Ulkomaanpuhelut, tuhansia minuutteja kuukaudessa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jjm, 14/1/07.

 1. jjm

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/1/07
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Tervehdys,

  Nyt olisi kaikki apu tarpeen. Tunnit vierivät eri liittymäntarjoajien hinnastoja tutkaillessa, mutta mitään otetta kokonaiskustannuksiin en tunnu saavan. Halvimpia hintoja mainostavat firmat tuntuvat kuitenkin velottavan saman verran kuin isommatkin operaattorit, joiden minuuttihinta euroopan maihin lähentelee 40-50 senttiä.

  Luin läpi muutamia ketjuja, joissa oli puhetta Telealesta, Globetelistä ja Go Mobilesta. Sähköpostikyselynkin kokonaiskustannuksista laitoin Globetelille, mutta vastauksen sisältö oli lähinnä "Ulkomaanpuhelut ovat yleensä huomattavasti kalliimpia kuin kotimaanpuhelut". Muutenkin olen huomannut, että kyseisien firmojen palvelut ovat halpoja VAIN lankapuhelimiin soittaessa.

  Etsin nyt siis halvimpia mahdollisia tapoja soittaa Suomesta ulkomailla olevaan matkapuhelimeen. Suomen päässä voi olla vaikkapa Skype tai normaali gsm-liittymä, mutta esimerkiksi Skypen kustannukset datasiirrosta ulkomailla ovat hieman hämärän peitossa. Olen ymmärtänyt niin, että jos minulla on Suomessa jokin kiinteähintainen dataliittymä, niin kustannukseni ovat

  1) kiinteä summa suomalaiselle operaattorille, ja
  2) ulkomaalaisen operaattorin perimä summa, joka veloitetaan käytetyn kaistan perusteella. (esim. Ranskassa 5,49€/MB http://www.eunet.fi/puhe/roaming_mvno.php )

  Kuten jo otsikossa mainitsin, minuutteja kuukaudessa tulee muutama tuhat, ja linjan tulisi toimia moitteetta. GPRS/3G tiedonsiirto ei välttämättä ole se halvin tapa jutella pitkiä aikoja, mutta Skypeä mainostetaan lähes jokaisessa ketjussa halpana vaihtoehtona. Maakohtaiset mpm:t ja pvm:t tuntuvat myös olevan kovin salaista tietoa, kun niitä ei mainita hinnastoissa muuten kuin lyhentein. Myöskään Globetelin vastausmailissa ei kerrottu edes hintahaarukkaa, kuinka monta senttiä mpm tai pvm voisi olla.

  Ilmeisesti liittymätyypeillä kikkailu on ainoa vaihtoehto, jos semmoista voi vielä harrastaa. Esimerkiksi kahden liittymän väliset puhelut olisivat "ilmaisia", mistä maksan itse vain ulkomaan operaattorin osuuden tms. Myös sellainen käväisi mielessä, että ulkomailta hommattaisiin Prepaid-liittymä, johon Skypellä saisi otettua yhteyden. Tällaisesta kombinaatiosta ei taida olla mitään selkeää hinnastoa esillä... eikä takeita toimivuudesta.

  Jonkin verran luin juttuja Elisan ja Vodafonen yhteistyöstä, ja johonkin liittymätyyppiin Elisa tarjoaakin alennettuja hintoja Vodafonen verkossa. Tämä ehkä olisi yksi potentiaalinen vaihtoehto, mutta hinnat eivät tahdo pysyä siinäkään alle 50 sentin per minuutti.

  Hintaahan tuolle tulee väkisinkin, mutta tuntien kertyessä muutamienkin senttien ero minuuttitaksassa näkyy selvästi loppusummassa. Toivoisinkin nyt apuja ja esimerkkejä eri vaihtoehdoista ja vaikkapa yrityksistä, joista on positiivista sanottavaa. :)

  - Mikko
   
 2. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
 3. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Seuraavista vaihtoehdoista itselläni on hyviä kokemuksia:
  - www.hotcom.fi (maksu etukäteen, kuten prepaid GSM)
  - www.skype.com (SkypeOut-palvelu, maksu etukäteen, vaatii nettiyhteyden)
  - www.teleale.com (veloitetaan normaalin puh.laskussa)
   
 4. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahti Lanka GSM + Hotcom

  Saunalahti Lanka GSM: 10snt/puhelu + 1snt/min
  Hotcom: Eurooppalaisiin ( suurin osa maista ) matkapuhelimiin 16.9snt/min

  10 minuutin puhelun minuuttihinnaksi tulee siis n. 19snt.

  Kaikki yllämainitut hinnat sisältävät 22% alvia.
   
 5. CogNaC Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  8
  Onko tämä ulkomailla oleva matkapuhelin suomalaisella liittymällä vai paikallisella? Nimittäin vaikuttaa kustannuksiin merkittävästi. Mitään roaming-maksuja ei tule jos liittymä on ns kotiverkossaan.

