Unicode pois wap-selaimesta?

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja SV-3310, 7/3/04.

 1. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  C55 wap-selain tuntuisi lähettävän unicodea ja joko vastaanottaja ei sitä hallitse tai sitten Yahoo sotkee välissä (käytän siis Yahoon mailia lähettämiseen). Miten merkistön voi vaihtaa puhelimesta tunnetummaksi, esim. ISO 8859-1?
   
 2. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  UTF-8 vainoaa myös esim. http://pda.bittivuoto.net/ luettaessa M55:lla. Ilmeisesti sivulla pitäisi olla charset määritelty tai sitten jos tosiaan jostain saisi westernin laitettua defaultiksi...
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis käytät Yahoota lähettämiseen, jotain wap/www pohjaista systeemiä? tällöin ko saitin pitäs hoitaa nuo merkki muunnokset. Luurin selaimet käyttävät miten sattuu merkistöjä, periaatteessa voidaan pitää oletuksena että lähtee UTF:nä, sivuilla voidaan myömääritellä mitä merkistö halutaa takasin, mutta käytännössö siitä ei ole hyöty oikeastaan enemmän ongelmia.

  Jos käytät esim GPRSää ja normaalia SMTP palvelinta emailin lähetykseen email ohjelmalla, merkistön ei pitäisi matkalla muuttua mihinkään, tosin jostain syystä vieläkään kaikki sähköposti ohjelmat eivät osaa ollenkaan UTFää tai eivät sitä automaattisesti käytä.

  www pohjaisilla maili palveluilla tilanne on lukijan kannalta vähän hankalampi, koska varsinkin jenkki palvelut käyttävät omia merkistäjään mielellään, ja jos seassa on viesti jossa käytetään muuta merkistä on tilanne hankala, tämä olisi toki ko www pohjaisen käyttöliittymän tekijän suht helppo tehdä kunnolliseksi.

  www email palvelulla lukiessa käyttäjä voi tilannetta auttaa, valitsemalla selaimen asetuksista merkistökoodauksen käsin.

  UTF merkistön käyttö on toki luureissa ymmärettävää, koska ovat globaaleja tuotteita ja kun suurin osa käytössä olevista email ohjelmista niitä kuitenkin teoriassa ymmärtää enemmän tai vähemmän hyvin.

  Äkkiseltään ei juuri tule mieleen luureja joissa merkistön voisi käyttäjä itse valita.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aivan totta, vaikea on arvailla mitä merkistöä on käyetty ja mikä on yleensäkkään documetti tyyppi.
   
 5. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Kyllä, käytän wap.yahoo.co.uk puhelimen wap-selaimella. Vika näyttää olevan todellakin Yahoossa, sillä ääkkösiäkin sisältävä maili merkataan
  Koodi:
  Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
  jolloin oikea toimiva mailiohjelma näyttää muuta kuin haluttua. Täytyypä kokeilla miten Saksan Yahoo toimii, se on markkina-alueena tarpeeksi suuri että muut kuin ascii-merkit voi olla tuettuja.

  Merkistön muutosta ajattelin lähinnä siksi että 3310:n tekstiviestiasetuksissa on jotain siihen liittyvää.

  Edit: wap.yahoo.de on kyllä saksaksi mutta viestiin tulee yllämainittu headeri siltikin.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tyypillistä jenkki ajattelua...
  SMS viesteissä tosiaan on tuollainen mahdollisuus jos laite tukee useita merkistöjä. toisaalta välttämätöntäkin.

  Mobiili selaimet tukee pääsäntöisesti UTF merkistöjä (harvoin kuitenkaan kaikkia merkkejä osaa näyttää), mikä on oikestaan ainoa järkevätapa koska luureja myydään ympärimailmaa, tällöin kyllä pitäisi joka sivun vääntäjän tämä tiedostaa, tosin eriässä tuoreissakin palveinalustoissa noiden merkkien käsittely on hankalaa. Mutta niissä missä natiivi tuki ei asia ole ongelma, päin vastoin.
  Harmillista on että jotkin laitteet eivät tue kuin tuota merkistä ja kuitenkin mailmassa käytetään muitakin merkistöjä. Ongelmia aiheittaa myös se että jotkin selaimet palauttaa lomakeiden (GET POST pyynnöy) tiedot UTF merkistönä, mutta osa saattaa palauttaa jonain muuna, tämän tunnistaminen tuo pientä lisävaivaa koska itse datasta sitä ei voi aina päätellä (ongelma lähinnä silloin jos itse sivu käyttää muuta merkistöä).

  Mutta jos yahoon wap sivun käyttää jenkkimerkstöä on ääkkösten toiminen muutenkin tuomittua ja ei siitä ainakaan voi selainta syyttää.
   

Jaa tämä viestiketju