Mobiili.fi Unohditko varmistaa OneDrive-tilasi? Ilmaistilan määrä vähenee tuntuvasti syksyllä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Microsoftin OneDrive-pilvipalvelussa puhaltavat muutoksen tuulet. Yhtiö vähentää ilmaisen tilan määrää huomattavasti ja vanhoilla asiakkailla muutosten on määrä astua voimaan elokuussa. Vuoden vaihteessa erityiset varmistustoimet suorittaneilla tilanne on kuitenkin ruusuisempi.

  Microsoft ilmoitti jo viime vuoden puolella päätöksestään vähentää ilmaisen OneDrive-tallennustilan määrää. Aiemmin 15 gigatavun kokoinen ilmaistila vähenee jatkossa viiteen gigatavuun. Samalla ylimääräinen 15 gigatavun kamerarullatila poistuu käytöstä. Office 365 -asiakkaille taas tarjotaan yksi teratavu tilaa rajattoman kapasiteetin sijaan.

  Microsoft muokkaa myös hieman tarjoamiaan maksullisia tallennustilapaketteja. Rajallisesta tilasta jo maksaviin asiakkaisiin nämä muutokset eivät kuitenkaan vaikuta niin kauan kuin nykyinen tilaus on aktiivinen.

  [​IMG]Uusille asiakkaille mainitut muutokset ovat jo voimassa, mutta vanhoja ilmaiskäyttäjiä on nyt alettu varoittamaan saapuvista muutoksista. Microsoftin viestien mukaan ilmaistilan leikkaus tulee voimaan 10. elokuuta. Oletettavasti tämä ei kuitenkaan koske niitä käyttäjiä, jotka muistivat vaatia vanhan tilamääränsä säilyttämistä erityisen kaavakkeen kautta tammikuussa.

  Mikäli kyseinen varmistusmahdollisuus meni ohi suun, on käyttäjän nyt valmistauduttava ilmaistilan vähenemiseen. Mikäli maksuttomalla käyttäjällä on OneDrivessa tallessa yli viiden gigatavun edestä tavaraa muutosten astuessa voimaan, hänelle tarjotaan vuoden mittaista maksutonta Office 365 Personal -tilauksesta, johon sisältyy 1 teratavu tallennustilaa. Näin käyttäjä voi halutessaan saada lisäaikaa hoitaa tiedostotilanteensa kuntoon – tai siirtyä kautta rantain Office 365 -asiakkaaksi pidemmäksi aikaa.

  Mikäli tarjousta ei hyväksytä, on käyttäjän joko ostettava lisää tilaa tai poistettava tiedostoja. Muussa tapauksessa tili siirtyy vain luku -tilaan, kunnes tilarajat ylittävät tiedostot on poistettu. Yhdeksän kuukauden toimimattomuus johtaa lopulta koko tilin lukitsemiseen. Lisätietoja Microsoftin käytännöistä muutosten aikana löydät yhtiön kysymyssivuilta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju