Mobiili.fi Twitterin viimeinen toivokin unohti aikeensa: ”Ei sovi meille”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2183
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Twitter ei näytäkään lopulta löytävän ainuttakaan todella kiinnostunutta ostajaehdokasta.

  Edes Salesforce.com, jonka kyselyjen on raportoitu alun perin käynnistäneen Twitterin läpikäymän myyntiprosessin, ei ole enää kiinnostunut.

  ”Tässä tapauksessa kävelimme pois. Se ei ollut sopivaa meille”, kommentoi Salesforce.comin perustaja ja toimitusjohtaja Marc Benioff Financial Timesin haastattelussa Twitter-tarjouksesta.

  ”Se ei sovi meille monista eri syistä”, jatkoi Benioff. Kysyttäessä hinnasta Benioff lisäsi vielä: ”Katsot hintaa, katsot kulttuuria, katsot kaikkea”, selitti Benioff syitä tarjouksen hylkäämisen takana.

  Jo aiemmin on raportoitu, että tarjousta harkinneet Google ja Disney olivat päättäneet jättää tarjoukset lopulta tekemättä asiaa harkittuaan. Salesforce.com jäi tämän jälkeen ainoaksi mahdollisena pidetyksi ostajaehdokkaaksi. Näin kertovat myös Financial Timesin lähteet. Twitterin neuvonantajapankkiirit luonnollisesti yrittävät vielä etsiä uusia ostajia. Myyntiprosessi on kuitenkin käytännössä kuollut, kertoi FT:lle yksi Twitterin ylimmän johdon kanssa läheinen henkilö.

  Julkisena pörssiyhtiönä jatkamisen vaihtoehdoksi on jäämässä lähinnä osto ulos pörssistä Twitterin perustajien, pääomasijoittajien ja mahdollisten varakkaiden sijoittajien toimesta. Twitterin suurimpiin omistajiin lukeutuvat jo nyt Microsoftin entinen toimitusjohtaja Steve Ballmer ja saudiarabialainen Al-Waleed bin Talal.

  Aiemmin on raportoitu Salesforce.comin suurimpien omistajien, muun muassa rahastoyhtiö Fidelityn, vastustaneen rajusti mahdollista Twitterin ostoa.

  Ongelmiin ajautuneen Twitterin myynnille olisi ollut hyvät syyt olemassa, mutta samalla ne ovat myös toki osittain syitä, miksei Twitter kiinnosta. Perustaja Jack Dorseyn paluu vuosi sitten yhtiötä kipparoimaan ei ole saanut Twitteriä vielä kääntymään uudelleen merkittävään kasvuun. Twitterin ongelma on sitä uhkaava pieneksi jääminen mainostajien mielenkiinnon pysyessä suuremmissa Facebookissa ja nopeammin kasvavissa uusissa houkutuksissa, kuten Snapchatissa.

  Twitterin osake laski jälleen tänään yli 5 prosenttia Salesforce.comin hylättyä ostoaikeet. Kokonaisuutena myyntihuhut ehtivät aiheuttaa kurssiin noin kolmanneksen pompun, joka on nyt kadonnut täysin.

  [​IMG]
  Kuvankaappaus Twitterin osaketiedoista Google Financesta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju