UMTS-puhelimet ja videopalvelut

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja oopee, 14/9/04.

 1. oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  Floppi ehkä väärä sana tähän, mutta ehkä nykyistä alamäkeä oltais voitu estää näillä pikkuparannuksilla...

  Siis jos tarkoitat malleja 9500 ja 9300, niin onko ne floppeja ja miksi?

  ->Juu, en todellakaan tarkoita tulevia malleja vaan nimenomaan tuohon aikaa esim.9210i olisi voitu valjastaa GPRS:llä, kun tuolla HSCSD:lläkään ei ole mitään euroopalaajuista tukea (periaatteessa vain "nokia"-operaattorit).

  Ilmeiseti varsin menestynyt malli kuitenkin, ja edeleen haluttu käytettynä vaikka vanha kuin mikä. Audio tuke varmaan moni kaipasi, mutta ei kai se siitä tee floppia?

  ->Muuten kyllä menestyksekäs puhelin, mutta jäi raaksi muutamilta osin(BT audio, muistikortti).

  Taloudellisesti varmaan eivät mitään menestyksiä, kuitenkin ilmeisen hyvin myyneitä, vaikka ei myydän operaattorin nimellä. Rautateknisesti sukupolven edellä muita, videopuhelu mahdollisuus kylläkin puuttuu.

  ->Rautateknisesti :) eli siis miten?Korkeintaan Sw puolella saattaa olla parempaa tavaraa osittain. Videopuhelu on yksi 3G verkon mielenkiintoisimpia featureita, joten kyllähän se markkinajohtajalta pitäisi löytyä (tosin 3g markkinat vasta auenneet, joten mikä lienee noksun osuus). Operaattorithan noita puhelimia kauppaa maailmalla, jossa sitä volyymiä tehdään. Harva operaattori kauppaa "omin tuotteita", tarra siinä saattaa olla, mutta brändi on Nokia.

  En tiedä mitä pitäisi olla, mutta ei se mielestäni ole tuolta kadonnut, mutta enen kaikkea on löytynyt muita valmistajia joilla on myös innovatiivisia toteutuksia, ne kyllä käytänössä ovat Helsingistä itäänpäin.[/quote]

  ->Niin innovatiivisuushan pitäisi olla pikkuyrityksen tasolla jos haluaa pärjätä näiden itä/länsivalmistajien kanssa (enkä tarkoita tätä clamshell-ongelmaa). Kauaksi ollaan tipahdettu siitä tasosta jolloin suomeen avattiin GSM verkko -91. Samaa olisi toivonut UMTS:n kanssa...
   
 2. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Puutteita totta, mutta muilla valmistajille ei ollut tuolloin vielä mitään vastaavaa markkinoilla. SE:n P800 tuli myyntiin seuraavana jouluna ja 3650 taisi hiukan myöhemmin korjata ainakin muistikortin puutteen. BT audiosta en ole varma.

  Eipä ole kenelläkään muulla valmistajalla 127 grammaan upotettu WCDMA/EDGE/GPRS-älyluuria megapikselikameralla, isolla näytöllä, kunnon valmiusajalla varustettua. 6630 komponettimäärä on myös huomattavasti pienempi kuin kilpailijoiden luureissa.
  Jotenkin en vain jaksa uskoa, että videopuheluista tulee kovinkaan suuri menestys, vaikka operaattorit yrittävät sitä epätoivoisesti kuluttajille syöttää. Eipä ole nimittä "langallisista" videopuheluistakaan tullut edes marginaalinen hitti, jos ei videokonferensseja oteta huomioon. Puhelinta pitää vielä kaiken lisäksi videopuheluissa käyttää hiukan "vammaisesti."
  Onko tämäkin Nokian vika? Eikös syyttävää sormea kannataisi ennemminkin heiluttaa operaattoreiden suuntaan, jotka eivät ole uskaltaneet investoida UMTS:iin.
   
