Tv-mobiiliviihdettä?

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja sptuom, 13/3/08.

 1. sptuom

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Koita, soita ja voita! - interaktiivinen tv-viihde tarkastelun alla.

  Mitä ajatuksia interaktiivinen tv-viihde sinussa herättää, mitä ajattelet aktivoivista gameshowjuontajista? Nyt sinulla on mahdollisuus sanoa mielipiteesi aiheeseen liittyen!

  Teen parhaillaan väitöskirjaa koskien interaktiivista tv-mobiiliviihdettä ja sen luomaa uudenlaista gameshow-juontajakulttuuria.

  Kahden erillisen kyselyn kautta toivon saavani lisää tietoa interaktiivisen viihteen käyttäjistä, maksulliseen mobiiliteknologiaan liittyvistä asenteista ja uuden juontajakulttuurin vastaanotosta tv-katselijoiden ja kuluttajien näkökulmasta. Kumpaankin kyselyyn ( I interaktiivinen tv-viihde ja II gameshowjuontaja-kulttuuri) pääset halutessasi molempien kyselyjen kautta.

  Kysely koskien interaktiivista tv-viihdettä löytyy osoitteesta:

  https://www.webropol.com/P.aspx?id=210451&cid=20911803


  Terveisin,
  Pauliina
   
 2. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Turhimpia ja ärsyttävimpiä ohjelmia televisiossa, mitä tiedän. Ennemmin katson ostoskanavaa.
   
 3. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Melko huolestuttavaa, että väitöskirjaa varten tapahtuva taustatutkimus suoritetaan nykyään spämmäämällä keskustelupalstoille.
   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Juu ja vielä ihan toistuva ilmiö.

  Koska k.o. henkilö on osannut luoda ilmeisesti jonkinlaisen botin luomaan kyselyitä niin osaisikohan tuo luoda botin keräämään vastuksiakin sitten topicista? Tästä voi aloittaa.

  Mitä ajatuksia interaktiivinen tv-viihde sinussa herättää
  Inhoa, tekijöiden rahanahneutta ja tunteita nykypäivän tv-viihteen ala-arvoisesta tasosta.

  mitä ajattelet aktivoivista gameshowjuontajista?
  Olisivat edes yläosattomissa. Äänet voi laittaa pois koska mitä sanottavaa heillä on, ei todellakaan kiinnosta. Sama minulle vaikka olisivat hiljaa. Hiljaa ja yläosattomissa.
   
 5. Tee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  12/9/02
  Viestit:
  826
  Tykkäykset:
  1
  Et kai. Gallupissasi on lähes kaikki mahdolliset virheet, joita siinä vain voi olla. Ei näin.
   
 6. sptuom

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Tv-viihteestä edelleen..

  Kiitos, näin palstallekin kirjotetuista, vastauksista. Kaikki otetaan huomioon.

  Ymmärrän toki, keskustelupalstoja itsekin usein seuravana, että kaikentyyppinen spämmäys ärsyttää.. Itselläni on kuitenkin tarkoitus kartoittaa miten nettikysely tämän aihealueen ympärillä yleensäkään toimii ja tästä syystä kysely on levinnyt laajalle. Kyseessä ei siis kuitenkaan ole ainut aineistonkeruumenetelmä ja nettikyselyä (muussa muodossa) tullaan sijoittamaan toki muuallekin.

  Toiseksi, ymmärrän kyllä senkin, että nettikyselyllä en todennäköisesti tule tavoittamaan aktiivisinta käyttäjäkuntaa välttämättä ollenkaan, tästä syystä olenkin kiinnostunut lähinnä kartoittamaan asenteita/mielipiteitä/näkökulmia aihealuetta kohtaan.

  Ja kritiikkiä toki otetaan vastaan, sitä voi laittaa myös kyselyn/kyselyjen yhteydessä. Jos herää muitakin ajatuksia, luen niistä mielelläni.
   
