Mobiili.fi Twitter sijoitti SoundCloudiin – omistaa noin kymmeneksen musiikki- ja audiopalvelusta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Twitter on tehnyt sijoituksen SoundCloudiin, musiikki- ja audiopalveluun, johon käytännössä kuka tahansa voi ladata omaa sisältöään.

  SoundCloudia voisi kuvailla myös audion YouTubeksi. Todennäköisesti sijoituksen siivittämänä Twitter ja SoundCloud aikovat tehdä yhteistyötä, jossa jatkossa SoundCloud integroituisi paremmin osaksi Twitteriä. SoundCloud lanseerasi hiljattain maksullisen tilauspalvelunsa.

  Aiemmin pari vuotta sitten Twitterin huhuttiin ajattelevan SoundCloudin ostamista, mutta nuo puheet eivät ikinä kääntyneet todeksi. Nyt Twitterin Ventures-yksikkö on tehnyt Recoden lähteiden mukaan noin 70 miljoonan dollarin sijoituksen SoundCloudiin 700 miljoonan dollarin arvostuksella. Tämä tarkoittaisi Twitterin omistuksen sijoituksensa jälkeen yltävän noin kymmenekseen SoundCloudista.

  Twitter ei ole vahvistanut tarkkoja tietoja sijoituksesta, mutta toimitusjohtaja Jack Dorsey vahvisti tehdyn sijoituksen. ”Aiemmin tänä vuonna teimme sijoituksen SoundCloudiin Twitter Venturesin kautta tukeaksemme tavoitteitamme sisällönluojien kanssa”, kommentoi Dorsey. ”He ovat olleet loistavia kumppaneita meille vuosien ajan ja heidän yhteisöä tukeva lähestymistapansa muistuttaa meitä monilla tavoilla.”

  Twitterin tekemä sijoitus on kerännyt myös kritiikkiä. 70 miljoonaa dollaria on Twitterin tuloksentekokykyyn ja kassavirtaan suhteutettuna suuri summa, ja yhtiö on laajemminkin merkittävien haasteiden keskellä, kun se yrittää saada käyttäjämääräänsä jälleen kasvamaan. Myöskään SoundCloudin tilannetta ei pidetä aivan ruusuisena, mistä kielii sen arvostuksen pysyminen tuoreen rahoituksen osalta ennallaan aiemman rahoituskierroksen kanssa.


  Twitter spent 60% of its free cash flow in the last 12 months to invest in SoundCloud?! That seems…not good. https://t.co/GsjNcfSLox

  — Shira Ovide (@ShiraOvide) 14. kesäkuuta 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju