Tyhmä kysymys: Katkeaako mob.laajakaistayhteys kun kone sammuu/sammutetaan?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja skye, 13/4/09.

 1. skye

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/1/09
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Eli, kävipä niin jotta kesken käytön läppäristä loppui virta, ja mobiililaajakaistayhteyden ollessa päällä kone sammui. Tuli tässä nyt sitten mieleen, että onko tästä jotain haittaa jos yhteyttä ei erikseen sammutettu, voisin jotenkin kuvitella että koska tuo nettitikku ottaa virtansa koneesta, niin siitä ei myöskään data liikkuisi mihinkään suuntaan kun siihen ei virtaa tule? Vaan päätinpä varmistaa vielä tämän, kun en omaan päänsärkyiseen päähäni luota kovinkaan vahvasti :D Kun laitoin koneen päälle uudelleen, ladattuani sen ensin, niin palautti windowsin ja avasi sen sivun joka oli jäänyt auki, mutta nettitikun mukaan yhteyttä ei kuitenkaan ollut. Katkaisin yhteyden ja yhdistin sen uudelleen, niin mobla ilmoitti, että "kumppaniverkko ei käytössä (tai jotain sinnepäin ) yhteys toisen verkon kautta, voi olla kalliimpi" (ei ehkä ihan sanatarkasti mennyt noin...). Katkaisin yhteyden uudelleen, käynnistin koneen uudelleen niin sitten ei meinannut tunnistaa laitetta ennen kuin otin tuon tikun irti ja laitoin uudelleen paikoilleen. Sen jälkeen pelitti normaalin hitaasti... Lähinnä huolena siis se, että joku olisi tehnyt tuon jälkeen kun kone sammui eikä yhteyttä erikseen katkaistu, huikeat laskut meikäläiselle... liekö edes mahdollista, sitä en tiedä ennen kuin joku guru minulle asiaa valaisee. Kiitos.
   
 2. Tumppu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1081
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  6110
  Aika vaikean laitoit.

  Rupesin juuri pohtimaan kasvaako sähkölaskuni sähkökatkon aikana. Tai peräti silloin kun laitan valot pois päältä.

  Nämä ovat niitä elämää suurempia asioita joihin ei välttämättä edes voorumilla saa vastausta (heti)...
   
 3. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Siis kyseessä oli Nettitikku, joka saa sähkönsä siitä tietokoneesta? Sammuiko tietokone tyystin ja kokonaan vai jäikö USB-väylään valmiustilan sähköt?

  Jos kone sammutti virrat tyystin ja kokonaan, myös yhteys katkesi.

  Jos USB-väylään jäi valmiustilan sähköt (yleensä vain pöytäkoneissa, harvoin kannettavissa), yhteys matkapuhelinverkkoon on saattanut säilyä.

  Varma tapa saada yhteys katkeamaan on varmistaa että Nettitikku ei saa sähköä. Eli nappaise se USB-tikku irti tietokoneesta tai USB-hubista.
   
 4. skye

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/1/09
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Kone siis sammui ymmärtääkseni tyystin, myös tuo yhteyden merkkivalo tuosta nettitikusta. Ja juurikin näin, minun ymmärtäkseni kyseinen koje saa sähkönsä tästä läppäristä, ja tässä tapauksessahan läppäristä loppui akku (ts. näyttö pimeni ja sitten sammui koko kone, tosin mietintää aiheuttaa se, että kun koneen jälleen avasin, niin palautti windowsin samaan tapaan kuin olisi ollut lepotilassa...)
  Käväisin myös operaattorini sivuilta vilkaisemassa tuota puheluerittelyä tuon aikaiselta käytöltä, niin siellä näytti yhteysaika siltä, että yhteys olisi katkennut kun virta katkesi koneesta. Hittolainen että osaa ihminen tuntea itsensä typeräksi kysellessään tällaisia asioita, vaan kun tuo mobiililaajakaista on sen verran uusi juttu itselleni, että tuntuu ettei mitään tiedä :D
   
 5. Rompe

  Rompe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  1344
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
  Jos läppärissä loppuu akku niin se nimenomaan sirtyy lepotilaan.
  Tosiin saahan virranhallinta asetuksissa tuon toiminnankin muutettua.
   
 6. pietini Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  7/1/05
  Viestit:
  473
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Honor 8, Sonera/Saunalahti
  Lienee sinullakin kuitenkin sellainen mobiililaajakaista, johon kuuluu tietyllä summalla kuussa rajaton datamäärä.
  Joten laskun suuruden suhteen aivan sama vaikka olisi jäänytkin auki tuo yhteys.
   

Jaa tämä viestiketju