 7. kimmo Vieras

  0   0   0

  Nettikyselyyn en osallistu, koska en pidä tätä aihetta edes sen arvoisena että suostuisin noita rukseja vetelemään.
  Mielipiteeni näistä nykyisistä interaktiivisista "viihde"-palveluista voin toki laittaa.
  50v miespuolinen ja 4n lapsen isä, inhoaa syvästi jokaista zättitietovisapotkipallomaaliineuronpotkupuhuvapää-ohjelmaa mitä nykyisin näiltä "laatu"-kanavilta tulee useita tunteja vuorokaudessa. Jos tv-maksua perittäisiin noiden vuoksi, niin jäisi minultakin maksamatta.
  Lisäksi suututtaa/oksettaa ko alalla työskentelevät, jotka surutta huijaavat lapsilta/nuorilta eurot pois. Itse olisin mieluummin työttömänä, kuin osallistuisin tämän kaltaiseen toimintaan.
  Jos näitä nyt kuitenkin pitäisi laittaa jonkunlaiseen "paremmuus"-järjestykseen, niin ehkäpä nämä voittopotit sun muut, missä kuitenkin voi käsittääkseni voittaa jonkun tonnin ovat hieman parempia. Suurin osa kuitenkin näitä "painaykköstäeuronkertakuukaudenparasvoittaatiktakincd:n"-pelejä, joihin rahansa laittavat voitaisiin mielestäni julistaa holhouksen alaiseksi ja ottaa rahankäyttö-oikeus pois kokonaan.
  Ja vaikka en näiden ohjelmien tarvetta katsojan näkökulmasta ymmärräkään, niin olen kuitenkin sen verta seurannut että pystyn muodostamaan mielipiteeni. Isänä olen myös joutunut maksamaan yhden nuoreni hieman korkean kännykkälaskun, hänen kerran tilatessaan muutama sata vitsiä. Tämä nyt ei ihan liittynyt tähän tutkimukseesi, mutta liippaa tarpeeksi lähelle.
  Tällaiset ohjelmat siis pois TVstä ja tilalle vaikkapa virityskuvaa, tahi tauoton äänilevykonsertti.
  Tulikohan mielipiteeni selville tuosta, vai tarvitko vielä tarkennusta johonkin yksittäiseen kohtaan.

  Taisi kritiikki kohdistua jo väärin tämän ketjun muutamassa viestissä. Väitöskirjan tekijälläkin toki saattaa olla puutteensa(kuten meillä kaikilla), mutta ymmärsin että niistä ei nyt ollut tarkoitus keskustella.
  Foorumeille spämmiä lähettämällä toki tarvii ottaa sen mahdollisuus huomioon, mutta itse sitä mieltä että nuoria(?) täytyy kannustaa elämänsä taipaleella ja auttaa heitä valitsemallaan tiellä.
  PS väitöskirjan voisi tehdä myös tärkeämmistä aiheista, esmes "kekomuurahaisen selviytyminen tulevien avohakkuiden aikakautena", tahi "onko kadun-/pihanlakaisu tehokkaampaa vasta-vai myötäotteella"jnejne.
  t. kimmo
   
 8. sptuom

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia laajasta vastauksesta! Ja muutenkin perustellusta ja asiallisesta viestistä. Kiteytät vastauksessasi hyvin kaiken sen mitä suurin osa suomalaisista tuntuu ajattelevan. Olen tehnyt aiheesta mm. myös pro graduni (Juontajan rooli 2000-luvun televisio"jätteessä"? Juontajan rooli interaktiivisissa tv-mobiilipeleissä ja soittovisoissa, 2007) ja siksi seurannut tv-mobiiliviihdettä (tv-mobiilipelit, soittovisat, Big brother-tyyppiset maksulliset äänestys-formaatit, soittoäänet, logot ja esim. mainitsemasi vitsit) jo vuodesta 2004.

  Jos jotakin saisin vielä kysyä, haluaisin tietää nimenomaan lapsesi vitsitilauksesta johtuneesta laskusta ja ennen kaikkea miten tilanteeseen päädyttiin - oliko mainonta harhaanjohtavaa ym (oliko kyseessä kk-maksu? ym.)? Itse olen keskittynyt gradussani nimenomaan juontajien aktivoivaan rooliin (miten he saavat ihmiset osallistumaan, toistuvasti - tiettyjä "juonia" on havaittavissa). Toisena osana, iso osa myös tulevaa väitöstä, oli käyttäjä/kohderyhmät eli jo aikaisemman tutkimukseni perusteella, nuoret ja jopa lapset.


  Aika usein aiheeni suhteen törmään siihen, että aiheeni ei välttämättä ole sitä arvostetuinta (enkä sitä toki kiistäkään - kekomuurahaisenkin tulevaisuus saattaa vaikuttaa tärkeämmältä kuin tämä =) - aiheeseen liittyy kuitenkin yllättävän paljon yhteiskunnallisestikin kiinnostavia piirteitä. Tarkoituksena on tehdä kattava selvitys asiasta - nostaa aihe enemmän näkyviin, kissa pöydälle-periaatteella. Lisätä mm. tietoisuutta lainsäädännön puutteista ja vinkata ehkä myös kanaville/tuottajille mitä mieltä tästä tarjonnasta oikeasti ollaan - mitkä piirteet häiritsevimpiä ym.

  Mukava lukea syntyvää keskustelua, lisää vaan, jos aihe koskettaa.

  p.s Niin ja kiitos Kimmolle kannustuksesta, kyllä tässä nuoria vielä ollaan ja katsomassa mihin tutkimus/elämä vie..
   
 9. stadia Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/07
  Viestit:
  196
  Tykkäykset:
  3
  Vastatkaa hyvät ihmiset tutkimukseen niin tutkija saa KUNNON otoksen :) Olishan se mukavaa kun otos olis joitain tuhansia :) olis ainakin "luotettava" tutkimus...
   
 10. kimmo Vieras

  0   0   0

  No niin, nyt sitten ollaan vielä asiallisia. Olen ollut pitkään työttömänä jostain syystä, nyt sitten pari viikkoa töissä. Työpaikallani en ole saanut kuin kiitosta, niin asiakkailta, kuin henkilökunnaltakin. Täällä foorumilla jotkut ovat nähneet hyväksi "kehua" viestejäni..kohta en enää jaksa. Haluan takaisin entisen v-mäisen kimmon. Ehkäpä viikonloppuna, kun otan Sisua.
  Mutta se pienin osa sitten tuntuu kantavan hilloa näille, koska niitä tulee enemmän ja enemmän ja entisetkin tuntuvat voivan hyvin. Seuraava aiheesi voisi käsitellä sitä, mitä liikkuu ihmisen pääkopassa silloin kun hän kirjoittaa n.euron maksavan tekstarin "olinx mä eka!!!!!" ruutuun ja onko matkapuhelin ihan oikea väline tällaiselle ihmiselle.

  Kukaan ole sanonutkaan, että elomme pitäisi helppoa olla, mutta kyllä itse kukin voi sen yrittää ainakin hauskaksi tehdä. Otan kuitenkin osaa.
  Kuten tuolla aiemmin sanoin, niin tämä ei muistaakseni liittynyt telkkuun mitenkään ja todellakin vuosien takaa. Oliskohan ollut Radiolinjan DJ Esko-valikossa tuollainen vitsintilaus ja siitä sitten poikani niitä vain naputteli menemään.
  Joku paremmin asioita muistava voisi kenties vahvistaa tämän muisteluni(eli oliko tossa Eskossa tuollainen valikko).
  Tälläkin foorumilla on aiemminkin käsitelty näitä "nuori teki xxxx euron laskun vanhemmilleen"..siellä taisin tuosta poikanikin tapauksesta kirjoitella. Jos en aivan väärin muista, niin pojallani oli tuohon aikaan 100 markan saldorajoitus, siltikin teki (edelleen muistini mukaan) 500 markan laskun. Tämä jouduttiin maksamaan, vaikka valitus operaattorille tehtiin saldorajoituksen toimimattomuudesta.
  Vaikka tuo tietty köyhää perhettämme kirpaisikin, niin kyllä siitä yli selvittiin ja tuo kerta jäi pojallanikin ainokaiseksi.
  Onhan niillä roolit tuolla ja joka kerta vetävät samalla tavalla. Ja jos nyt oikein muistan ohjelman, niin tämä yksi naishenkilö joka voittopottia juontaa, on sen verta "hyvä", että uudemmat juontajatkin ovat takuulla saaneet häneltä koulutusta. Niin samankaltaisia eleitä ja lauseita toistelevat juontajasta toiseen.
  Lapset ja nuoret haluaisin pois näistä..ehdottomasti 18v ikäraja. Miten se sitten tarkistetaan ennen tilausta, ei ole minun asiani. Voin kuitenkin antaa yhden vinkin, eli rekisteröityminen etukäteen pankkitunnuksella ja pelitili. Toki saattaa tienestit pudota, joten pelifirmat eivät tätä välttämättä suostu tekemään.
  Kekomuurahaiset oli olevinaan vitsi..aiheesi on tärkeä, jos sillä yritetään saada epäkohdat yleiseen, tahi ainakin näistä asioista päättävien tietoisuuteen ja sitä kautta vaikka ohjelmat kokonaan loppumaan ruuduistamme.
  Valitettavasti se ei kuitenkaan ole mahdollista, laillisesta ja luvallisesta rosvouksestahan on kuitenkin loppujen lopuksi kyse.

  En tiedä liittyykö tämä enää projektiisi, mutta itse pidän kenties suurimpana epäkohtana/ongelmana näitä yleistyviä "tilaa soittari, liityt samalla xxx-klubiin". Sen jälkeen onkin sitten säännöllinen kuukausiveloitus, vaikket mitään tilaisikaan enää koskaan. Jotkut yritykset ovat vetäneet tämän vielä pitemmälle ja tarjoavat ensimmäisen tilauksen ilmaiseksi. Jostain monien linkkien takaa löytyy sitten ehdot, joissa todetaan että jatkossa sinulle lähetetään 5 viestiä/vrk ja yksi maksaa aina vitosen. Okei, ehkä hieman karrikoidusti, mutta täälläkin on ollut näitä ihmisiä jotka ihmettelevät monen kympin veloituksia "vaikkeivät olekaan tilanneet koskaan mistään mitään".
  Keskustellahan minä voisin, eri asia jaksaako näitä jaarituksiani kukaan toinen lukea. Täällä on aika paljon ihmisiä jotka eivät koe näitä veloituksia/laskuja mitenkään ongelmallisina, vaan ovat sitä mieltä että "oma vika, mitäs tilasit". Ehkäpä sen vuoksi nämä aihetta käsittelevät ketjut ovat useimmiten kuolleet melko pian. Itsekään en oikein tiedä mitä lisäarvoa voisin tähän keksiä, mielipiteeni lienee melko selvä.
  Se vielä jäi aiemmin mainitsematta, että olen muistaakseni kerran osallistunut takavuosina idolsiin, tahi euroviisuihin(tai sitten molempiin) ja kerran muistini mukaan elämä lapselle-konsertin aikana järjestettävään keräykseen tekstarilla. Muuten on ollut melko hiljaista tämän aihepiirin kohdalla.
  Kannustuksia meiltä saa aina, stipendien kohdalla sitten hieman heikompaa.
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mjoo.. Kyllä tämmösiä saa olla siinä missä "tyhmiä kysymyksiä" ketjun vastaus ketjukin jos joku älyää semmosen perustaa.


  Tällähän nimenomaa haettiin vain niitä, jotka käyttivät palveluita. Eli niiden mielipiteellä ei ollu väliä ketkä ei käyttäneeet.

  Suunnaton huba oli keksiä ensimmäisenä sanoa jotain juontajista lihavaksi tai heittää "logo bluescreen", jotta kännykän näyttö muuttaisi muka väriä ja vääriä ohjeistuksia chattiin sen toteuttamiseksi.

  Puhuva pää oli fiasko. Sitä käytettiin enimmäkseen juontajan solvaamiseen ja lopullisesti niiltä pinna katkesi loputtomalta tuntuvaan erikoismerkkisarjan tulvaan mitä porukka myös huomatessaan käytti hyväkseen.
   
 12. Nist Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/04
  Viestit:
  2131
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90 ja Elisa, retroiluun 3310
  Luin tämän, että: "gameshow-juomakulttuuria"...

  Juuh...

  En minä muutenkaan tästä mitään ymmärtänyt. Onko tässä nyt kyseessä se sellainen missä teinit laittavat txt-viestiä johonkin sikakalliiseen numeroon, jotta saavat lyötyä tv:ssä rantapalloa ja sitten sellainen bimbonnäköinen bikinipimu maalivahtina koittaa torjua sitä palloa?
   
 13. sptuom

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoista! Useista eri näkökulmista näyttää tulevan juttua.. nice. Ja ehkä jollakulle on syntynyt gameshow-juomakulttuuri, jos tuntuu, ettei voi muuten soittovisoja ym. katsella.. Pakko vetää kaljaa kaksinkäsin? =)

  Toisekseen, Kimmon viesti nauratti jälleen.. (kekomuurahaisvitsi kyllä ymmärrettiin) Varsinkin tuo sympaattinen huomio koskien sitä, että olen, vapaaehtoisesti töllännyt näitä ko. ohjelmia jo vuodesta 2004. Eipä silti tunnu kiinnostavan aiheena ketään muuta Suomen maassa - chatteja alkuun tutkittiin jonkun verran, mutta sekin into jo laantunut.

