Mobiili.fi Unohda kaareutuvat näytöt – tässä mobiililaitteiden seuraava innovaatio

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Kaareutuvia näyttöjä on jo jonkin aikaa nähty puhelimissa ja televisioissa, ja varsinkin Samsung on ollut aktiivinen teknologian esilletuoja. Näillä näkymin kaareutuvat näytöt saattavat kuitenkin jäädä välivaiheeksi, sillä tuoreella videollaan Samsung esittelee vapaasti taivuteltavia, rullautuvia näyttöjä.

  Idea rullautuvasta näytöstä ei varsinaisesti ole uusi, mutta aiempina vuosina teknologian esteet ja korkeat hinnat ovat muodostuneet massatuotannon esteeksi. Samsung on kuitenkin vuosi toisensa jälkeen esitellyt entistä lupaavampia prototyyppejä ja viimeisellä SlashGearin julkaisemalla videolla teknologia toimii jo varsin vakuuttavasti.

  Vaikka varsinaisia älypuhelimen sivusta auki rullattavia näyttöjä tuskin lähitulevaisuudessa nähdään, löytyy taivuteltavilla näytöille monia muita käytännön sovellutuksia. Aikaisemmin teknologiaa on demottu muun muassa läppämallisilla puhelimilla, jotka suljettuna suojaavat näyttöä aiempaa paremmin ja avattuna tarjoavat tuplasti tavallista älypuhelinta enemmän näyttötilaa.

  Läppämallisten puhelinten lisäksi toinen käyttötarkoitus taipuvalle näytölle on taivuteltavat puhelimet, jotka ovat tavallisia älypuhelimia joustavampia ja tätä myöten myös kestävämpiä. Taivuteltavien puhelinten ongelmaksi voi kuitenkin koitua materiaalit, sillä joustavat materiaalit ovat yleensä muovia, kun taas älypuhelinten yleistrendi on viime vuosina ohjannut kohti lasi- ja metallirunkoja.

  Oheisella videolla näkyvä näyttö on 0,3 millimetriä paksu ja tukee FullHD-resoluutiota OLED-tekniikalla. Kosketusominaisuuksia näytössä ei kuitenkaan ole mukana.


  [​IMG]

  [​IMG]
  Taivuteltavat mobiililaitteet eivät ole ideana uusi. Ohessa Nokian vanhoja prototyyppejä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju