(tyhmä)Kysymys SE:n automaatitarkennuksesta?

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja Byobbi, 7/7/06.

 1. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Elikä.Eikös nämä Sony Ericssonin automaattitarkennuksella varustetut kamerapuhelimet tarkennu kuvan keskelle?Jäävätkö kuvan reunat sillon epätarkoiksi tai suttuisiksi (ainakin muutamassa testikuvassa reunat olivat epätarkat).Ilman Autofocusta kuvathan ovat kauttaaltaan terävät,eikös?..Varsinainen kysymykseni onkin,että mitä hyötyä (parempaa) automaattitarkennuksessa sitten on?
   
 2. -Roeyheloe-

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/2/05
  Viestit:
  296
  Tykkäykset:
  0
  EI ja EI
   
 3. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  No EI sitten..On se kumma,kun ei viitsitä asiallisesti vastata.
   
 4. lithium3r Vieras

  0   0   0

  Kamera tarkentaa automaattisesti näytön/etsimen tähtäysalueen keskellä olevaan kohteeseen. Ja näin pystyt ottamaan tarkkoja lähi kuvia. Keski alueen ulkopuolella olevan alueen se epätarkentaa.
   
 5. rmake

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/9/02
  Viestit:
  108
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE Xperia MiniPro
  Tavallinen kännykamera on kiinteätarkenteinen. ts. linssi on kiinteällä etäisyydellä kuvakennosta, jolloin sillä ei voi kunnollisia lähikuvia ottaa.
  SE:n automaattitarkennuskella voi tarkentaa ns. etuvedolla, eli painamalla laukaisinta puoleenväliin. Pääasiassa näin saadaan parempia lähikuvia, ja saadaan esim. kuvan pääkohde kuvan reunalle tarkentamalla ensin siihen, ja rajaamalla sitten kohde kuvan reunalle.
  Tuon tarkennuksen kuulee hiuksenhienona "surinana" kun linssiä siirretään kuvakennoon nähden, kunnes piippaus osoittaa tarkennuksen lukittuneen.
  Se, että kuvan reunat voivat olla sumeat, johtuu joko siitä että reuna-alue on terävyysalueen ulkopuolella, tai objektiivin "linssin" huonosta "piirtokyvystä", tai molemmista, mutta ei siitä että kuva olisi tarkka vain tarkennusalueen apumerkkien kohdalla.
  Kuvan terävyysalue alkaa juuri ennen tarkennettua kohdetta, ja käytännössä jatkuu sen taakse "äärettömyyksiin" tietyllä rakenteella ja asetuksilla, jollainen on kiinteätarkenteinen kännykamera.
  Tämän takia kiinteätarkenteisella saadaan kuvia lähes miltä matkalta tahansa, mutta ei aivan läheltä, eikä toisaalta älyttömän kaukaa.
  Toki terävyysalueen syvyyteen vaikuttaa myös aukon koko ja suljinnopeus, mutta niitä ei voi SE:ssäkään säätää, joten ei niistä tämän enempää.
  Toivottavasti tämä selitys auttoi jotain, ja toivottavasti se oli suunnilleen oikein, mutta karkeasti ottaen noin se menee...
   

Jaa tämä viestiketju