  Tuo saldoraja, tai pikemminkin sen toimimattomuus, on ollut toistuvasti ongelma vielä viime vuosinakin. Suurin tv-pelejä koskeva lasku on omien tietojeni mukaan 3000€ - kyllähän sillä olis jo saanut vaikka pleikkarin ja ison kasan pelejä.. Ja tosiaan tuo kk-maksu-systeemi (kuten soittoäänissä, logoissa ym.) on itselläni vahvasti tarkastelun kohteena - kirjoitin siitä jo graduunkin ennen kuin siitä tuli tiedostettu (ainakin jollakin tasolla) ongelma. Eipä se siellä kansien välissä paljoa asiaa eteenpäin vienyt, väikkärin kohdalla on tosiaan tarkoitus puuttua epäkohtiin ja oikeasti tuoda ne edes tietoisuuteen (sitä miten kanavat, tuottajat tulemaan suhtautumaan, on eri asia).

  p.s tuolla kyselyssä on kohta, jossa kysytään tuosta osallistumisesta: euroviisut tuntuu nimenomaan olevan se asia, johon suurin osa on äänestysmuotoisesti osallistunut.

  P.s v-mäinen sisua ottanut v-loppu Kimmo voi sitten käydä avautumassa tässä ketjussa ja kertoa v-mäisen Kimmon silmin miltä tuntuu.. =)
   
 14. sptuom

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  niin ja kyllä, kyseessä ovat tekstiviestein pelattavat "tv-pelit", soittovisat ja muut maksulliset mobiilipalvelut.. Nist, kiteytit asian itse asiassa aika hyvin.
   
 15. Nist Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/04
  Viestit:
  2131
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90 ja Elisa, retroiluun 3310
  Just. Nyt tajusin asian. (käyn vähän hitaalla tänään, kun heräsin jo ennen viittä).

  Rinnastetaanko nyt sitten tähän gameshow-kulttuuriin paitsi nuo hirvittävät tv-lentis-pelit, myös esimerkiksi euroviisu/bigbrother/tanssiitähtien kanssa-äänestykset?

  Mielestäni ne ovat kaksi eri asiaa. Vai ovatko? Itse olen kyllä äänestänyt muutaman kerran jälkimmäisten tyyppisissä äänestyksissä, mutta koskaan ei tulisi mieleen pelata jotain typerää tv-lentistä. Sehän on ihan rahan haaskaamista. Äänestämisessä taas tulee tunne, että pääsee itse vaikuttamaan. Tosin viime bigbrotherissa huomasi ihan selkeästi, että äänestykset olivat huijausta. Varsinkin ne "käytä valtaasi -tuhlaa rahasi"-äänestykset olivat törkeää kusetusta. Tulos oli selvillä on ennenkuin äänestysaika oli päättynyt.

  Että se siitäkin vaikuttamisesta. :D
   
 16. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
  Saksassa tämäkin tarve oli otettu huomioon, kun yhdessä arvuutteluohjelmassa nainen esitteli ilmapallotissejään ja arvuutteli automerkkiä, jossa on O-kirjain.
   
 17. sptuom

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän nuo ovat periaatteessa kaksi eri asiaa - maksulliset tv-pelit ja maksullinen äänestäminen. Näen kuitenkin, että kummissakin on kyse nimenomaan maksullisesta mobiiliteknologiapalvelusta. Juuri tuo mainitsemasi "valta" mitä meille tarjoillaan, on vielä aika viihde(humpuuki?)pohjaista - saadaan äänestellä Big brotherissa (lisäksi nämä lisääänestykset - kuka kilpailijoista joutuu seisomaan kylmän suihkun alla ym.) tai missikisoissa. Toisaalta taas ilman kansanääntä meillä tuskin olisi edes sitä yhtä euroviisuvoittoa plakkarissa? Kaksipiippuinen juttu.. Tutkin kuitenkin molempia edellä mainittuja ilmiöitä, koska ne lähtökohdiltaan ovat pitkälti samantyyppisiä - osallistu ja vaikuta, lue: maksa.

  Niin, ja tuo juontajien yläosattomuus on siis tosiaan käytössä Euroopassa ja ehkäpä itänaapurissakin (muistelisin, että Venäjällä ollut ainakin jokin striptease-säätiedotus?). Meillä ei taida kukaan kanava haluta profiloitua tällasen toiminnan kautta, ainakaan vielä. Joskin olisi kyllä aivan selvä, että pelien/visojen katsojaluvut nousisivat kohisten - ja voisi samalla osallistumisprosenttikin nousta..
   
 18. sptuom

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Jees, samaa mieltä. Tällaiseen toimintaan ollaan kuitenkin tulevaisuudessa menossa vieläkin selkeämmin.. Joka ohjelmaan tulee ns. kotipeli, nyt tulee Subilla jo mainoskatkoillakin pikapelejä, joihin osallistua. Mitä kaikkea yhdellä tekstiviestillä voikaan oikeasti "tehdä/saada"?
   

Jaa tämä viestiketju