Ulkomailta puhelinostos

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Depot75, 19/5/07.

 1. Depot75

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/5/07
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Olen menossa Saksaan ja aattelin ostaa sieltä Nokian N -sarjalaisen matkapuhelimen. Nehän ovat siellä halvempia kuin Suomessa. Kuulin että Saksasta ostetuissa puhelimissa ei ole suomen kieltä asetuksissa valitsevissa, olenko oikeassa ? Mutta suomen kielenhän saa siihen ohjelmoitua jäljistäpäin Suomessa ?
  Ja eikös useimmat Saksassa myynnissä olevat matkapuhelimet ole kytky -puhelimia ? Saako tälläistä puhelinta ohjelmoitua uudelleen että sen saa toimimaan suomalaisella operaattorilla ?

  Anteeksi tietämättömyyteni, vastauksenne auttaisivat minua paljon.
  Kiitos paljon etukäteen.
   
 2. kimmo Vieras

  0   0   0

  Varsinaisiin kysymyksiisi ei ole vastausta, mutta asiaa on käsitelty foorumilla aiemminkin melko paljon. Esim. tästä ketjusta voisi olla apua, jos et ole sitä lukenut.

  Ja jos tarkemmin olisin katsonut, niin eiköhän noihin vastaus löydy itseltänikin.
  Suomen kieltä ei noista luureista juurikaan löydy, täällä sen voi toki huollossa laittaa. Tahtovat vaan siitä hommasta jonkun kympin veloittaa, mikä nostaa luurin hintaa. Nokian määrätyt luurit voit toki itsekin päivittää NSUn kautta, mutta sillä tavalla ei kieli vaihdu. Joutuu ymmärtääkseni kikkailemaan productcoden vaihdolla jne.
  Ei kytkyjä myydään ymmärtääkseni myös Saksassakin, joten se ei ongelma, ovat toki kalliimpia kuin kytkylliset.
  N-sarjan Nokialaisista ei ymmärtääkseni kytkyjä voida poistaa, ainakaan ei asia ole yleisessä tiedossa. Jos tähän joku keino olisi, niin uskoisin että olisi tiedossa jo tälläkin foorumilla.

  Ja linkistäni sitten lisää.
   

Jaa tämä viestiketju