Ulkoiset akut

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Shieeeet, 13/12/12.

 1. Shieeeet

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/12/12
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xperia Ion
  Tuli tuossa selailtua jenkkifoorumeita, ja sielä törmäsin näihin ulkoisiin lisäakkuhin.
  Onko täälä kellään kokemuksia niistä ja löytyyköhän Suomesta tai Euroopasta hyvin?

  Ja ovatko yleensä "universaaleja" vai mallikohtaisia?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ne akulliset/patterilliset akkulaturit (Power Pack jne) ovat yleensä yleismallisia, telakat/kehikot siis ne puolikiinteä ovat mallikohtaisia.

  Ensimainittuja saa markeiteista, joistain kieokeista ja matkapuhelimia myyvistä liikkeistä. jälkimmäisiä onkin sitten harvemmissa paikoissa, joissain työn tyyppiseen keskittyneissä verkkokaupoissa jne.

  Noiden energialaatikoiden osalta on huomoitava muutama seikka, yleensä siis ns USB lähdöllä, ja siitä sitten ns USB latausjohto, mukana voi olla merkkikohtainen tai microUSB. Lisäksi huomoitavat että laite pystyy antamaan tarpeeksi virtaa kohdelaitteen lataamiseen (esim The New Ipad vaatii paljon), lisäksi myös jotkin laitteet voi vaatia että ns USB latauskytkentä, eli ei välttämättä toimi USB datakaapelilla.

  Lisäksi hankitaa tehdessä huomoitava että kapasiteetti haitari on hyvin laaja, yleensä kapasiteetti ilmoitetaan mAh / 3,6v (Vaikka ulostolo 5v)

  Neljänneksi miten ne ladataan, hyvin usein ei tule mukana laturia millä ne voi ladata, eli kananttaa selvittää onko itsellä siihen sopivaa virtalähdettä(laturia)

  Muoto, mekaaninen kestävyys, osa surkeaa halpislatua, osa kohtuu tukevaa tekoa, kestää mukana pidempäänkin. (Se voi myös antaa viitteitä kuinka hyvin latauslektroniikka toimii, vaikka ei mitään todista) Myös jokin indikaattori joka kertoo akunvaraustilan olisi hyvä olla.
   
 3. Shieeeet

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/12/12
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xperia Ion
  Joo kiitos infosta! Juurikin nuita "Power packeja" on tullut vähän katseltua, kun tuli tilattua sonyn android puhelin ja armeijaan lähtökin on edessä niin olisi hyvä jos akku ei loppuisi heti muutaman tunnin jälkeen latauksesta.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Paristototeutus, voi olla käypä jos laitetta joutuu säilyttää kylmässä ja pitää tarvittaessa saada nopeasti siitä virtaa.

  Paristojen huonopuoli on paristojenkertakäyttöisyys ja sen kauta latuskertojen hinta.

  Kuten tuossa mainitsit niin ne rimpulat yhden sormiparistonvehkeet kannattaa unohtaa, samoin kahden, kahdella tavanomaisella AA durasellilla ei luuri paljoa lataile, tosin voi olla "hädässä" suuriapu. Paristovehkeiden kanssa kannattaa sijoittaa paristojen laatuun, eli virranantokykyyn + kapasiteettiin, Ergaiserin 10 AA pari on hintansa arvoinen.

  Suomessa nyt markkinoidaan kohtuu hintaa , täälläkin mainostettuja, patukkamallisia li-ion akkuja, varsin toimiva, ladataan tavanomaisella microusb laturilla, varaustilan merkkivalot jne.

  Eräässä isossa kotimaisessa verkkokaupassa/kitivajalassa on muunkin merkkisiä (Akullisia) ja myös niitä tuntemattomia varsin isoonkin kokoluokkaan asti.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ajattelin inttioloja niin että siellä ne lomat pyörii, eli niitä akkuja pääsee lataileen aina välillä. ja monella onnistuu ihan kiinniolo aikanakin.

  Hyvä varusmiehen paketti voisi olla, perus käyttöön ihan kaupasta se akullinen paketti, esim sitä kovasti myytävää Nokilaista dynamiitti pötköä saa noin 20-30e haarukassa monesta paikkaa, alle 20e tarjouksiakin ollut. Jolla rahalla ei osta montaa kunnon paristoa. Kylmässä toki virran-anto heikko. mutta tienaa nopeasti itsensä. Noita sitten tarvittava määrä että riittää ajatellun ajanjakson. jos vertaa lyijyakun kantamiseen (parempi kylmätoimivuus), niin ehkä noista yhden saa pidettyä lämpösessä.

  Sen kaveriksi sitten joku paristolaturi, mekaanisesti laadukas kyllä maksaa, mutta voi yrittää rimpulaaakin itse koteloida paremmin.

  Tavis taajama siiviileille riittää tuo "dynamiittipötkö" tai pari.
   
 6. tmm

  tmm Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  1/10/07
  Viestit:
  1376
  Tykkäykset:
  113
  Puhelinmalli:
  OP3T | SGS5 (työ)
  Millaisia kokemuksia näistä ulkoisista akuista on ihmisillä?
  Itse ostin DX:stä sellaiset pötkilön, jossa typistetty 18650-akku sisällä (samaan putkiloon ei siis mahdu normi 18650-akkupatteri). Lataa puhelinta minuutin ja lopettaa. Siis täysin paska ja turha.
  Onko näitä oikeesti toimia olemassa ja kohtuuhinnalla saatavissa? Saisi olla joko 18650-pohjainen pötkilö ja mielellään sellainen, johon saa akun vaihdettua itse helposti ilman juottamisia TAI sitten puhelimen kokoinen levy. Ehdotelkaa sellaista, jonka tiedätte toimivan!
   
 7. Perttu

  Perttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/03
  Viestit:
  1045
  Tykkäykset:
  133
  Itsellä käytössä 2 kpk hulluilta päiviltä ostettua 10000mah akkua jossa 1A ja 2A ulostulo ja lataus microusbilla. Hinta oli keväällä 49€ ja nyt syksyllä 39€.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Olisko normi AA pariston kokoinen ? joka tarkoitettu paristolla käytettäväksi.
  Jos siellä NimH akku niin jännite ehkä niukka, ja joka tapaukssa energiaa niukasti.

  Markkinoilla on ihan toimivia , yleensä ihan kiinteitä paketteja, ei siis käyttäjän vaihdettavia kennoja. akut kestää kyllä sen laitteen eliniän
   
 9. tmm

  tmm Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  1/10/07
  Viestit:
  1376
  Tykkäykset:
  113
  Puhelinmalli:
  OP3T | SGS5 (työ)
  kyllä se on 18650-pohjainen, mutta muutaman millin lyhyempi ilman napaa.

  taidan hankkia 2 x 18650-akkua + "tyhjän" laturin, esim. http://dx.com/p/enb-2-x-18650-battery-holder-external-power-charger-for-iphone-ipad-white-255508
   

Jaa tämä viestiketju