"Turvallinen" älypuhelin

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja C2x4, 18/8/16.

 1. C2x4

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/8/16
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sgs8+
  Uusi puhelin houkuttaisi ostaa ja ainakin android- ja ios-laitteista löytyisi sopivia vaihtoehtoja. En omista tablettia tai tietokonetta, joten olen hoitanut tähän mennessä kaikki vapaa-ajan nettiasiat somesta nettipankkiin kännykällä.

  Enenevässä määrin olen kuitenkin alkanut miettimään, kuinka paljon eri käyttöjärjestelmissä ja puhelinmalleissa on tietoturvan kannalta eroa? Ja mikä tuosta vinkkelistä olisi luotettavin valinta?

  Kauppojen myyjien vastaus on lähinnä ollut, että ios:ssä on tietoturva ok vakiona ja android -puhelimet ovat haavoittuvaisempia, mutta virustorjuntaohjelma androidissa hoitaa asian kuntoon.

  Ymmärtääkseni myös eri merkkien välillä on kuitenkin eroja (turvapäivityksiä tulee eri tahtia?).

  Nyt haluaisinkin kuulla alan harrastajien mielipiteitä aiheesta, ennenkuin sijoitan uuteen luuriin.
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29276
  Tykkäykset:
  7527
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Tuosta on puhuttu, että Andoir olisi haavoittuvaisempi. TOtta, mutta vaatii tuokin sitten käyttäjän tyhmäpäisyyttä, kuten softien asentamista muualta kuin luotetusta marketista (jonne tosin pääsee välillä sujahtamaan ei niin luotettavia tekeleitä). Virustorjuntaohjelma sinänsä on turha Android laitteessa, kunhan ei klikkaile kaikkia linkkejä auki ja asentele mitä sattuu. Tavallisessa käytössä ei tietoturva ole sen uhatumpi kuin IOS laitteilla. Pankkiasiat ja sähköpostit jne pysyy kyllä salassa kun on maalaisjärkli mukana.

  Nexus taitaa olla laitevalmistajista se nopein päivitysten suhteen. Kriittiset päivitykset toki tulee uusimpiin malleihin suht rivakasti.

  Somea ja nettipankkia käytän kanssa päivittäin Android sekä IOS- laitteilla. Ei ole tietoturva ollut murheena kun tietää että laitteet on päivitetty viimeisinpään versioon ja kaikkia tarjolla olevia linkkejä ei aukailla.
   

Jaa tämä viestiketju