Ultrapoint Maasto-GPS ILMAISEKSI 01.10.2009 asti

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja messu, 9/9/09.

 1. messu

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/3/07
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Toimiva ja helppokäyttöinen ohjelma http://www.ultrapoint.fi/fi/dogps_maasto/
  Ohjelma sisältää 300 karttaruutua (riitävät satunnaisessa käytössä hyvin, kun laittaa asetuksista automaattisen karttojen latauksen pois päältä)
   
 2. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Asennettu ja alustava pikatesti tehty. Asennus toimii moitteettomasti paluuviestinä tulevan linkin kautta (koko ~300kt). Kartat päivittyvät nopeasti ja oman paikan seuranta tarkka. Kartat yllättävänkin teräviä ja tarkkoja (1:20000)
  Kyllähän tästäkin jotain moitittavaa löytyy kunhan testaus etenee ;)

  Luurina: E75 (110.48.125)
   
 3. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/showpost.php?p=1058123968&postcount=12

  Joo onhan tuota tullut testailtua jo jonkun aikaa. Onneksi lisäsivät ilmaisten karttalatausten määrää 100->300, kun ne loppuu kuitenkin kesken heti ja lisää joutuu ostamaan. Itse pidän tämän käyttöliittymästä enemmän kuin Trackerin vastaavasta ilmaisversiosta, jossa valikosta on onnistuttu tekemään erittäin epämukava käyttää. ;)
   
 4. dsondrius

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/06
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Mitä tuo tarkoittaa 1.10.09 asti ilmainen, siis pitääkö karttaruudut ladata ennen 1.10. ja niitä sitten voi käyttää sen jälkeenkin vai mikä tuo idea on?
   
 5. messu

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/3/07
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Ohjelma on ladattavissa/rekisteröitävissä omalle numerolle siihen asti. Ohjelma lisenssi on voimassa 2 vuotta. Näin itse asian ymmärsin...korjatkaa jos olen väärässä.
   
 6. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
  Tässä kotona vähän kokeiltuna lataus ei toimi mitenkään hyvin ja latauksen aikana ei muut näppäinkomennot toimi. Mitenkähän lataus toimii jossakin metsässä, epäilen, voi tuhraantua aikaa odotteluun. Oletuksena automaattinen lataus ja käynnistäessä latailee mistä sattuu, tulee turhia ruutuja. Väliin toiminta tökkii, eikä tiedä mikä asetus on mitenkin, kun ei näy mitenkään, onko off vain on. Katat on suurimmillaan sen 1:20000. Ilmaiseksi kun sai, niin kunhan kokeilin pikaisesti, mutta ei mitenkään vakuuta toiminnallaan. Karttojen latauksessa on vähän samaa vikaa kuin Karttaselain Mobissa, kun yhteydet on vähän niin ja näin jossakin metsästysmailla.
  Parempana pidän kaikinpuolin DirtVieveriä, johon kartat saa etukäteen asennettua.
  Tämä vain minun pikaisella kokeilulla.

  Kokeilu jatkuu, ja tökkii tökkii, eikä mistään näe kuinka monta ruutua on ladattu?
   
 7. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
  Eipä tässä ehtinyt metsään lähtemään, kun ilmoittaa, että lataukset tuli täyteen, 101 ruutua. Hyvä että ovesta ulos ehti, metsästä puhumattakaan. Mitenkähän siinä noin pääsi käymään, minä käsitin, että 300 ruutua sais ilmaiseksi. Laitoin postia sinne, saas nähdä mitä vastaavat.

  Muutenkaan en tuota meinaa enempää käyttää, kun tuo DirtViever on paras kaikista, kun vaan viitsii noita karttoja väsäillä. Samoista kartoista saa helposti myös PhotoNaviinkin sopivat.
   
 8. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
  Tuli vastaus

  Vastaus UltraPointilta pääosiltaan: olet käyttänyt kaikki 300 ilmaista latausta. Ota huomioon että yhdelle puhelimen näytölle tarvitaan vähintään 4 kartta latausta. Jos vaihdat mittakaavaa ja lataat uusia karttoja, myös tällöin kartta lataukset vähenevät.

  Tulipa ne äkkiä käytettyä, aivan huomaamatta. 300 latausta ei kummoista käyttöä vaadi!
   
 9. HarriT

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/12/07
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Mikä puhelimeksi?

  Tarvitsisin hieman faktaa/käytännön kokemuksia, millainen puhelin kannattaisi hankkia koiran GPS -paikannukseen? Puhelin tulisi iäkkäälle ihmiselle, jolle GPS, dataliittymä ja paikannus ovat vieraita käsitteitä. Kuitenkin tarvittaisiin aktiiviselle metsämiehelle toimiva paketti. Tuo puhelin vaan mietityttää. Se kun täytyisi olla käteen sopiva ja sitä olisi helppo käyttää myös metsässä ja hieman kohmeisilla käsillä, toimintavarma ja kohtuu pitkällä akunkestolla, sisäisellä GPS:llä varustettu. Mielellään Nokialainen. Hinta ei tässä tapauksessa merkitse vaan se että se toimii ja on heleppo käyttää. Esim Nokia 6210, 6220, E-sarjalaiset, joissa sisäinen GPS ovat listattuna Tracker.fi:n sivuilla. Jos noista edellä mainituista täytyisi valita, niin mikä se olisi?