 3. juzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/03
  Viestit:
  1251
  Tykkäykset:
  180
  Onks kellään muuten tietoa minkälaatuista videota nämä 3G-verkot/puhelimet pystyvät lähettämään/näyttämään. Tuntuu kyllä siltä että laatu tulee olemaan aika heikkoa. Eli pientä, suttuista, nykivää kuvaa viiveellä.
   
 4. oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  ->Itseasiassa kuva on todella hyvä, luurilla on käytössä 64 kiloinen kanava tuota featurea varten. Itse yllätyin positiivisesti ja siksi lähinnä messuan koska tuo feature ei ole mikään heikkolaatuinen väsäys ainakaan muutamissa luureissa jossa ole sitä kokeillut.
   
 5. oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  ->Tämä ei ole Nokian vika, mutta kuvaa sitä innostusta millä ollaan liikkeellä UMTS:n kanssa. Ottiko joku sittenkin tosissaan sen TKK proffan jutut UMTS:stä, ongelma lienee silläkin, että ei päässyt edes kokeilemaan kuinka hyvin UMTS pelaa. 3G HSDPA, 4G ja Vmax on tulossa, joten odotellaan ja ihmetellän mikä vallitsevaa parin vuoden päästä. Piirikytkentäiseen verkkoon tuskin palataan :)
   
 6. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Jouluksi näillä näkymin 6630 tulee myyntiin ja kun muilla valmistajille ei ole edes putkessa vastaavaa, niin... Totta tietysti on, että hinta ja hinta/ominaisuudet-suhde tietysti ratkaisevat mitä tullaan kunnolla myymään. Nokialla on kuitenkin tällähetkellä 3G-luureissa kilpailijoitaan pienempi komponenttimäärä, niin täten taitaa olla myös pienemmät valmistuskustannukset. Lisäksi Nokia on perinteisesti ollut aika ässä valmistusprosessin hallinnassa.

  Nokian ständiväännökset on tietysti oma lukunsa, mutta on tuo muidenkin valmistajien toteutus mielestäni kohtuullisen vammainen. Luuria pitää pitää edessään, tähtäillä kameralla omaa pärstää ja puhua joko HF:n tai HF-kajarin kautta. Ei kiitos. Varsinkin kun en juuri mitään lisäarvoa toisen pärstän näkemiselle puhelujen yhteydessä muille kuin kuuroille. Tietysti voihan sitä välillä näyttää vaikka ympäristöstään kuvaa, jos kaveri kysyy missä luuraa. Mutta kuten soveliaskin, niin olen minäkin innostunut aivan muista 3G-verkkojen tuomista ominaisuuksista kuin videopuheluista.

  Karilan Artoako tarkoitat? Eiköhän hän ole jo UMTS:ia päässyt kokeilemaan, mutta hänhän on ollut suurimpia saarnamiehiä UMTS:ia vastaan jo vuosia. Jotenkin vaikuttaa miehen tilitykset hiukan katkerilta ja ukolla on ollut varmasti enemmän tai vähemmän oma lehmä syvällä ojassa kun on mielipiteitään lausunut.
  Saattaapi kestää hiukan enemmän kuin pari vuotta, että HSDPA ja varsinkin Wimax tänne pohjolaan rantautuvat. HSDPA:n kun ottaa DoCoMo ensimmäisenä operaattorina ilmeisesti näillä näkymin rajoitettuun kaupalliseen käyttöön ensi keväänä ja ensimmäiset Wimax-kännykät on suunniteltu tulevan markkinoille joskus 2007. Läppärikortit ilmeisesti vuotta aikaisemmin. Toivotaan tietysti parasta.

  Ollaan muuten taas aika pahasti OT...
   
 7. oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  Suomeen rantautuminen voi ottaa vielä aikaa, mutta tässä uutista maailmalta:

  http://www.3gnewsroom.com/3g_news/jan_05/news_5459.shtml

  "Calls were made over a live air connection to a moving automobile to demonstrate the stability of the connection in a real-world environment." eli ei mikään labrakoe
   

Jaa tämä viestiketju