Tutkimus: Matkapuhelimen säteily ei vaarallista

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja O.J., 17/10/03.

 1. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Lähde: Savon Sanomat 17.10. Vaatii tunnukset.

  Lehden paperiversiossa oli vielä maininta, että puhelimia on pidetty maksimiteholla, kun koehenkilöt ovat olleet niille altistettuja.

  Ei sitten tarvii pelätä, ei ainakaan ennen kuin valmistuu tutkimus, missä saadaan vastakkainen tulos;)
   
 2. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  30
  Ranskassa on kännykkätaajuudelle keksitty mainio lääketieteellinen sovellus. Aikaisemmin oli hyvin vaikeaa saa aivokasvaimeen menemään sytostaatteja eli solumyrkkyjä. Nyt ranskalaiset käyttävät tätä matkapuhelinsäteilyn ominaisuutta hyväkseen. Kun solumyrkkyhoidon ohella annetaan päähän tätä säteilyä, saadaan solumyrkky menemään paremmin aivokasvaimeen, koska solujen ns bloodbrainbarrier eli veriaivoeste saadaan tilapäisesti laskemaan! Myös psykiatrisella puolella on huomattu, että kännykkätaajuinen sähkömagneettinen säteily oikean otsaohimolohkon alueella lievittää masennusta muutaman kerran peräkkein annettuna 20 minuutin erissä. Noin teoreettisesti ajatellen voisi ajatella, että lääkkeet, huumeet ja alkoholi menisivät paremmin "päähän", jos käyttäisi matkapuhelinta samaan aikaan? Lisäksi saattaaisi vielä tulla tällainen masennuksenpoistovaikutus? Tämä on vain tällaista asian teoreettista pohdintaa enkä väitä, että olisi mitään merkitystä käytännön matkapuhelimen käyttäjälle. Kerran kyllä ihmettelin bussissa huumejengin käytöstä: juttelivat matkapuhelimilla toisilleen vierekkäisistä penkeistä. Haettiinko huumeille lisäpotkua? Silloin en vielä ollut kuullut ranskalaistutkimuksesta.
   
 3. 4mobile.net

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä esim. aivosyöpää voi ne vielä pelätä, jotka sitä pelkäävät. Toki jos sytostaatit saadan keinumaan kännykällä paremmin syöpäsoluun sisään, niin tämähän on varsin optimaalinen tilanne, heh.
  Psykiatriset vaikutukset tuntuvat plasebovaikutuksilta, jos käyttäjä on tiennyt säteilystä.

  Tänään oli lehdessä, ettei asuntoja, päiväkoteja yms. suositella Suomessa rakennettavan voimalinjojen lähelle, vaikkei vielä olekaan löydetty haitallisia vaikutuksia. Varoivaisuus on varmaan valttia, eli ihan skideille ei varmaan kandee lähetintä työntää ohuen kallon viereen, vaan käyttää HF:ää (Head Freetä :)...
   
 4. 4mobile.net

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  0
  Ja tässäkin tietty säteilyannokset ovat avainasemassa. Jos silloin tällöin puhuu hyvässä kentässä, niin se on tietty eri asia jos kesämökillä huonossa kentässä jutustelee joka päivä mummun ja vaarin kanssa puoli tuntia...
   
 5. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Onkohan bluetooth-headsettien säteilyä tutkittu? Teoreettista pohdintaa?
   

Jaa tämä viestiketju