  Niin ja panta on luultavasti tuo Ultrapoint.
   
 10. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
  Kysymys on niin laaja, ettei siihen voi perusteellista vastausta antaa.

  Puhelimien mallit muuttuu niin nopeasti ja noin vuoden jälkeen saatavuus on huono. Uusien hinnat on 300-400€ mutta juuri poistuessa myynnistä saattaa saada kytkyllä alle puoleen hintaan kuten oli 6220 mallissa.
  Nokialta näyttäis saavan tilauksella vaikka muualta olisi loppunut:
  http://kauppa.nokia.fi/nokia-fi/searchresults.aspx?keyword=N82&culture=fi-FI

  "Se kun täytyisi olla käteen sopiva ja sitä olisi helppo käyttää myös metsässä ja hieman kohmeisilla käsillä, toimintavarma ja kohtuu pitkällä akunkestolla"
  Lieneekö tuollaista puhelinta olemassakaan?

  Koira paikannuksen käytössä pitäisi olla esim. ilmaisia tekstiviestejä paljon joita saa välillä liittymätarjouksissa tai netin kautta joku "mokkulayhteys" puhelimessa. Tekstiviestit kulkee pitkin metsiä mutta netin käyttö voi olla korvessa ongelmallisempaa yhteyden takia.

  Karttojen latauksessa 300 ilmaista latausta menee nopeasti, sen jälkeen joutuu ostamaan lisää.

  Vaihtoehtona DirtViever ohjelmassa on myös mahdollisuus paikan lähettäminen tekstiviestillä, joka pitäisi näkyä vastaanottajan ohjelmassa, en ole kokeillut.
  Siihen voi tehdä itse kartat ilmaiseksi. Jos koiralähettimen saisi lähettämään tekstiviestejä säännöllisin väliajoin, se voisi toimia. Tätä kannattaisi kehittää ja kokeilla.

  Nokia 6220 Classicciin olen asentanut karttoja, sitäkään puhelinta ei enää ole myynnissä kuin ehkä Nokialla. Samoin 6121 Classic. Näitä sai noin sadalla eurolla.
   
 11. HarriT

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/12/07
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  pohdintaa ja pari kysymystä

  Nojoo, paikalliset kivijalkaliikkeet pikaisesti katsastettu ja netissä puhelinvertailuja tehty. On päästy jonkinlaiseen käsitykseen tuosta puhelintarjonnasta eli Nokia E52 vaikuttaa ihan pätevältä laitteelta jo akunkeston kannalta. Tietysti hiukan pro puhelin "mettäkäyttöön", mutta eipä nuo 6xxx mallisarjan puhelimetkaan vakuuttaneet, vaikka niitä olisi liikkeestä löytynytkin.

  mutta mutta, ei ollut mikään yllätys, että paikallisessa liikkeessä tarjosivat uutta liittymää, Soneran GSM-liittymää ja siihen data-pakettia. Kuuluvuus karttaa katselin ja sillä alueella, minne käyttö kohdistuisi ei esim. Soneran 3G kuulu. Tätä myyjä ei edes vaivautunut kysymään, eikä tullut itselle mieleen kysyä.

  Tyhmä kysymys kuuluukin, voiko tuo liittymä olla minkä tahansa operaattorin? eli ei ole mitään kytky/muita sidoksia?

  Mites tuo 3G, tuleeko toimeen tuon karttaohjelman(live seuranta) kanssa alueilla, joilla ei ole 3G:tä on vaan pelkästään UMTS 900/EDGE/GSM, nämäkin rajallisesti? Onnistuuko luonteva käyttö hitaammilla datayhteyksillä?
   
 12. messu

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/3/07
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Ohjelma on uudestaan jaossa. Mielestäni tosi hyvä ja helppo käyttöinen (ei tarvitse kikkailla tietokoneella ja osaa käyttää ilman käyttöohjeitakin). Itselläni on nuo 300 karttaruutua riittäneet hyvin noin vuoden (kunhan muistaa laittaa asetuksista automaattisen karttojen latauksen pois päältä).
  Kopion nuo ohjeet ultrapointin sivulta tuohon:

  Ultrapoint MAASTO-GPS lataaminen

  * Lähetä tekstiviesti MAASTO numeroon 0405931478. Saat paluuviestinä ohjelman latauslinkin (n.220kt) jonka avulla ohjelma ladataan.
  * Ohjelmisto tulee ottaa käyttöön ennen 31.12.2010. Tämän jälkeen ohjelmisto on käytössä lisenssimaksuitta 1.8.2011 asti.

  Lisäksi vielä käyttöohje, jos joku sitä kaipaa http://www.ultrapoint.fi/files/pdft/maasto.pdf
   

Jaa tämä viestiketju