voi tuntea jalkapohjiensa alla voimakkaat vavahtelut, sielä ne maan alla ajelee vehkeillään mitä meille ei näytetty.

  Silloin kun Kouvolan poliisiasemaa tätä uutta rakennettiin, kävin tutkimassa tunnelit ja paikat jotka on liitetty siihen osaan mikä on kallion sisällä. Muistelen sen pelkän tunnelin maksaneen 10miljoonaa euroa pelkästään. Sitä on n. 100m.

  No juu, kuhan huvikseen tutkin kaikkee aina. Mitään tyhjiä tehtaita en ole kauheasti tutkinut. Eräs paikkakunnalla oleva kerrostalo kiehtoo vähän. 10 vuotta saanut rapistua rauhassa.
   
 4. kieran Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1402
  Tykkäykset:
  0
  Juu, tottakai. Mennään sinne isolla porukalla, spreijataan paikat täyteen tageja ja pidetään kunnon bileet ;)

  No ei sentään. Ideana on se, että katsellaan ja kuvataan, mihinkään ei kosketa ja mitään ei viedä pois. Jokainen taaplaa tyylillään
   
 5. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29296
  Tykkäykset:
  7552
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Toivoinkin että olisit vähän laajemmin kertonut toiminnasta. Onko joku museoviraston juttu jne.
   
 6. kieran Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1402
  Tykkäykset:
  0
 7. psymbiote

  psymbiote Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  29/2/04
  Viestit:
  2165
  Tykkäykset:
  18
  Kiinnostavaa touhua varmasti, harmi kun tääläpäin ei oikein tuollaisia hylättyjä rakennuksia ole. Metsää kyllä piisais...

  Mitkään puiset autiotalot ei oikein kiinnosta, tiedä koska romahtavat niskaan :/

  EDIT: Innostuin vähän lueskelemaan tuota foorumia, ja sieltä löytyi linkki tähän alan harrastajan sivustoon. Mielenkiintoisia kuvia läjäpäin.

  Tiedä vaikka joskus innostuis itsekkin lähteä pienelle seikkailulle :D
   

Jaa tämä viestiketju