  Kokemusta on Englantiin ja Australiaan soittelusta skypeoutin kautta paikalliseen matkapuhelinliittymään. Ei nyt halpaa(~20c/min) mutta selkeästi edullisempaa kuin suoraan kännykällä soittelu(~50c/min). Muita kuluja ei ollut kuin mitä skypeout hinnasto kertoo. Tietty luottokortilla piti ostaa krediitit etukäteen. Nämä skypeout ja vastaavat toimivat siten että palveluntarjoaja kääntää IP-puhelun normaaliksi puheluksi ja välittää sen kohdenumeroon. Dataa ei siis liiku puhelinverkossa ellei sitten skype-käyttäjän internet-liittymä sitä kautta kulje.

  Skype on tavallaan mahdollista saada myös matkapuhelimeen, esimerkiksi Fring(reitittää skypeä) tukee joitakin 2nd edition S60 nokialaisia(esim N70). Teoriassa jos molempiin päihin saisi edullisen dataplanin matkapuhelimeen ja käytössä on riittävät verkot(3G, EDGE) & puhelimet, niin tuolla fringillä on ehkä mahdollista suorittaa ip-puhelu koko välille. Kustannuksia ei tulisi kuin tuosta datasta. Sen sijaan "oikeaa" skype-klienttia ei saa toistaiseksi mobiileihin muuta kuin windows-mallisena(pocketPC,windows mobile).
  Lisäksi ip-puhelu puhelimesta toiseen on mahdollista näillä softilla, jos siis puhelin antaa myöten.
  http://www.tivi.com/index.php
  http://symmy.com/
  http://www.truphone.com/


  Kuitenkin luultavasti helpoin ja suht edullinen(alle 20c/min) tapa soittaa on käyttää tietokoneella skypeoutin tapaista palvelua. Toki vaihtoehtoja on, skype ei ole ainoa joka välittää ip-puheluja normaalipuhelimiin.

  http://www.wengophone.com
  http://www.gizmoproject.com
   
 6. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Öh, ikinä kuullutkaan tälläisistä vaikka ulkomaanpuheluita tulee kyllä soiteltua...

  Olisikohan kuitenkin kyseessä ollut ihan kotimaan mpm tai ppm? Yleensä ulkomaanhinnat ilmoitetaan muodossa x,xx€/min+pvm/mpm, joka tarkoittaa että puhelusta veloitetaan täysin normaali kotimaanpuhelumaksu (pvm lankapuhelimesta, mpm matkapuhelimesta) ja tämän lisäksi mainittu minuuttihinta.

  Sekin jäi vähän epäselväksi että mihin liittymän siellä ulkomailla siis soitetaan. Puhut sekä roamingistä että telealen kaltaisista ulkomaanpuhelupalveluista, näistä et tarvitse kuin korkeintaan toista. Kotimaiseen liittymään soittaminen maksaa tasan yhtä vähän tai paljon oli se sitten Helsingissä tai Kalkutassa. Vastaanottajalta vain peritään kunkin operaattorin hinnaston mukainen vastaanottomaksu, joka taas on vakio riippumatta siitä, mistä päin maailmaa vastaanotettava puhelu tulee. Ja kotimaiseen ulkomailla olevaan liittymään ei soiteta telealen tai vast. kautta, vaan ihan normaalisti sillä kotimaisella numerolla. Skypeoutilla voi toki myös tällöin soittaa, mutta järkeä siinä tuskin on, koska tällöin joudut maksamaan sekä Skypelle matkapuhelusta Suomeen, että vastaanottavan liittymän operaattorille vastaanottomaksua.

  Jos taas vastaanottava liittymä on kohdemaan liittymä ei vastaanottaja maksa puhelun vastaanotosta mitään(yleensä, voi joku operaattori tästäkin maksua asiakkailtaan periä). Samoin datankäyttö menee tietysti paikallisen operaattorin hinnaston mukaan, ei minkään roaminghinnaston. Tälläiseen liittymään voit sitten soittaa telealen, tai muiden ulkomaanpuhelupalveluiden kautta. Skypeout voi tässä tulla kannattavaksi, hinnastostahan sen näkee. Samoin "perinteisten" ulkomaanpuheluoperaattorien hinnastoissa ei ole minusta mitään epäselvää kuinka niitä tulisi lukea. Hinnat toki vaihtelevat operaattorista ja kohdemaasta riippuen.

  Jos vastaanottaja on esim. WLAN-hotspotin alueella, voi liikenteen sopivan päätelaitteen avulla hoitaa kokonaan voip:in yli, jolloin todennäköisesti ei tarvitse maksaa kenellekään mitään, ellei WLAN-hotspot ole maksullinen (tietysti Suomen päähän tarvitaan netti myös).
  Kohdemaassa saattaa toki myös olla omia internetpuhelu-palveluita, joitka voivat tuoda kätevän ratkaisun ongelmaan (esim. voit saada kohdemaan numeron suomalaiseen (voip) puhelimeen netin yli), mutta niistä kannattanee tiedustella sikäläisiltä.
   

Jaa tämä viestiketju