Mobiili.fi Uber yhteistyöhön Daimlerin kanssa – robotti-Mersuja osaksi Uberin verkostoa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/2/17.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
Katso käyttäjittäin: Katso käyttäjittäin
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  5141
  Tykkäykset:
  9
  [​IMG]Uber on solminut yhteistyösopimuksen Daimlerin eli Mercedes-Benzin kanssa. Kumpikin on kehittänyt omilla tahoillaan itseajavia autoja sekä kuorma-autoja.

  Sopimus tarkoittaa itseajavien robotti-Mersujen tuloa tulevina vuosina osaksi Uberin verkostoa ja palvelua. Tarkempaa aikataulua ei kuitenkaan nyt kerrottu.

  Daimler on toinen autonvalmistaja, jonka kanssa Uber ryhtyy yhteistyöhön. Aiemmin Uber on tehnyt kehitysyhteistyötä Volvon kanssa ja testaa nyt robottiautoiksi muuntamilla XC90-katumaastureilla teknologiaansa. Myös robottiautoja vimmalla kehittävä Alphabet-emoyhtiön alle siirtynyt Waymo, eli Googlen robottiautoprojekti, hakee tietä markkinoille yhteistyöstä autonvalmistajien kanssa. Alphabetin kumppani on Fiat Chrysler.

  [​IMG]
  Uberin muuntelema Volvo-katumaasturi.


  ”Autonvalmistajat, kuten Daimler, ovat elintärkeitä strategiallemme, koska Uberilla ei ole kokemusta autojen tekemisestä – ja itse asiassa autojen tekeminen on todella vaikeaa”, toteaa Uberin toimitusjohtaja Travis Kalanick yhteistyöstä kertoneessa blogimerkinnässään.

  Uberin yhteistyö Daimlerin kanssa poikkeaa Volvosta, jonka kanssa Uber on tehnyt teknologista yhteistyötä tuotekehityksessä. Sen sijaan Mersujen osalta kyse on nyt niiden ottamisesta mukaan Uberin verkostoon.

  Uberin strategia tulevaisuuden liikkumisen kehittämisessä vaikuttaisikin olevan nyt kaksijakoinen: toisaalta kehittää ja viedä teknologiaa eteenpäin itse, mutta avata alustansa myös autonvalmistajien robottiautoille. Liikkumisen odotetaan tulevina vuosina muuttuvan valtaosin robottiautoilla tarjottavaksi palveluksi, jolloin tarve omistaa oma auto katoaa useimmilta ihmisiltä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju