Mobiili.fi Tutkimusyhtiö ennustaa: Windows-puhelinten markkinaosuus 0,1 % vuonna 2020 – aiempi ennuste...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2118
  Tykkäykset:
  4
  Windows-puhelinten markkinanäkymät eivät ole kovin ruusuiset. Lumiat on ajettu alas ja Microsoftilta odotetaan jatkossa puhelimia lähinnä yrityskäyttöön suunnaten, eikä niidenkään osalta tarkemmasta aikataulusta ole mitään tietoa.

  Windows-puhelinten heikot näkymät on huomannut myös tutkimusyhtiö IDC, joka ennustaa että vuonna 2020 Windows-puhelinten markkinaosuus on kadonnut ja on vain 0,1 prosenttia globaaleista älypuhelinmarkkinoista, kertoo muun muassa MSPoweruser.

  [​IMG]
  Näin IDC ennustaa älypuhelinmarkkinoiden kehittyvän.


  Loppujen lopuksi lasku ei olisi enää edes kovin paha, sillä jo vuodelle 2016 IDC ennustaa vain 0,5 prosentin markkinaosuutta.

  IDC tunnetaan tutkimusyhtiönä, jonka aiemmat arviot älypuhelinmarkkinoiden kehityksestä menivät pahasti metsään. Vielä vuonna 2011 IDC:llä uskottiin Windows-puhelinten huikeaan nousukiitoon, joka olisi siivittänyt ne ohi Applen iOS:stä niin, että vuoden 2015 markkinaosuuden älypuhelimista olisi pitänyt olla jo 20,3 prosenttia. Todellisuudessa Windows-puhelinten markkinaosuus jäi alle kolmeen prosenttiin ja näin kauas Applen iOS:stä eli iPhoneista.

  [​IMG]
  Ensimmäinen Nokian Windows Phone, vuonna 2011 esitelty Lumia 800.


  Vuonna 2011 IDC odotti vielä Androidin markkinaosuudeksikin vuonna 2015 vain 43,8 prosenttia eli suunnilleen vain puolta siitä, mihin se lopulta todellisuudessa ylsi. Toisin kuin IDC:lläkin kuviteltiin, ei älypuhelinmarkkinoille jäänyt elintilaa muille kuin Androidille ja Applen iPhoneille.

  Älypuhelinmarkkinat olivat 2011 vielä suuressa muutostilassa, mutta nyt tilanne on käyttöjärjestelmien osalta selvempi. Suuria suunnanmuutoksia Androidin ja iOS:n vahvuudessa ei ole hetkeen nähty. Android-valmistajien keskinäisessä kilpailussa markkinaosuuksien muutokset voivat kuitenkin yhä olla merkittiväiä uusien aasialaisten valmistajien, kuten Huawei, Xiaomi, Oppo ja Vivo, vahvistaessa ajoittain nopeastikin asemiaan, kunnes ainakin osa – kuten nyt Xiaomi – jälleen taantuu.

  Älypuhelinmarkkinoiden tasaantuneen kehityksen myötä IDC:n ennusteille vuodelle 2020 voikin ennustaa parempaa osumatarkkuutta kuin aiemmille vuoden 2011 ennusteille.

  Kokonaisuudessaan IDC ennustaa älypuhelinmarkkinoiden kasvavan vuoteen 2020 asti 4,1 prosenttia vuosittain ja älypuhelintoimitusten näin nousevan 1,46 miljardista tänä vuonna 1,76 miljardiin älypuhelimeen vuonna 2020.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju