Mobiili.fi Uber haki kumppanuutta kaikkien autonvalmistajien kanssa – kunnes Toyota suostui

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2133
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Uber ja Toyota ilmoittivat aiemmin tällä viikolla kumppanuudesta sekä Toyotan samalla Uberiin tekemästä strategisesta sijoituksesta.

  Uber kuitenkin haki ennen Toyotaa kumppanuuksia todella laajasti myös muiden autonvalmistajien kanssa, ovat useat lähteet kertoneet Recode-julkaisulle.

  Recoden mukaan ”Uber lähestyi kaikkia”. Listalla olivat niin General Motors, Ford kuin myös General Motorsin ostama Cruise Automation, joka kehitti autojen itseajamista.

  Uberin kerrotaan olleen tyytymätön oman itseajavien autojen kehitysprojektinsa etenemiseen. Uber on palkannut kehitysväkeä Pittsburghin Carnegie Mellonin yliopistosta, mutta erityisesti autonvalmistajiin ja Googleen nähden Uberin itseajamista kehittävä tiimi on vielä pieni.

  Toistaiseksi julkisesti Uberin ja Toyotan kumppanuus näkyy Toyotan autojen tarjoamisessa leasinginä Uber-kuskeille. Yhtiöiden välinen kumppanuus syventyy kuitenkin myös autoilun tulevaisuuden kehittämiseen.

  Uberin keskustelukumppaneista General Motors päätyi sijoittamaan 500 miljoonaa dollaria ja aloittamaan kumppanuuden Uberin Yhdysvaltojen pääkilpailijan Lyftin kanssa. Lisäksi se käytti miljardi dollaria Cruise Automationin ostoon.

  [​IMG]
  Tältä näyttää Uberin käyttämä, Ford Fusionista kehitetty itseajamisen testiauto.


  Uber tavoitteli myös teknistä yhteistyötä Cruisen kanssa ennen GM:n tekemää ostoa, mutta yhtiöt eivät päässeet sopuun. Cruisen perustajan ja toimitusjohtajan Kyle Vogtin kerrotaan hakeneen enemmän kumppania, joka voisi auttaa autojen massavalmistuksessa. Tähän tarpeeseen Uber tietenkään ei olisi vastannut. Uber ei tiettävästi missään vaiheessa kuitenkaan myöskään harkinnut Cruise Automationin ostoa.


  Uber aloitti hiljattain kehittämänsä itseajamisen teknologian testaamisen Pittsburgin kaduilla muokatuilla Ford-autoilla. Todennäköiseltä vaikuttaa, että jatkossa testialustoinakin käytettävät autot muuttuvat Toyotoiksi, todennäköisimmin Prius-hybrideiksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju