Mobiili.fi Uberille 3,5 miljardin dollarin jättisijoitus – yllättävältä taholta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2157
  Tykkäykset:
  4
  Kyytipalvelu Uber on nostanut jättimäisen 3,5 miljardin dollarin eli noin 3,1 miljardin euron rahoituksen Saudi-Arabian kuningaskunnan sijoitusrahastolta.

  [​IMG]

  Uberin saama rahoitus on suurin yksittäinen sijoitus, joka on ikinä tehty yksityiseen, listaamattomaan yhtiöön.

  Uber on nostanut rahoitusta historiansa aikana jo ainakin yli 11 miljardia dollaria eri sijoittajilta. Saudi-Arabian sijoitus on osa sen tuoreinta rahoituskierrosta, ja siinä Uberin arvostukseksi määrittyi edelleen 62,5 miljardia dollaria.

  Uberin rahoitus kuuluu liiketoiminnan yleisten kulujen ohella muun muassa palvelun suosioon kasvattamiseen alennuksilla ja muilla tukikeinoilla myös kuljettajien saamiseksi mukaan kyytejä tarjoamaan.

  Yhdysvalloissa jo asemansa vakiinnuttanut Uber panostaa nyt suuria summia laajenemiseen ympäri maailmaa. Kiinassa se on puhunut yli miljardin dollarin sijoittamisesta toiminnan laajentamiseen. Muita suuria panostusalueita ovat esimerkiksi Intia sekä Saudi-Arabian edustama Lähi-itä, jossa Uber on toistaiseksi laajentunut 15 kaupunkiin yhdeksässä maassa, mukaan lukien Saudi-Arabiassa. Lähi-itään Uber on ilmoittanut panostavansa 250 miljoonaa dollaria. Sillä on nyt alueella 19 000 kuskia ja 395 000 aktiivista käyttäjää.

  Uberin Saudi-Arabialta nostama jättirahoitus nostaa keskusteluun myös Saudi-Arabian tilan laajemmin. Naiset eivät saa ajaa maassa autoa johtuen uskonollisista ja historiallisista syistä, vaikka varsinaista naisten ajamisen kieltävää lakia ei olekaan. ”Totta kai ajattelemme, että naisilla pitäisi olla lupa ajaa”, kommentoi Uberin edustaja Jill Hazelbaker The New York Timesille. Uber ei kuitenkaan aio nyt palkata naiskuskeja Saudi-Arabiassa. 80 prosenttia Uber-matkustajista Saudi-Arabiassa on naisia.

  Saudi-Arabia pyrkii vähentämään taloutensa öljyriippuvaisuutta. Sen sijoitusrahasto on paisumassa kahteen biljoonaan dollariin. 750 miljardia sijoituksista, mukaan lukien Uber-rahoitus, on tehty Yhdysvaltoihin. Saudi-Arabian sijoitusrahaston Yasir Al Rumayyan liittyy diilin mukana Uberin hallitusjäseneksi.

  Kyytipalvelut ovat nousemassa keskiöön teknologian pelikentällä itseajavien autojen ajan lähestyessä. Muun muassa Apple teki myös miljardisijoituksen kiinalaiseen kyytipalvelu Didi Chuxingiin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju