Tyhmiä kysymyksiä -> Uusi Nokia E72 / valmiiksi lähes täysi muistikortti?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja nyypie72, 15/10/10.

 1. nyypie72

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/10/10
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Apua tarvittaisiin ->
  Uuteen (isänmaalliseen?) merkkiin siirtyessä tarvittaisiin hieman Nokia-viisautta / jelppiä…

  Ostin uuden/käyttämättömän (en kuitenkaan liikkeestä vaan yksit.) Nokia E72-kännyn. Puhelimessa oli valmiiksi 4 gigan muistikortti, mutta pian huomasin että kortin muistikapasiteetista oli (valmiiksi) käytössä jo n. 3,1 gigaa. Onko tavallista/normaalia, että uuteen puhelimeen on valmiiksi asennettu noin paljon tavaraa muistikortille?

  Nokia PC-suiten avulla olen pystynyt jotenkin urkkimaan muistikortin kansioiden kokoja, ja näyttäisi että ainakin kansio nimeltään ”diskcache” (CITIES kansion alikansio) veisi tilaa lähes yhden gigan… Voiko tuon kansion tyhjentää?
  Hämmennystä lisää myös se, että mistään muusta kansiosta (muistikortilla) ei juuri mitään tilaa vievää enää löydykään, eli missä/miksi ihmeessä kortilla on lähes kaksi gigaa tilaa vievää tavaraa, mutta se ei näy missään?? Kuinka saan tilaa vievän datan paikannettua, ja mistä tiedän voiko sen poistaa???

  Kiitokset Nokia-viisaudesta jo etukäteen!

  toim.huom. Itselleni puhelin vain pakollinen arjen apuväline; en ehdi / ei kiinnosta nysvätä puhelimen asetusten kanssa päivätolkulla…
   
 2. Mandibela

  Mandibela

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/04
  Viestit:
  344
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nokia N900, N950, N9, 808 yms.
  diskcache sisältää Ovi Mapsin esiladatut kartat. Siellä on ilmeisesti enemmänkin kuin pelkkä Suomi. Voit käyttää esim. Ovi Suitea karttadatan tarkistamiseen ja poistamiseen / uudelleenasentamiseen. Seassa voi olla osia muista maista, tai satelliittikuvia joita et varmaankaan tarvitse.

  Useat pienet tiedostot (kuten karttadata) vievät muistikortilta enemmän tilaa kuin mitä niiden yhteenlaskettu summa. "Yksi lohko tai varausyksikkö, jonka koko on 512, 1024, 2048, 4096, ..., 65536 tavua on pienin tila, joka voidaan varata tiedoston tallentamiseen." eli jos käsite ei ole tuttu, tarkoittaa että yksi tiedosto vie aina täysiä lohkoja muistikortilta tilaa. Vaikka tiedosto on pienempi kuin lohko, varataan sille kuitenkin koko lohko. Tästä syntyy 'slack':iä eli hukkatilaa jota ei voi käyttää enää. Tämä on järjestelmän ominaisuus, eikä siitä voi valittaa =)

  Ja voi olla että muistikortilla on 'roskakori' tyhjentämättä, ja piilotettuja tiedostoja. Voi olla esim. backuppeja ja vanhoja asennettuja ohjelmia. Formatointi (puhelimella tai koneella) on vaihtoehto päästä eroon vanhasta tauhkasta, on ainakin nopein.

  Windows ei oletusarvoisesti näytä piiloteidostoja eikä kansioita, eikä ehkä PC suiten kautta missään tapauksessa, voin kyllä olla väärässä tuosta PC suitesta mitä se näyttää. Kannattaa tarkistaa levyn sisältö mieluummin massamuisti-tilassa koneen kautta, se on myös nopeampi kuin PC suite -tilassa luurin lukeminen.

  Nopeimmin homma hoituu jos kortin alustaa=formatoi. Siinä voipi kyllä mennä sitten vauva mukana, tarkisteluun menee aikaa. Tietty voit antaa sen johonkin huoltoon joka tarkistaa sun puolesta.
   
 3. vesku68

  vesku68 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  38   0   0

  Liittynyt:
  3/11/08
  Viestit:
  714
  Tykkäykset:
  58
  Puhelinmalli:
  iphone 6s.Lumia 950XL Nokia E90 jne...
  Itse poistin Map Loaderilla kaikki "turhat" kartat ja asensin ainoastaan Suomen.Nyt muistikortilla tilaa reilusti yli 3Gt
   
 4. nyypie72

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/10/10
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Kiitokset asiallisista vastauksista.
  "Map Loader -kikan" jälkeen muistikortilla tosiaankin tilaa yli 3 G, ja homma hoitui melko kivuttomasti ilman sen suurempaa insinööripornoilua ;D
   

Jaa tämä viestiketju